Utilizarea elementelor in living

Utilizarea elementelor in living

elemente feng shui in livingUtilizarea terapiei cu elemente in living este una dintre metodele Feng Shui cel mai usor de urmat. Opteaza pentru un ciclu productiv de culori, pentru a crea fluxul de chi. Cand iti alegi canapelele si perdelele pentru living, poti da frau liber creativitatii. Este insa o idee buna sa iei in calcul distributia chi-ului din aceasta camera in functie de cele cinci elemente si culorile asociate lor: estul si sud-estul reprezinta Lemnul (verde), sudul este Foc (rosu), vestul si nord-vestul sunt Metal (alb), sud-vestul si nord-estul sunt Pamant (galben), iar nordul este Apa (albastru sau negru). Aplicarea elementelor si culorilor te va ajuta sa creezi un Feng Shui minunat.

Lving in sectorul estic

Livingului situat in estul casei ii va prii o predominanta lemnului. Acest lucru va crea o armonie extraordinara aici. Culoarea verde este si ea avantajoasa, si trebuie mereu sa etalezi flori in aceasta parte a locuintei, deoarece plantele inflorite in est indica o realizare deplina a proiectelor si initiativelor. Pentru colturile de Lemn sunt benefice si obiectele ce sugereaza elementul Apa, deci utilizarea unor perdele sau unui covor albastru este foarte benefica.

Imbunatatirea unui living din sectoral nordic

O pictura in ulei cu o cascada, asezata pe peretele nordic al camerei, simbolizeaza Apa provenita din nord, care este foarte fasta si ajuta Lemnul din incapere sa infloreasca. Tabloul va fi si mai benefic daca grila stelelor zburatoare indica o stea fasta de apa in aceasta camera. Astfel, poti combina Feng Shui-ul busolei cu Feng Shui-ul simbolic, pentru a imbunatati marcant camera.

elemente feng shui in living

Rosu pentru sectoral sudic

Daca livingul se afla in partea sudica a locuintei, atunci va fi foarte benefica preponderenta tonurilor de rosu. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa ai aici prea mult rosu, care sa te copleseasca, ci ca rosul trebuie sa domine schema coloristica a incaperii. In camera sudica de mai sus, perdelele si pernutele rosii activeaza elementul Foc al camerei, si oricine petrece un timp aici va beneficia de aceasta atragere a norocului de recunoastere. Cei care apartin grupei estice (adica cei cu numerele Kua 1, 3, 4 si 9) se bucura de un dublu avantaj daca stau mai mult timp in aceasta incapere. De remarcat si o mocheta roz.

Activarea chi-ului din sud-vest

O canapea tapitata in rosu intr-un living aflat in sud-vestul casei (o camera de Pamant) simbolizeaza elementul Foc si, din moment ce Focul produce Pamant in ciclul elementelor, aceasta optiune coloristica aduce avantajul unui Feng Shui pozitiv. Perdeaua din fundal are culoarea bej, care simbolizeaza elementul Pamant. Aceasta schema coloristica ar fi mai putin favorabila intr-o directie a elementului Metal (vest si nord-vest) sau a elementului Lemn (est si sud-est).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *