Feng Shui – ce inseamna Feng Shui

Feng Shui – ce inseamna Feng Shui

Feng Shui

Feng Shui este stravechea arta chinezeasca a aranjarii. Ganditi-va la ea ca la o acupunctura a cladirii. Exact cum specialistul in acupunctura ajusteaza fluxul enrgetic al organismului cu ajutorul unor ace, tot astfel prcaticianul Feng Shui folosste obiecte pentru a redirectiona fluxul de energie in spatiile inchise sau in aer liber. Abilitatile specialistului in acupunctura ii aduc sanatate unui pacient; rezultatele acestei stiinte Feng Shui duc la realizarea unui mediu armonios si sanatos. Amandoua contribuie imens la imbunatatirea calitatii vietii umane.

Intr-o experienta mai simpla, Feng Shui este un sistem de aranjare a mediului inconjurator, astfel incat acesta sa fie in armonie si echilibru cu natura. Cand mediul dumneavoastra inconjurator este calm si in armonie cu puternicele forte universale, si dumneavoastra sunteti la fel. Tot asa este si viata dumneavoastra.

Principiie Feng Shui se pot aplica pentru aranjarea unei vaze cu flori sau pentru elaborarea unui intreg plan arhitectural. Aplicate corect aceste principii pot atrage o sansa favorabila in toate aspectele vietii unui om – dragoste, familie, sanatate, bogatie si cariera. Feng Shui se bazeaza pe principiul ca viata in lumea materiala trebuie facuta cat mai confortabila si, pentru a realiza acest lucru, trebuie sa traiesti in armonie cu energia din spatiul inconjurator, care se transforma odata cu trecerea timpului. Pe masura ce invatati despre Feng Shui si incepeti sa-i practicati tehnicile, va veti controla mai bine viata, iar eforturile din sfera personala si cea profesionala vor fi rasplatite.

Utilizand articolele noastre ca ghid, poti sa iti decorezi spatiul de locuit si sa iti planifici viata astfel incat sa curga pozitiv in armonie cu energia din casa ta. Feng Shui poate fi folosit de la varste fragede, pentru ati mari norocul scolar, iar ca adult, il poti folosi pentru a-ti maximiza norocul in cariera. Feng Shui este de mare ajutor pentru cei care doresc sa atraga in viata lor o relatie buna, sau pentru a te ajuta sa iti construiesti o viata profesionala/de afaceri reusita, care sa iti aduca succesul pe plan material. Il poti folosi pentru a crea un mediu prielnic in care familia ta sa se bucure de sanatate si prosperitate. Exista, de fapt, atat de multe aspecte ale aspiratiilor omenirii, iar practica Feng Shui poate atrage noroc in toate.

Dupa ce vei intelege pricipiile Feng Shui, iti va fi foarte usor sa aplici aceasta practica, si vei descoperi ca ea va deveni o parte integranta din viata ta. Poate parea descurajant la inceput, cu atat de multe indrumari de tinut minte, deci ia-o incet. Dupa ce vei face cateva schimbari in designul tau interior si vei incepe sa apreciezi armonia rezultata, vei fi incurajat sa continui, si atunci Feng Shui va deveni o remarcabila arta de a trai. Vei fi placut surprins c at de repede prinzi sensurile si de asemenea, cat de multe ti se par familiare. Aceasta deorece o foarte mare parte din Feng Shui se bazeaza pe bunul simt practic.

Bineanteles traiul armonios depinde nu doar de unul, ci de toti locatarii casei. Daca in familie ai patru membri – doi parinti si doi copii – si numerele voastre personale Kua sugereaza ca trei dintre voi trebuie sa doarma in camera din sectorul sud-vestic al casei, ce te faci? Raspunsul este sa profiti de flexibilitatea Feng Shui-ului. Aloca dormitoarele cat mai bine cu putinta si apoi lasa pe fiecare sa isi personalizeze spatiul. Camerele comune, de exemplu livingul, sufrageria si bucataria, pot fi puse in valoare astfel incat sa avantajeze intreaga familie.

Vant si apa

In limba chineza, expresia Feng Shui inseamna “vant si apa“. Aceste doua elemente constituie o metafora pentru puterea naturii in lumea noastra si pentru incontestabila importanta a respectarii acestei puteri in aranjarea detaliilor vietii noatre cotidiene. In cazul unei bune amenajari Feng Shui, se folosesc elemnte naturale si se imita tiparele naturii – linia curba a peisajelor, adierea vantului, miscarea apei – in timp ce se echilibreaza fortele universale ce ne afecteaza destinul.

NUMARUL KUA

Schema de calcul pentru persoanele de sex masculin:

  • adunati ultimele doua cifre ale anului de nastere. Daca rezultatul este tot din doua cifre, adunati-le si pe acestea din urma inca o data pentru a obtine o singura cifra.
  • scadeti acesta cifra din 10 si rezultatul este numarul dumneavoastra Kua

de exemplu: anul nasterii este 1982, atunci avem 8 + 2 = 10; 1 + 0 = 1; 10 – 1 = 9, deci numarul Kua este 9

Scehema de calcul pentru persoanele de sex feminin:

  • adunati ultimele doua cifre ale anului de nastere. Daca rezultatul este tot din doua cifre, adunati-le si pe acestea din urma inca o data pentru a obtine o singura cifra.
  • adunati la acesta cifra numarul 5.Daca rezultatul este tot din doua cifre adunati-le si pe acestea di urma inca o data pentru a obtine o singura cifra si aceasta este numarul dumneavoastra Kua.

de exemplu: anul nasteri este 1979, atunci avem 7 + 9 = 16; 1 + 6 =7; 5 + 7 = 12; 1 + 2 = 3, deci numarul Kua este 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *