Zone problematice

Zone problematice

Feng Shui te avertizeaza sa fii atent la structuri de genul grinzilor, stalpilor colturilor protuberante, ce pot dauna interiorului casei, si te invata sa le combati.

Stalpi si colturi in Feng ShuiSAGETILE OTRAVITE

    Aparitia chi-ului ostil in interiorul casei este provocata de obicei de colturile protuberante si de grinzile expuse, aflate deasupra capului. Fereste-te de ele in casa ta; daca ai grinzi expuse, incearca sa nu te asezi niciodata sub ele. In plus, nu trebuie sa stai in bataia chi-ului ostil provenit de la un colt protuberant. De asemenea, incearca sa iti aranjezi mobila astfel ca grinzile si colturile sa nu dea spre zonele de sezut sau de dormit. Efectul negativ se manifesta de obicei prin boli.
    Persoanele in varsta si fragile sunt supuse unui risc crescut. Paturile lor nu trebuie niciodata sa stea sub asemenea structuri. Daca nu le poti muta de sub grinzi, agata de ele bambus legat cu sfoara rosie sau doua fluiere cu gura in jos, in forma de „A”, pentru a reduce efectul lor daunator.
    Daca doresti sa iti accentuezi designul interior prin grinzi sau linii decorative pe tavan, include in ele o simbolistica favorabila – folosind, de exemplu, benefica trigrama Chien, care se compune din trei linii drepte.

STALPII SI COLTURILE

    Ca regula generala, stalpii rotunzi sunt de preferat celor patrati. Stalpii rotunzi simbolizeaza deplasarea ascendenta a chi-ului si aduc promisiunea abundentei. In locuintele moderne, stalpii inalti si rotunzi pot transforma casa intr-un palat, creand astfel chi-ul abundentei si prosperitatii. Daca locuiesti la bloc, prezenta stalpilor rotunzi are potentialul de a transforma cladirea intr-un salas benefic si indestulat.
    Cu toate acestea, este important sa nu exagerezi niciodata cu prezenta acestor stalpi maiestuosi. In cantitate prea mare, un lucru favorabil poate aduce un exces de energie Yin. Se pune in plus problema echilibrului. Daca locuinta ta este modesta, ai grija ca marimea si inaltimea stalpilor sa fie in armonie cu ea. Nu permite niciodata ca stalpii sa iti domine spatiul de locuit sau intrarea. Cand apare un dezechilibru, chi-ul nu mai este armonios.

REFLEXIILE IN OGLINZI

Oglinzile sunt niste instrumente Feng Shui puternice, in sensul ca pot face minuni pentru dublarea averii, norocului si fericirii. Dar ele pot si sa iti aduca haos in viata, daca sunt amplasate, fara stiinta, in locuri gresite. Daca oglinzile aduc noroc sau ghinion depinde in mare masura de ce reflecta ele. Astfel, oglinzile din interiorul casei nu trebuie niciodata sa reflecte vreun lucru ce sugereaza curgerea bogatiei in afara sau, si mai rau, intrarea in casa a ceva periculos.

Oglinzile ce reflecta usa principala fac bogatia si norocul sa intre in casa, si apoi sa curga instantaneu afara, de unde au venit. Aceasta din cauza ca oglinda reflecta exteriorul casei la fiecare deschidere a usii.

Oglinzile ce reflecta patul aduc terte persoane intr-un mariaj. Maestrii Feng Shui ne avertizeaza impotriva oglinzilor din dormitor, care dubleaza energia Yin si produc insomnii. Oglinzile ce reflecta somnul unui cuplu pot face ca unul dintre parteneri sa aiba o legatura sexuala in afara casatoriei. Oglinzile din dormitor, care reflecta atat usa, cat si patul, sunt de doua ori mai rele.

Oglinzile ce reflecta plita sau aragazul sunt si ele daunatoare. Este periculos sa reflecti o flacara expusa, acest lucru provocand accidente. Reflexia mancarii in timp ce este gatita in bucatarie nu este acelasi lucru cu reflexia mancarii servite in sufragerie, aceasta din urma fiind foarte benefica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *