Simbolurie tablourilor Feng Shui

Simbolurile tablourilor Feng Shui

Tablourile chinezesti contin mereu simboluri decorative benefice. Cei cinci lilieci rosii dispusi in jurul unui simbol al longevitatii sunt foarte populari, pur si simplu deoarece atrag foarte mult noroc. In mod similar, Inteleptul Longevitatii isi are locul in multe case, deoarece simbolizeaza sanatatea robusta si viata lunga. Caprioara, piersica si bambusul sunt si ele favorabile. Iata o lista de imagini potential norocoase, din care poti alege:

■ Flori din cele patru anotimpuri: crizantema, floarea de prun, magnolia, bujorul si orhideea – toate au diverse nuante cu semnificatii favorabile. Se crede ca locuintele in care stau fete tinere beneficiaza mereu de pe urma tablourilor si imaginilor cu flori, mai ales cele in care apar si fluturi, aceasta sugerand prezenta multor pretendenti onorabili. Bujorul este regele florilor din acest punct de vedere, dar si prezenta lotusului si a nuferilor garanteaza faptul ca tinerele isi vor gasi jumatatea. Florile nu trebuie niciodata desenate cu spini, si nici nu trebuie sa apara in imagini flori trecute sau vestede.

■ Unele animale sunt, in tablouri, extrem de benefice: caii, de exemplu, sunt un subiect excelent, deoarece aduc recunoastere, forta, curaj si simtul aventurii. Ei nu trebuie sa alerge niciodata speriati. Caii care zburda, cu o infatisare curajoasa, sunt de foarte bun augur. Caii de parada sunt si ei excelenti. Caii de povara si cei raniti nu sunt benefici. Alte animale norocoase ce apar in arta Feng Shui sunt caprioarele, elefantii si camilele, precum si creaturile celeste – dragonul si testoasa.

■ In picturile cu flori apar aproape mereu pasari, si aproape orice fel de pasare aduce un anume tip de noroc. Pusa in masina, o imagine cu pasari sau niste pene te apara de accidente. Iar o imagine cu pasari asezata strategic langa usa unei case garanteaza faptul ca aceasta se va vinde imediat ce o scoti pe piata (daca este cazul). Phoenixul, paunul si cocosul sunt trei pasari asociate cu Feng Shui – imaginea lor exprima o serie de conotatii norocoase. Pasarile in pereche, mai ales ratele mandarine, sugereaza dragostea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *