Usa principala

Usa Principala

Unul dintre cele mai puternice elemente Feng Shui pe care trebuie sa le posede o casa este usa de intrare personalizata, a carei localizare si orientare sa fie favorabila capului familiei ca persoana. Acesta poate fi tatal, sau poti alege sa tii cont de directiile faste ale mamei.

    Depinde de tine al cui numar Kua decizi ca trebuie sa determine directia si locatia usii casei, dar hotararea ta ii va afecta pe toti cei din casa. Aceasta deoarece, odata pozitionata usa de intrare in designul casei, ea defineste, de obicei, si orientarea intregii case. Aceasta, la randul sau, defineste distributia chi-ului in casa.
    Exista intotdeauna mai multe optiuni in Feng Shui cu privire la directia ce trebuie folosita ca orientare, si apoi la grila de urmarit. Mereu apar compromisuri cand se decide utilizarea optima a fiecarei formule. Acest lucru se poate reduce la simplul fapt de a decide ce usa sa folosesti si ce camera sa aloci fiecarui membru al familiei.

Usa principala orientarea si personalizarea in Feng Shui

Personalizeaza-ti usa principala

Situatia ideala este sa iti personalizezi usa principala. Alegand orientarea acesteia, influentezi orientarea casei, si poti hotari, pornind de aici, designul intregii locuinte, pe baza diagramei natale create. Iata esenta unei bune practici Feng Shui pentru interioare.

Tine cont de directiile tale norocoase

Daca, totusi, nu iti poti personaliza usa principala, foloseste o cale de acces orientata spre una dintre cele patru directii ce te avantajeaza. Acest lucru iti va aduce noroc de cum intri in casa. Nu trebuie neaparat sa fie vorba despre usa principala. Incearca (daca ai de ales) sa nu folosesti vreo usa orientata spre directiile tale nefaste, pentru ca acest lucru iti va aduce ghinion si pierderi de cum intri. Chiar daca aceasta inseamna sa folosesti o usa laterala, sau pe cea din spate, trebuie neaparat sa respecti acest sfat. Daca locuiesti la bloc, cauta o cale de a intra in cladire folosind o usa care sa iti aduca noroc.

Usa principala trebuie sa aibe un acoperis

Usa principala trebuie protejata, chiar daca doar simbolic. Aceasta presupune un acoperis mic deasupra ei. Daca este sa analizezi arhitectura din casele vechi si din palatele Orasului Interzis, vei observa ca toate intrarile principale au acest element protector. Aici este ilustrata o adaptare agreata la casele moderne. Daca usa ta nu are un acoperis de protectie, gandeste-te sa instalezi o copertina.

Usa principala trebuie sa fie din lemn masivUsa principala orientarea si personalizarea in Feng Shui

Ideal ar fi ca usile principale sa fie facute din lemn masiv, cu cateva ornamentatii metalice. Cu cat usa este mai puternica, cu atat este mai buna in ceea ce priveste protejarea casei. Usile din sticla ofera o protectie limitata. Decoratiunile de aur sau de alama sunt excelente pentru usi. Acestea pot modifica chi-ul punctului cardinal al usii in sine – vei vedea ca prezenta lanturilor sau ciocanaselor in forma de leu, facute din metal, poate schimba directia afisata de busola langa usa cu cateva grade. Aceasta era odinioara o cale secreta si eficienta de ajustare a directiei chi-ului langa usa.

Usa principala trebuie sa se deschida spre interior

Cand usa principala se deschide spre interior, este intampinat chi-ul in locuintS. Aceasta creeaza un flux pozitiv de chi la „gura casei”. Daca usa ta se deschide spre exterior, acest lucru este usor de remediat. Nu este o idee buna sa ai ca intrare principala usi glisante. Daca pui un pres la intrare, ai grija ca acesta sa stea in exteriorul, nu in interiorul casei, si sa nu iti scrii niciodata numele pe el – doar nu vrei sa fii calcat in picioare, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *