Decoratiuni pentru un Feng Shui de bun augur

Decoratiuni pentru un Feng Shui de bun augur

feng shui vaza chinezeascaIn practica Feng Shui, obiectele care poarta noroc sunt inconjurate de un bogat simbolism si de multe superstitii. Ele pot intruchipa niste intelepti aparte, despre care se crede ca atrag longevitatea si norocul intr-o casa, sau pot reprezenta fructe, flori, plante si copaci; pot fi si imaginile unor animale – reale sau mitologice. Aceste obiecte joaca un rol important in atragerea curentilor Chi benefici in interiorul unei case. Astfel, va vom sugera sugereaza cateva tipuri diferite de obiecte de arta, plante si decoratiuni care pot fi incluse in planurile de design, pentru a adauga inca o dimensiune Feng Shui mediului in care traiesti.

Mare parte din simbolistica legata de obiectele care poarta noroc face ca acestea sa fie subiecte preferate de artisti si artizani si, ca urmare, se gasesc prin toate magazinele cu obiecte de arta chinezesti. Ne referim la paravane, tablouri, vaze si sculpturi. Asemenea obiecte sunt adesea relativ ieftine si usor de gasit in magazinele de curiozitati chinezesti sau orientale.

Pestele aduce succes

feng shui peste norocosPestele (uneori alaturi de un pescar) reprezinta noroc. Pestele care inoata contra curentului si il invinge, pentru a fi transformat in dragon, este simbolul carturarului care, odata ce a trecut examenele, va ajunge sa se bucure de bogatie si succes. Multi chinezi tin pestisori in acvarii sau in bazine, langa casa, pentru a-si imbunatati perspectivele de bogatie. Prezenta simbolului pestelui pictat pe o vaza, intr-un tablou sau pe un paravan se presupune ca are acelasi efect. Ideal ar fi ca acest peste sa fie prezent in apropierea intrarii principale sau pe masa din camera de zi.

Pestii vii sau din portelan, rasina, bronz sau orice alt material sunt extrem de benefici; ei simbolizeaza bogatia si prosperitatea.

Mai multi pesti pentru succes gasiti aici

Broastele aduc noroc

Un simbol foarte popular este broasca – cea care aduce aur si argint si care ar trebui se afle imediat langa usa principala, pentru a semnifica sosirea bogatiei in casa. Reprezentarea broastei nu trebuie pusa neaparat la vedere, ci undeva langa un ghiveci cu plante, ca sa nu iasa in evidenta prea mult. Daca usa principala se afla in sectorul de vest sau de nord-vest al casei, acest simbol este considerat si mai norocos, pentru ca acestea sunt directiile asociate cu elementul Metal, din categoria caruia fac parte atat aurul, cat si argintul.

Un simbol foarte benefic si foarte popular, broasca seminifica sosirea bogatiei in casa; poate fi pusa discret in imediata apropiere a usii principale.

Mai multe broaste Feng Shui gasiti aici

Calul – Dragon

Un alt simbol popular este unicornul, care este considerat o creatura fantastica de bun augur. Simbolizeaza longevitate, maretie, bucurie, urmasi ilustri si intelepciune. Numit uneori Calul-Dragon, se crede ca unicornul ar fi animat de blandete, buna-credinta, bunavointa fata de toate vietuitoarele. Chinezii cred ca unicornul este un singuratic si ca se arata doar atunci cand se introneaza un conducator deosebit de binevoitor, sau cand se naste un intelept.

Maiestosul Paun

Paunul simbolizeaza demnitatea si frumusetea. Secole de-a randul, cromatica stralucitoare a penelor din coada paunului l-a facut sa fie emblema rangurilor inalte, iar evantaiele din asemenea pene impodobesc adesea casele chinezilor.

Soarta norocoasa si sanatatea buna sunt adesea simbolizate de o vaza chinezeasca minunat lucrata. Florile domolesc si improspateaza suflul Chi-ului care curge pe langa ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *