Cum functioneaza Feng Shui?

Cum functioneaza Feng Shui? Primii pasi in lumea Feng Shui. Dezvoltarea unei intuitii fata de Feng Shui

Cum functioneaza Feng Shui?

    Daca este pentru prima data cand cititi despre Feng Shui, probabil ca va intrebati cum functioneaza. De exemplu, veti citi mai tarziu ca se recomanda insistent asezarea unei broaste testoase in partea  de nord, pentru a atrage  succesul si prosperitatea. Un proaspat practicant Feng Shui va trebui sa faca un mare efort pentru a crede acest lucru. In mod similar, cum as sa putea sa explic ca, prin simpla asezare a reprezentării unei broaşte raioase cu trei picioare in casa voastra, veniturile si bunastarea vor spori? Sau ca plantarea unui palc de bambusi în gradina prelungeste durata de viata a  tuturor rezidentilor?
    Trebuie sa recunosc ca nu pot explica exact cum funcţioneaza Feng Shui. Dar pot sa spun ca am vazut aceste imbunatatiri simple si simbolice ale mediului de viata creand un nou si  superb destin unei familii pline de tristeţe şi ghinion. Totusi, am descoperit că o mare parte din practica plina de succes a Feng Shui are legatura cu atributele asociate modului in care sunt  asezate prin casa simbolurile norocului. Feng Shui da forma  fizica simbolisticii mintii si, adesea, cu cat  mintea intelege mai bine simbolurile, cu atat mai eficiente se vor dovedi si energizarile. O data ce veti incepe sa intelegeti acest aspect al Feng Shui, veti vedea limpede cat de eficient poate fi atunci cand este combinat cu puterea mintii.
    Prin  urmare, Feng Shui  este stiinta spatiului si, totodata,  o reflectie a mintii. El realizeaza in plan fizic si material tot ceea ce mintea asociaza cu simbolurile  folosite în practica Feng Shui.
    Atunci cand va pastrati mintea limpede si receptiva la diferitele metode Feng Shui de a deveni bogati si sanatosi, energiile voastre personale vor incepe sa va ajute sa formulati modalitati prin care sa va realizati spatiul personal.  Atunci, fluxul de chi din spatiul vostru va va aduce in viată energii favorabile.

Primii pasi in lumea Feng Shui

    In ultimii ani, o foarte mare atentie a fost acordata metodelor alternative de tratare a stresului si presiunii muncii. Metode noi si minunate, care isi au originea in diverse culturi ale lumii, au deschis noi cai de diagnosticare a blocajelor care impiedică fluxul energetic dinauntrul trupului fizic. Acceptarea din ce in ce mai larga a  fenomenelor alternative a dus la descoperiri minunate in metodele terapeutice holistice.
    Lumea medicala  moderna a recunoscut  deja minunatele puteri curative ale medicinii ayurvedice din India si  ale tehnicilor chineze de calmare a durerilor prin acupunctura. Incepem sa descoperim, intr-un ritm  accelerat, uriasul potential al aromaterapiei. Aceste metode alternative de imbunatatire a sanatatii umane au castigat tot mai multi adepti, deoarece s-a demonstrat ca functioneaza.
    Feng Shui largeste si mai mult orizontul fenomenelor alternative, iar promisiunea lui incitanta se rasfrange asupra intregii game de aspiratii ale umanitatii. Feng Shui nu se foloseste numai pentru a mari veniturile si pentru a obtine succesul la munca ori in afaceri, el detine potentialul realizarii unei vieti pline cu toate tipurile de abundenta — de la mari bogatii si prosperitate la implinirea propriei dezvoltari, de la recunoastere si popularitate la succes in orice domeniu. Feng Shui ofera, de asemenea, noroc de sanatate si longevitate, de iubire si bune relatii interumane si norocul unei vieti de familie fericite si pline de insemnatate.
    Are posibilitatea de a ne indeplini visele si aspiratiile pe mai multe planuri, iar atunci cand este combinat cu puterea unei minti complet deschise, nu exista limite ale marelui noroc pe care il poate aduce in viata  noastra.
    Cea mai buna cale de a combina vastul potential al mintii in scopul realizarii visurilor si aspiratiilor este aceea a studierii variatelor metode Feng Shui si a intelegerii simbolurilor continute in ideile sale fundamentale. Atunci, mintea este folosita pentru o vizualizare intensa a acceleratorului sau energizatorului relevant Feng Shui, ce lucreaza in coltul casei tale, al apartamentului sau al camerei in care a fost asezat. Vizualizarea Feng Shui este extrem de puternica. Eu o folosesc mereu, pentru a intari ceea ce am realizat deja in amenajarea cat  mai armonioasa a spatiului de viata. Am descoperit ca trimiterea de semnale puternice de energie pozitiva catre  spatiul meu personal sporeste calitatile elementelor Feng Shui pe care le-am introdus fizic.
    Totusi, inainte de a folosi puterile vizualizarii pentru a va imbogati Feng Shui, este necesar sa intelegeti practica sa fundamentala. Incercati sa adaptati cat se poate  de mult din trasaturile Feng Shui la situatia voastra individuala. Dar amintiti-va ca este  aproape imposibil de obtinut o casa sau un apartament perfect din punct de vedere Feng Shui. Intotdeauna vor exista elemente care  vor face ca  Feng Shui-ul  din casa sa nu  fie complet favorabil. Orice casa poate avea muchii  gresite, grinzi deasupra capului, colturi iesite in  afara,  constructii  exterioare neechilibrate,  camere de o forma nefavorabila etc. Este greu sa faci ca  usile principale sa fie asezate in directia  optima; foarte  multe case au scarile exact in fata usii de la intrare, iar dormitoarele sunt afectate, de obicei, intr-un mod nefavorabil de toalete. Intr-adevar, aproape toate casele au o toaleta problematica, ce  are un impact negativ asupra unor anumite zone ale  vietii.
    Atunci cand intrati in lumea Feng Shui, veti fi confruntati cu o multime de elemente diferite care aduc ghinionul… si,  cateodata,  remediul pentru aceste situatii nefavorabile va fi foarte greu de aplicat. Nu aveti nici  un motiv de teama.  Chiar si  atunci cand imi cititi cartile si constatati cu stupoare ca locuinta voastra corespunde exact cu exemplul meu de casa amplasata nefavorabil, nu trebuie sa va temeti. Am descoperit ca este un fapt des intalnit, printre cei care sunt noi fată de subiect, sa se ingrijoreze sau sa intre in panica. Atunci se grabesc sa apeleze la primul maestru Feng Shui despre care citesc si, pana la urma, realizeaza ca solutia oferita este foarte simpla sau ca puteau sa o obtina dintr-o carte buna.
    Aproape  orice element negativ  care cauzeaza probleme, fie ca este aranjament, constructie sau obiect de decoratiune, poate fi corectat. Desigur, anumite probleme vor fi mai usor de rezolvat decat altele, asa  cum anumite solutii sunt mai evidente decat altele. Dar, in practica Feng Shui, este mereu loc pentru solutii creative, gandite atent pe baza principiilor fundamentale din care merg toate indrumarile Feng Shui.
    Daca simtiti ca suferiti de un Feng Shui negativ, urmati o abordare metodica, diagnosticand cu atentie si enumerand toate lucrurile deranjante, iar apoi ocupati-va de fiecare  pe rand. Multe  dintre  problemele Feng Shui  nu sunt greu  de reperat. Asadar, acest tip de abordare defensiva trebuie adoptat inainte de orice gand de obtinere a abundentei prin Feng Shui. Un singur element negativ Feng Shui are potentialul de a distruge complet toate celelalte elemente pozitive Feng Shui,  asezate cu atentie.

Dezvoltarea unei intuitii fata de Feng Shui

    Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va formati ochiul pentru Feng Shui. Acest lucru reclama ceva exercitiu. Este util sa invatati ce sa cautati, si apoi sa va plimbati prin cartier, analizand cu atentie formele caselor, unghiurile acoperisurilor si felul in care sunt construite cladirile una langa alta. Atunci cand incepeti sa exersati astfel, subconstientul vostru culege foarte multe informatii, pe care apoi le stocheaza in memorie.
    De asemenea, trebuie sa invatati nuantele diagnosticarii Feng Shui. De exemplu, nici un element de  sine statator  nu este neaparat negativ. Astfel, nici un  drum, constructie sau alta structura nu este, in mod inerent, nefavorabil. Aceste structuri sau elemente devin un Feng Shui negativ numai atunci cand sunt pozitionate in asa fel incat va afecteaza pe voi sau casa voastra. Pe de altă parte, asa-numitele trasaturi favorabile Feng Shui pot, cateodata,  sa cauzeze probleme daca sunt pozitionate intr-un mod nefavorabil pentru casa voastra.
    Pentru a practica Feng  Shui intr-un mod eficient pentru locuinta voastra, invatati sa vedeti imaginea globala. Eu promovez ideea privirii din  elicopter, pentru a aprecia o perspectiva larga. Acest lucru nu implica o calatorie cu elicopterul pentru a va uita la casa sau apartamentul vostru, ci necesita un plan al amplasarii, desenat cu acuratete,
si apoi o meditatie asupra lui, pana ce puteti observa casa in contextul sau inconjurator.
    Mai tarziu, dupa  ce deveniti mai experimentati in aceste practici si incepeti sa aplicati formule avansate Feng Shui, cum ar fi „Feng Shui-ul stelelor zburatoare” sau „Feng Shu-ul celor opt palate”, veti descoperi ca formulele tehnice raman tacute in peisajul fizic al casei voastre. Acest lucru poate fi bulversant pentru practicantul amator. Nu inseamna ca nu folositi factorul peisajului Feng Shui in practica voastra. Trebuie sa intelegeti ca cea mai bine conceputa casa din punct de vedere Feng Shui poate fi distrusa, din acelasi punct de vedere, de o singura trasatura negativa Feng Shui prezenta in mediul inconjurator. In jargonul Feng Shui, se spune ca o „sageata otravita” poate distruge chiar si casa cu  cel mai puternic Feng Shui.
    De aceea,  trebuie sa puneti in balanta si sa decideti pe baza carei trasaturi Feng Shui vreti  sa claditi si pe care dintre scolile Feng Shui vreti sa o urmati. Acesta este un lucru la care trebuie sa fiti  atenti, mai ales datorita proliferarii diferitelor metode Feng Shui în ultimii ani.
    Eu consider ca  cea mai bună metoda de  diferentiere  a practicilor Feng  Shui autentice este aceea a verificarii activitatii persoanei care isi ofera serviciile.  Faceti unele cercetari discrete. Aflati daca persoana respectiva a reusit sa realizeze pentru ea, prin Feng Shui, tot ceea ce va promite voua. Daca nu pare a beneficia de pe urma Feng Shui, ati face bine sa gasiti pe altcineva. Feng  Shui functioneaza mereu daca este  aplicat cum trebuie. Nu este o practica spirituala, care depinde de puteri magice, si nici nu depinde de dimensiunile casei voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *