Feng Shui – dragonul importanta si utilizarea acestuia

Importanta si utilizarea dragonului in Feng Shu. Dobandirea succesului cu ajutorul puternicului simbol Feng Shui, Dragonul.

Importanta Dragonului in Feng Shui

    Dragonul face parte din insasi esenta civilizatiei chineze, iar aspectul si forma sa au ramas, in mod remarcabil, neschimbate de-a lungul secolelor. Asociat in mod traditional cu puterea si curajul, dragonul chinezesc are un cap lung, cu o gura cascata, doua coarne si o coama lunga si unduitoare. Ochii ii sunt fiorosi si atenti, narile ii sunt dilatate, si are un trup lung si viguros , acoperit cu solzi ce reflecta irizatii de lumina. Uneori, dragonul este verde sau albastru, alteori este rosu sau auriu. Se spune ca poseda puteri supranaturale si poate devein invizibil. Cand zobara prin cer, in miscarea sa, emana din trup mici limbi de foc.

Eliberarea chi-ului cosmic al dragonului

    De-a lungul secolelor, dragonul a captivat imaginatia oamenilor. In contrast cu reprezentarile occidentale, in care este un monstru oribil, de temut si care trebie ucis, in China dragonul este o creatura celesta, intruchipand spiritul pamantului si al cerului, ce se manifesta in diferita forme, si reprezentand tot ceea ce este viguros, puternic si favorabil.     Ascuns printer crestele muntilor sau incolacit in adancimile cursurilor sinuoase de apa, spiritul lui izbucneste de fiecare data cand este starnit. Cartile antice chinezesti sunt pline de descrieri lirice ale desteptarii lui. Cand se hotaraste sa manace soarele sau luna, se produce o eclipsa, iar cand dragonii se lupta intre ei au loc uraganele. Se crede ca dragonii se fac vazuti in norii de furtuna, isi spala solzii in valuri, sufla foc atunci cand brazdeaza cerul asemeni unui fulger si aduc ploile datatoare de viata, ce marcheaza inceputul primaverii.
    Inainte, era stapanitorul muntilor si raurilor, suveranul marilor si seniorul lacurilor, apoi a devenit carmuitorul oamenilor. Atat de adesea sunt intalniti dragonii, pictati, incrustati, gravati si sculptati, in fiecare colt al incaperilor imperiale si salilor tronului din Orasul Interzis din China, incat trebuie amintita vremea cand dragonul era venerat ca cel mai inalt simbol celest al natiunii.
    Se spune ca dragonul chinezesc are puteri supranaturale. Isi poate shimba culoarea, de la verde-albastrui la galben-auriu, si dimensiunile, de la o lungime de mila la marimea unei micute rame, sau chiar pana la a devein invizibil.     Este reprezentat intotdeauna privind lung si cu dor, sau parand ca se intinde si atinge un obiect rotund, greu sesizabil, despre care se spune ca este minunata perla ce indeplineste dorintele. Unii vad aceasta perla ca fiind soarele, orbitor in tralucirea sa, altii considera ca e luna, de un alb patrunzator in calmul si stralucirea sa irizata. Astfel, se spune ca dragonul intruchipeaza chi-ul cosmic, incat fiecare suflare imperceptibila a prezentei sale aduce promisiunea unui stil mai bun de viata, promisunea unei incredibile prosperitati, a unei fericiri inimaginabile, si reala desteptare a personalitatii umane, la toate nivelurile ei – minte, trup si spirit.
    Peste tot in lume, in fiecare tara in care poate fi gasit dragonul, belsugul sporeste. Cu timpul, locuitorii tarilor dragonului au devenit din ce in ce mai prosperi si mai puternici. Bunastarea se acumuleaza, trecand de la o regiune a tarii la alta, de la un individ la altul. Tarile ce poseda dragoni sunt acelea cu tinuturi muntuose. Dragonii ascunsi isi fac salasul printre crestele unduitoare ale lanturilor muntuoase, si, cand sunt activati, se insufletesc aducand o mare prosperitate si putere.
    Plasarea imaginii dragonului in interiorul casei constituie un aspect important al magiei taotiste Feng Shui, deorece el este folosit pentru activarea chi-ului cosmic pe care il reprezinta. Totusi, el trebuie sa “stea” in locurile potrivite din casa, ochii trebuie sa ii fie treji, si exista tabuuri legate de marimea si culoarea sa. E cel mai eficient cand este asociat cu o minunata apa curgatoare, si aduce o mare putere protectoare asupra celor ce stiu cum sa poarte imaginea lui facuta din aur.

Evidentierea ochilor dragonului

    Adeptii Feng Shui foarte avansati stiu cum sa discearna locatiile exacte ale trupului dragonului pe cuprinsul tarii si sa determine cele mai favorabile portiuni, ce reprezinta repere speciale ale prosperitatii. Ei sunt capabili sa spuna, cu o acuratete remrcabila, unde se afla cele cinci gheare ale dragonului, unde puterea se abunda si, de asemenea, unde se afla pantecul, locul unde este generata prosperitatea. Cel mai important, ei pot gasi capul si iti pot spune unde sunt situati cei doi ochi ai dragonului. Pana in prezent acesta a fost un secret foarte bine pazit, dar expertii Feng Shui care pot localiza capul si ochii dragonului iti pot arata cum poti sa ii scoti in evidenta ochii, pentru a-I aduce la viata. Cand este trezit dragonul, rasuflarea sa umple mediul inconjurator cu cantitati imbelsugate de energie Yang, si orice casa localizata aici se va bucura de un noroc enorm.
    In trecut, evidentierea ochilor dragonului nu insemna mai mult dacat amplasarea strategica a unor bolnavi in anumite locuri dintr-un sat sau oras. Se zice ca acest lucru ar fi ajutat dragonul sa vada, declansandu-se in felul acesta puterile sale protectoare. Astazi, totusi, multi maestri Feng Shui sunt de acord ca nu mai este suficienta amplasarea bolnavilor. Ei sugereaza, in schimb, ca cea mai buna metoda de evidentiere a ochilor dragonului este construirea de cladiri mari si inalte, in puncte strategice. Aceste cladiri trebuie luminate in permanenta, astfel incat vazute din inaltul cerului, sa semene cu ochii unui dragon.
    Asadar, in cazul in care crezi ca dragonul American are capul in California, este destul de usor sa zbori deasupra oraselor Los Angeles si San Francisco, pentru a repera cladirile ce simbolizeaza ochii dragonului. Avand in vedere bunastarea ce emana din Silicon Valley, se pare ca ochii dragonului au fost deja treziti.
    In Hong Kong, se crede ca ochii dragonului sunt in zona Tsimshatsui, unde exista numeroase cladiri inalte si impozante. Populatia locala sustine ca, in aceasta parte din Hong Kong, exista noua dragoni, astfel nascundu-se si numele sau, Kowloon, ce inseamna “noua dragoni”. In Beijing, exista uimitoarele ziduri ale celor noua dragoni din Orasul Interzis si parcul Heibei, iar in Hong Kong se afla o minunata reproducere a acestor ziduri, langa malul apei, in zona golfului Causeway. Zidurile celor nou dragoni ofera protectia celesta oraselor si rezidentilor acestora, aparandu-i de dezastrele naturale.
    In peninsula Malaiezia, exista doi dragoni ce traiesc de-a lungul principalului lant muntos. Unul dintre ei are capul la periferia nord-estica a orasului Kuala Lumpur, celalat are capul in insula Singapore, unde, incepnand de acum cateva decenii, s-au ridicat cladiri inalte ce au scos in evidenta ochii dragonului peninsular, alaturi de alte ritualuri si simboluri favorabile, care au avut ca rezultat o extraordinara bunastare economica pentru populatie.
Malaiezia a incheiat de curand constructia turnurilor gemene Petronas, cele mai inalte cladiri din lume, carear putea foarte bine sa reprezinte ochii dragonului malaiezian.
    Desigur ca si Europa este un continent care abunda in dragoni. Exista numerosi dragoni in Alpi, cei mai importanti fiind cei cinci ce se intind spre Franta, Germania si Italia – astfel incat aceste tari, precum si toate cele care le inconjoara minunatul salas, ascuns al celor cinci dragoni, au prosperat. Averile tarilor europene ar fi, cu siguranta, considerabil sporite daca marile capitale ar incepe construirea mai multor zgarie-nori, actiune inrudita cu cea a evidentierii ochilor dragonilor, avand drept urmare trezirea acestora.

Cum sa evidentiezi ochii dragonului

    Invita dragonul in casa ta si marcheaza-i ochii, pentru a-l trezi la viata. Poti folosi dragoni din portelan, bronz sau aur, ori picturi. Imaginea daragonului tau nu trebuie sa fie prea mare. Cand dragonul iti domina casa, chi-ul se dezechilibreaza. In plus, nu toate casele pot sustine puternica enrgie a dragonului, deci trebuie sa incepi mai modest – magia dragonului este eficienta numai cand se pastreaza echilibrul. Daca in casa traiesc oameni nsacuti in anii Dragonului sau Tigrului, atunci dragonul va fi mult mai compatibil cu acea locuinta. In schimb, oamenii nscuti in anii Cainelui trebuie sa tina un dragon mic.
    Dragonilor din portelan sau metal li se pot trezi ochii cu ajutorul unui ritual simplu, dar eficient. Selecteaza din Almanahul Chinezesc ziua dragonului, si la ora dragonului, dimineata, intre 7 si 9, folosind o pensula noua si niste cerneala neagra(de preferat tus), marcheaza ochii dragonului tau. Cand indelinesti acest lucru, ai grija ca dragonul sa fie cu fata spre est.

Amplasarea dragonului in casa

    Puneti in camera de zi o mica sculptura sau pictura reprezantand dragonul – daca se poate, cu fata catre est. Foloseste-te intotdeauna de o busola, pentru a afla corect directia. Dragonul poate trai atat in interiorul casei, cat si in afara ei, si, oricum, iti va aduce bani.
Un dragon ce arata bine hranit si prosper este de preferat unuia slab si falmand, iar cea mai buna reprezentare este cea in care el tine perla dorintelor.
    Dragonul trebuie sa fie asezat intotdeauna cu fata catre apa, deoarce prezenta apei Yang face acest simbol sa se trezeasca si sa emane pretiosul suflu chi. Asadar, cand amplasezi in casa diverse detalii de Apa, cum ar fi un acvariu, este bine sa pui un dragon in apropierea lor. Daca in apropierea casei tale se afla o apa mare – marea, un lac, o piscina sa un rau – e bine sa ai cel putin un dragon asezat cu fata catre cuprinsul apei, pentru a-ti aduce prosperitatea. Daca nu ai apa sau detalii de Apa langa sau in interiorul casei, atunci aseaza dragonul langa chiuveta de la bucatarie, deoarece simbolizeaza apa curata ce curge in casa.

ATENTIE !

> Nu pune niciodata dragonul in toaleta sau camera de baie, si nici macar cu fata catre acestea, deoarce sugereaza ca banii tai vor fi evacuati o data cu apa de aici. Chiar daca dragonul se afla cu fata catre mare, daca se interpune o toaleta, atunci, in mod simbolic, bogatia se va irosi. Nu pune niciodata imaginea unui dragon in sud, sectorul Focului.

> NU amplasa niciodata imaginea unui dragon deasupra unui semineu, deoarece aceasta simbolizeaza ca va fi ars de enrgia focului.

> Nu folosi niciodata unu covor sau carpeta cu desenul unui dragon, deoarece este extreme de nefavorabil. Cum poti sa reusesti, cand calci permanent pe simbolul care aduce succesul? Iata motivul pentru care este indicat sa cumperi covoare sau carpete cu modele nedefinite sau cu imagini care nu au nici o semnificatie. Florile si plantele sunt imagini potrivite, deoarece denota noroc sa calci pe petale de flori.

> Nu pune niciodata imaginea dragonului in dormitor, deoarce camera devine excesiv Yang.

Vrei sa primesti mai multe sfaturi Feng Shui? Aboneaza-te, iar noi iti vom trimite cele mai recente articole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *