fbpx

Succesul in afaceri

Succesul in afaceri

Exista mai multe feluri de a folosi Feng Shui ca instrument pentru a spori succesul in afaceri. Acestea variaza de la metode menite sa mareasca cifra de afaceri a localurilor de vanzari cu amanuntul, precum magazine, restaurante, piete de desfacere in franciza si filiale de banci – pana la folosirea formulelor Scolii Busolei pentru stabilirea pozitiilor pupitrelor in birouri, in vederea imbunatatirii norocului de prosperitate (sau generarii bogatiei) in locurile unde se fac afaceri. Atunci cand se folosesc caracteristicile Feng Shui in fabrici, creste productivitatea muncii. Oamenii de afaceri din Hong Kong, Singapore, Malaiezia si Taiwan introduc pe scara larga caracteristicile Feng Shui in localurile unde isi desfasoara afacerile; multi dintre ei nu incep sa faca schimbari majore structurale sau de design fara a consulta un practicant Feng Shui.

In Hong Kong de la magnatii in afaceri pana la taximetrisiti cu totii manifesta respect si consideratie fata de Feng Shui. Acelasi lucru este valabil si pentru chinezii din Taiwan si, tot mai multi in ultimii ani, pentru cei din Singapore si Malaezia. Aceasta redesteptare a interesului pentru Feng Shui s-a extins chiar si in randul celor din generatia noua, educata in stil occidental, care se afla la carma afacerilor mostenite. Cei mai multi recunosc eficienta Feng Shui-ului.

Folosirea intelepciunii acestei stravechi cunoasteri poate aduce recompense foarte placute. Marea atractie o reprezinta faptul ca aplicarea Feng Shui-ului in practica nu cere o investitie prea mare. In termeni financiari, stapanirea unui Feng Shui favorabil reclama o investitie relativ seminificativa. Nu cere nici vreun compromis major in materie de valori sau de credinte religioase. Pentru cineva care investeste fonduri pentru a porni o afacere, pare firesc sa faca efortul de a capta fluxul Chi-ului pamantului, daca asta inseamna sa se bucure de ceva avantaj in afaceri.

Taiwan

In capitala Taiwanului, Taipei, multe dintre cladirile inalte care adapostesc sediile marilor corporatii au caracteristici Feng Shui. Doua dintre cele mai frecvent intalnite sunt colturile rotunjite si usile turnante mari. Rotunjirea colturilor este un gest prietenos fata de cladirile din jur, ca sa nu se genereze Chi ucigator indreptat impotriva vecinilor. Muchiile taioase ale cladirilor cu multe etaje reprezinta „sageti otravitoare” care, daca sunt indreptate catre intrarea principala a altei cladiri, cu siguranta ii vor aduce ghinion, ceea ce incita la razbunare.

taiwan feng shui

Usile turnante sunt niste excelente generatoare de curenti Chi norocosi, motiv pentru care sunt preferate, pentru intrarile principale, in locul usilor traditionale cu balamale. Intrarile cu usi turnante sunt foarte bune si pentru respingerea oricarui Chi ucigator provocat de vreo „sageata otravitoare” atintita catre acea intrare. In Londra exista asemenea usi turnante la intrarea dinspre nord a magazinului Harrods.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *