Feng Shui – atragerea bunastarii cu ajutorul simbolului pestilor

Alegerea pestilor abundentei

    Pestii au fost intotdeauna nespus de venerati de catre chinezi, nu numai datorita cuvantului chinezesc yu, insemnand atat “peste”, cat si “abundenta”, ci si datorita capacitatilor lor de reproducere, ce fac din ei un simbol al fertilitatii. Si, pentru ca inoata fericiti in mediul lor natural, pestii au devenit o emblema a extazului matrimonial si a armoniei. Pentru a folosi cu success simbolul pestelui, poti sa tii pesti vii intr-un acvariu sau intr-un bazin.
    Primul secret este varietatea si numarul pestilor ce trebuie tinuti in acvarii, iar al doilea are legatura cu partea casei care reprezinta cel mai bun loc pentru ei. La fel ca si pentru alte creaturi favorabile, este necesara energizarea sectorului potrivit si evitarea activitatii necugetate a chi-ului coltului daunator.

Acvariul

    Asigura-te ca acvariul tau are dimensiunea potrivita. Echilibrul este vital: daca este prea mic, s-ar putea sa nu fie eficient, iar daca este prea mare, excesul de apa intr-o incapere mica ar putea cauza probleme, caci prea multa apa te “ineaca”. Pastreaza apa mereu bine oxigenata si curata, deoarece astfel se genereaza pretioasa energie Yang, care va asigura sanatatea pestilor tai. Daca unii dintre pesti mor fara un motiv evident, inlocuieste-i cu altii noi si trateaza-i pe cei ramasi cu medicamente corespunzatoare puse in apa. Nu te ingrijora in legatura cu moartea unui peste, dar spune in gand o rugaciune pentru sufletul lui. Se crede ca pestii care au murit te-au ajutat sa eviti anumite necazuti. Dar, la incepatori, pestii pot muri din cauza neadaptarii lor la nivelul pH-ului apei. Uneori, cand aduci pesti noi intr-un acvariu, cei vechi mor pe neasteptate, pana cand schimbi cel putin jumatate din apa din acvariu.
    Totusi, daca pesti care pana atunci fusesera fericiti si sanatosi incep brusc sa moara fara motiv, este un avertisment legat de faptul ca anumite necazuri, care au fost gata sa te abata asupra ta, au fost atenuate de prezenta lor.

Numarul pestilor

    Numarul 9 reprezinta deplinatatea cerului si pamantului. Trebuie, deci sa tii 8 pesti rosii, aurii sau rosii cu argintiu, impreuna cu unul singur negru. Aceasta combinatie de opt pesti colorati Yang si unul de culoare Yin va asigura nu numai prosperitatea, ci si protectia impotriva pierderilor si a tradarii. Daca vrei sa ai mai mult de noua carasi, numarul lor trebuie sa fie multiplu de noua. Totusi, daca intentionezi sa tii pesti arrowana, unul singur, in sectorul nordic, are efectul cel mai puternic. Daca vrei mai multi, cinci este numarul potrivit.

Arrowana, sau pestele-dragon

    In ultimii ani a crescut pupularitatea pestilor arrowana tropicali, sau pestii-dragon, ca puternici energizanti Feng Shui ai norocului de bogatie, dar au fost intens utilizati ca simbol al protectiei. Forma si culoarea acestor pesti exceptionali de frumosi variaza in functie de locul lor de origine. Cei ce doresc sa tina arrowana trebuie sa fie atenti – numai acele varietati ala caror solzi reprezinta tenta de roz, auriu sau argintiu sunt apreciate pentru scopurile Feng Shui. Acesti pesti sunt extreme de costisitori, atat in a-I cumpara, cat si in a-I intretine, deoarece, in general, prefera hrana vie: pesti, anumite specii de crevete, viermi. Totusi, iti recomand sa-ti inveti pestii arrowana sa manace hrana uscata, deoarce sa le furnizezi hrana vie este cu adevarat daunator pentru karma ta.

Carasul

    Cuvantul chinezesc kum yu inseamna atat “caras”, cat si “aur din abundenta”. Din acest motiv, carasul rosu-inchis este simbolul favorit si fara egal al unei excelente bunastarii Feng Shui. Cand folosesti carasul pentru sporirea bogatiei Feng Shui, este o idee buna sa cauti varietatile care arata dolofane si prospere, de culoare rosie sau aurie. Astfel, pestii ryukin japonezi, crescuti special in acest scop, care au o culoare rosie stralucitoare, sunt o alegere excelenta. Varietatile chinezesti cap-de-leu, ce au solzii alb-argintii si capul rosu stralucitor, sunt, de asemenea, excelente. Cand iti alegi pestele negru, fii atent ca el inoate viguros sis a fie complet negru, fara pete de alta culoare.
Tine carasii intr-un acvariu sau un bol cu filtru de aer, pentru a te asigura ca apa ramane curata si oxigenata, energizata cu energie Yang. Este deosebit de util sa plasezi acvariul la nivelul podelei, astfel incat sa te poti uita la pesti de sus in jos. Pentru un noroc maxim, pune acest detaliu favorabil de Apa in partea Nordica a gradinii sau camerei de zi, sau pune-l in est sau sud-est. Niciodata nu plasa carasii vii in partea sudica a casei. In sud, carasii pot, uneori, sa fac mai mult rau decat bine.
Te rog sa ti minte ca nu trebuie niciodata sa amesteci speciile de pesti; pur si simplu nu pot trai impreuna. Pestii pot manifesta un cannibalism pronuntat fata de cei din alte specii!

Crapul

    Povestea sturionilor din Raul Galben, ce inoata vitejeste impotriva curentului pentru a ajunge si a sari peste Poarta Dragonului (lung men) in timpul celei de-a treia luni a fiecarui an, astfel transformandu-se in dragoni. A devenit legenda crapului-dragon. Ea a facut din acest peste un simbol al perseverentei si succesului martial, literar si universitar. Pornind de la aceasta legenda, s-au dezvoltat anumite ritualuri care, de-a lungul timpului, au devenit parte din traditiile respectate de familiile nobile din China.
Crapul rareori da gres. Prin uramre, daca doresti ca fiii tai sa excedeze la examene si sa se indrepte catre cariere remarcabile, pastreaza mai multi crapi intr-un bazin, in interiorul sau exteriorul casei. Daca intentionezi sat ii pestii afara, atunci trebuie sa iei masuri ca sa fie protejati impotriva pradatorilor. Mai exista si un tabu strict, pe care maestrii Feng Shui il subliniaza de nenumarate ori, si anume ca, daca ai un bazin in afara casei, trebui sa fii sigur ca se afla in partea stanga a usii din fata, si nu in dreapta ei. Daca bazinul este mai mult in dreapta decat in stanga, poate fi asigurata bogatia, dar va aparea o rupture in relatiile din cadrul familiei.
    O alternativa, poate chiar mai eficienta, este gasirea imaginii unui crap-dragon. Daca vizitezi Hong Kong-ul, China sau un cartier chinezesc local, cauta o pereche de crapi-dragoni facuti din lemn, portelan sau bronz, si plaseaza-I deasupra usii de la intrare in casa. Materialul din care sunt facuti trebuie sa corespunda elementului diectiei spre care este asezata usa. Astfel, usile cu fata catre est, sud si sud-est vor beneficia de pe urma imaginilor din lemn; usile cu fata catre nord-est sau sud-vest vor avea beneficii de la imaginile din metal. Prezenta crapului-dragon deasupra usii indica faptul ca de fiecare data cand pasesti afara din casa devii dragon, plin de forta, hotarare si curaj. Ca prin magie, vei simti ca ai capatat insusirile puternicului dragon. Imaginea crapului dragon este deosebit de buna pentru cei ce spera sa se ridice pe o pozitie de lider intr-o corporatie, pentru cei din domeniul politic ce urmaresc sa fie alesi sau promovati, si pentru cei din domeniul militar. Imaginea crapului-dragon este poate unul dintre cele mai reusite daruri pe care poti sa le faci cuiva ce aspira sa devina politician, functionar public, sau cuiva ce tinteste spre o cariera in care ascensiunea depinde de atragerea sansei puterii.

Simbolul dublu al pestilor

    In China antica, pestii erau aproape mereu inclusi, ca unul dintre articole, in darurile de logodna oferite parintilor miresei. O pereche de pesti era simbolul bucuriei uniunii, in mod special de natura sexual, iar emblema cu pesti se credea ca este un talisman impotriva ghinionului, din moment ce este inclusa printre semnele favorabile lasate de urma pasilor lui Buddha.
    Simbolul dublu al pestilor este privit ca una dintre cele opt comori si este adesea brodat, pentru a aduce norocul, pe draperiile de la usi si pe fetele de perna. El este atat o amuleta protectoare, cat si un activator al chi-ului pozitiv, Sheng Chi, si este purtat pentru a atrage norocul. In Thailanda, copiilor li se dau adesea simbolurile duble ale pestilor pentru a le purta la gat. De obicei sunt facute din aur si uneori au montate pietre pretioase, de exemplu rubine, safire si emeralde.
    Daca simbolul acestor doi pesti este prezent acolo unde se aduna familia, el face ca aceasta sa ramana unita sis a traiasca in armonie. Expresia “ a ramane unita ” are mai multe intelesuri – inseamna ca nici un rau nu se va abate asupra nici unuia dintre membri familiei, nici un intrus nu va ademeni pe careva sa-I paraseasca pe ceilalti, intre generatii si rude sunt relatii bune si, cel mai important, sotul si sotia nu vor face nimic care sa primejduiasca unitatea familiei. Divorturile si separarile vor fi, asfel, contracarate.
    Cel mai indicat loc pentru a-l afisa este in sufragerie, locul unde familia se asaza sa ia masa. In trecut, simbolul dublu al pestilor era incrustat pe mese.

Vrei sa primesti mai multe sfaturi Feng Shui? Aboneaza-te, iar noi iti vom trimite cele mai recente articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *