fbpx

Corpuri de iluminat

Corpuri de iluminat

Metoda cea mai simpla pentru a spori Feng Shui-ul caminului tau – in afara de plantele decorative – este iluminatul. Lumina simbolizeaza elementul Foc, care genereaza Pamant, se intareste pe sine insusi si face lemnul sa infloreasca. Simbolistica de Foc a luminii electrice este astfel extrem de folositoare pentru activarea sectoarelor de sud, sud-est, est si nord-est. Facand parte din categoria Yang, lumina mai ajuta si la realizarea echilibrului si armoniei in casa si atrage curenti Chi benefici. Luminile puternice sunt importante mai ales in zonele de intrare in casa. Aceste lumini trebuie sa fie mereu aprinse, daca holul este intunecat si stramt.

feng shui candelabruCandelabrele

Candelabrele de cristal sunt de mare folos in acest sens, si nu trebuie sa fie neaparat unele sofisticate, precum cele din casele unor milionari. Sunt la fel de eficiente si niste candelabre mai modeste, din sticla slefuita. Daca le ai in casa, nu uita sa le aprinzi – altfel nu prea au mare valoare Feng Shui, atunci cand sunt stinse.

Candelabrele au un efect minunat atunci cand sunt atarnate in centrul casei, care simbolizeaza, prin traditie, inima gospodariei. Centrul reprezinta elementul Pamant, iar Focul genereaza Pamant. Lumina stralucitoare generata de candelabrele de cristal are calitati deosebite, activand un Chi benefic.

Culori si forme

Totusi trebuie evitate corpurile de iluminat moderne, colturoase, precum si orice lampa care are o forma ostila sau ascutita, ori care seamana cu un obiect taios. Muchiile taioase directioneaza Chi-ul ucigator, iar formele ascutite sunt de evitat.

Atunci cand alegi o lampa, gandeste-te cum poti folosi nu numai lumina, ci si culoarea ei, asa incat sa se potriveasca elementului reprezentat de coltul in care va sta lampa respectiva. De exemplu, o lampa de culoare albastru-deschis se va potrivi in sectorul nordic, pentru ca albastrul este culoarea Apei; ai mai putea folosi un bec albastru pentru activarea coltului nordic, care simbolizeaza succesul in cariera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *