Folosirea plantelor si a florilor

Folosirea plantelor si a florilor

feng shui floriFlorile sunt foarte bune generatoare de curenti de Chi favorabil, mai ales daca sunt complet deschise si, prin aspectul lor, emana sanatate. Obiceiul de a umple camerele cu flori proaspat culese ademeneste un bun Feng Shui in casa. Este insa foarte important ca aceste flori sa fie schimbate atunci cand incep sa se ofileasca. E chiar cu mult mai bine sa folosesti flori artificiale sau din matase – care arata intotdeauna proaspete – decat sa pastrezi in vaze niste flori vestejite. Florile ofilite semnifica boala si ghinion.

Din acelasi motiv, nu se recomanda expunerea unor flori uscate, indiferent cat de frumoase ar fi ele. Florile uscate semnifica moarte si nu atrag un Chi bun si sanatos. In plus, efectul lor este prea incarcat cu energie Yin – care tine de taramul mortilor, mai degraba, decat de cel al viilor.

Bujorul (mou tan, in chineza) face sa sporeasca prilejurile de casatorie. Poti activa coltul casatoriei (din sectorul sud-vestic) al oricarei camere, asezand acolo o vaza cu bujori adevarati sau de matase. Daca nu gasesti aceste flori, este la fel de folositor si un tablou cu bujori. Bujorul este considerat mai presus decat orice alta floare; prezenta lui in casa oricarei familii traditionaliste de chinezi arata ca acolo sunt niste fete de maritat.

feng shui bujor

Este un lucru foarte bun sa tii niste plante viguroase, care aduc viata in colturile casei si mai au si darul de a respinge efectele negative ale Chi-ului creat de coloane, barne sau alte corpuri ascutite sau taioase. Cand vrei sa aduci plante in interiorul casei, alege-le pe acelea care au frunze late, semanand cu „planta bogatiei”. Trebuie sa evitati cactusii teposi, precum si copaceii bonsai. Pe de alta parte, cactusii suculenti creeaza un excelent Feng Shui.

Folosite in combinatie cu analiza ciclurilor productiv si distructiv ale celor cinci elemente, plantele au o mare putere de sporire a Feng Shui-ului unei locuinte. Plantele verzi sunt bune pentru cei nascuti sub influenta elementului Foc, pentru ca Lemnul intretine Focul, dar nu sunt bune pentru cei nascuti sub influenta elementelor Apa si Pamant, pentru ca Lemnul distruge Pamantul si epuizeaza Apa. In termeni Feng Shui, plantele pot fi folosite in diferite colturi ale casei, in functie de aspiratiile de viata pe care vrei sa le activezi. Uita-te la elementele asociate fiecarei laturi a simbolului Pa Kua. Daca vrei sa-ti imbunatatesti perspectivele in cariera, de exemplu, asaza o planta verde viguroasa in sectorul nordic al casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *