Bolurile cantatoare in Feng Shui

Armoniile bolurilor cantatoare creeaza magia spatiului

    Utilizarea unor instrumente speciale, ca bolul cantator facut din sapte metale, ajuta pe oricine sa faca trecerea de la curatarea la purificarea spatiului. Armoniile speciale create de bolul cantator curata in mod simbolic intregul spatiu atins de sunete si il purifica pana la starea de perfecta armonie intre Yin si Yang. Aceasta reprezinta o perfecta imbinare de insusiri opuse: maleabilitatea cu duritatea, flexibilitatea cu fermitatea, delicatejea cu puterea. Cand spafiul a fost purificat, nu mai exista pericolul unui Yang sau Yin excesiv.
    Cand Yin si Yang sunt in armonie perfecta, energia spatiului de viata va determina ocupantii lui sa se comporte cu o fermitate care straluceste prin flexibilitate. Nu va fi nici energie frenetica, dar nici letargie: ritmul este pastrat la acelasi nivel. Echilibrul este repede obtinut, conducand catre niveluri inalte ale succesului. Prin urmare, atunci cand camerele si casele au fost purificate corespunzator, cei ce traiesc in astfel de spatii se bucura de un mare succes doar prin simpla manifestare a unui comportament temperat. Yin si Yang functioneaza adesea fara ca cineva sa-si dea seama de existenta lor. Bolurile cantatoare facute de maestrii mestesugari din Katmandu sunt cele mai indicate pentru acest scop. Ele sunt create conform unor indicatii speciale, care le permit sa „cante” la inaltimea corecta, si sunt, astfel, excelente pentru transformarea chi-ului oricarui spatiu intr-un chi favorabil, fericit. Bolurile cantatoare pot fi folosite cu regularitate pentru a echilibra energiile oricarei case si, de asemenea, pentru a trezi punctele chakra umane (sau centrii energetici) din corp, unde trupul si sufletul se intalnesc. Bolurile ajuta la aducerea esentei Yang in inima oricarui spatiu de viata si, in timp, ele Bol Cantaor Feng Shuirezoneaza la energia intrinseca a detinatorilor lor, asa incat bolurile cantatoare sunt pastrate intotdeauna infasurate in materiale moi (de preferinfa catifea, matase sau brocart). Ele trebuie, de asemenea, utilizate cu regularitate, astfel incat muzica lor sa se armonizeze cu vibratiile casei.
    Bolurile cantatoare sunt, de obicei, metalice, de forma rotunda si de diverse dimensiuni. Pentru a obtine de la bol cel mai bun si mai delicat sunet, este important sa pui o pernuta rotunda sub bol atunci cand il deplasezi. Aceasta imbunatateste sunetul bolului, facandu-l mai pur si de mai lunga durata. Exista si un mic ciocanel din lemn, care este, de fapt, parte integranta a ritualului bolului cantator. Prin lovirea ciocanelului de bol de trei ori, sunt generate sunetele lui specifice, care purifica treptat vibratiile din incapere.

Calitatea sunetului

    Aceasta este determinata de grosimea marginii si rezonanta bolului; vibratiile sonore depind de adancimea lui. Bolul cantator produce un minunat sunet pur cand este frecat, lovit sau atins, si chiar o usoara atingere cu unghia starneste un zgomot placut. Forma de creuzet a bolului serveste si scopurilor unui excelent Feng Shui, semnificand un receptacul gata sa primeasca sansa unui bun sheng chi, in timp ce capteaza, simultan, toate energiile negative si le transforma in energii pozitive.
    Pentru a produce sunetele sale aparte, bolul trebuie sa fie facut din sapte metale: staniu, cupru, zinc, fier, plumb, argint si aur, fiecare dintre ele reprezentand o planeta si producand un alt fel de armonie. O cantitate mica de aur incorporata in bol imbunatateste sunetele, simbolizand, in acelasi timp, calitati favorabile si dand bolului o stralucire aurie. Argintul si aurul folosite la un loc reprezinta uniunea dintre Yin si Yang in interiorul bolului.

Cele sapte metale
Aurul reprezinta Soarele, principala sursa de energie Yang
Argintul reprezinta Luna, principala sursa de energie Yin
Cuprul reprezinta planeta Venus
Fierul reprezinta planeta Marte
Staniul reprezinta planeta Jupiter
Plumbul reprezinta planeta Saturn
Zincul reprezinta planeta Mercur

Adaugarea apei in bol

    Pentru varietate, poti sa pui o cantitate mica de apa in bol si sa vezi daca iti place sunetul diferit ce se creeaza atunci cand bolul este frecat cu ciocanelul. Pentru a afla tonalitatea care iti place cel mai mult, poti adauga apa treptat, incercand de fiecare data sunetul. Numai experimentand vei fi capabil sa gasesti sunetul potrivit atat pentru tine, cat si pentru spatiu. Daca nu gasesti, prin frecare, un sunet care sa-ti placa, foloseste metoda prin lovire.

Folosirea bolului cantator

    Inainte de a utiliza bolul cantator, rezerva-ti ceva timp pentru a-l cunoaste. Toate bolurile par a avea acelasi sunet, dar exista usoare diferente in echilibrul armonie, care fac ca sunetul fiecaruia sa fie unic. ‘Tine minte, de asemenea, ca fiecare spatiu este diferit si va face bolul sa vibreze diferit. In plus, fiecare persoana poseda propria ei energie, care se modifica, si ea, in fiecare clipa. Acelasi bol ar putea, foarte bine, sa produca sunete diferite in momente diferite.
    In plus, ia aminte ca, asa cum spatiul tau se purifica din ce in ce mai mult la fiecare utilizare a bolului, si sunetele muzicale emise in fiecare zi vor deveni mai pure, mai clare si mai pronuntate, reflectand energia curatata din jurul tau. Formeaza-ti deprinderea de a observa cu atentie aceste imbunatatiri.
    Asaza bolul pe pernuta lui, in podul palmei tale stangi. Asteapta catva timp, ca sa te obisnuiesti cu greutatea lui. Loveste delicat marginea bolului cu ciocanelul de lemn. Fiecare persoana va auzi un alt fel de sunet melodios. Unii vor auzi subtonuri grave urmate de un sunet vibrant, altii vor detecta supratonuri ondulatorii. Inchide ochii si lasa-te in voia valului de sunete creat. Experimenteaza moduri diferite de lovire a bolului, si vei descoperi multe surprize incantatoare. Treptat, te vei familiariza cu bolul si vei simti vibratiile. S-ar putea ca, printre tonurile si vibratiile rezonante, sa reusesti sa detectezi sunetele initiale lipsite de armonie, care, in scurt timp, vor deveni mult mai melodioase. Sunetul insusi va echilibra chi-ul spatiului inconjurator, si, o data echilibrate energiile, bolul va canta melodios. El transforma minunatul chi favorabil al spatiului intr-un sunet dulce si murmurat, care alina si linisteste.

Rutualul de purificare al bolului cantator

    Poti aplica terapia bolului cantator cat de des doresti. Cand abordezi aceasta practica, concentreaza-ti atentia asupra a ceea ce faci. Se obisnuieste folosirea terapiei bolului cantator dupa ce se purifica spatiul cu arome. Acest fapt pune in acord energiile din spatiul de viafa si domoleste spiritele ce s-ar putea afla acolo. Dupa aceea, casa va fi plina de energie Yang, pura si echilibrata, in special dupa ce s-au folosit arome montane. Acesta este momentul in care apare o armonie desavarsita. In zilele in care indeplinesti aceste ritualuri de purificare a spatiului, toti cei din casa vor avea zambetul pe buze.
    Acest ritual este simplu, dar eficient in crearea unei atmosfere linistite. Daca esti incepator in aceasta practica, este recomandat sa recurgi la ea o data la zece zile.

Incepe prin a aseza bolul pe o pernuta si, tinandu-l usor in palma mainii stangi, plimba-te incet din camera in camera. Loveste bolul de trei ori cu un ciocanel de fiecare data cand intri intr-o camera si roteste-te in sensul acelor de ceas in jurul incaperii respective. In scopul purificarii, trebuie sa incerci sa obtii sunete continue, clare si murmurate, pe masura ce te misti cu bolul din camera in camera si de la o usa la alta. Lovirea marginii bolului de trei ori creaza prima serie de sunete. Pe masura ce intensitatea sunetului incepe sa cada, loveste din nou, si continua sa procedezi asa astfel atata timp cat te misti prin casa. Stai apropae de peretii fiecarei camere, astfel incat orice energie dezechilibrata, care poate fi lipita de ei, sa fie disitilata si rafinata de puritatea fara egal a sunetelor. Cand ajungi langa usi sau ferestre, roteste bolul de trei ori pentru a sustine procesul de purificare.

    O alta modalitate de a face bolul sa sune este prin frecarea ciocanelului in jurul marginii bolului, in directia acelor de ceas. Mentine o apasare constanta asupra ciocanelului si asculta cum sunetele murmurate si dulci cresc in intensitate. Daca nu reusesti sa faci bolul sa cante, incearca mai intai sa-l lovesti, pentru a-l trezi, si dupa aceea poti sa incepi sa-i freci marginea. Secretul consta in fermitatea cu care tii ciocanelul si apesi pe marginea bolului. Apasa buza uniform si cu fermitate. O data ce ai invatat sa faci bolul sa cante, frumusetea deplina a sunetului te va purta departe. Daca ai o camera pe care o consideri deosebit de nenorocoasa, pune bolul pe o masa, cu pernuta sub el. Lasa-l sa se linisteasca, si apoi loveste-i marginea cu ciocanelul de lemn, permitand sunetului pur sa traverseze intreaga incapere. 

Importanta ritualurilor sunetului in Feng Shui

    Se crede ca toate lucrurile — inclusiv cladirile, muntii si dealurile — emit energie si au propriile lor sunete, dar acestea se modifica in fiecare moment in functie de calitatea chi-ului din jur.
    Explicatia stiintifica este aceea ca toate lucrurile sunt formate dintr-un cumul de atomi care „danseaza” si produc sunete prin miscarea lor. Cand atomii sunt in armonie, sunetele produse sunt pure si melodioase. Se spune ca, la inceput, vantul a creat totul pe lume si atomii au dansat fara incetare, dand nastere atat unor sunete ce erau creative si favorabile, cat si unora distructive si care puteau provoca dezintegrarea.         Folosirea obiectelor ce emit sunete este o practica veche in tarile asiatice, deoarece acestea pot fi utilizate pentru a domoli energiile oricarui spatiu de viata, favorizand echilibrul si armonia. Clopotele templelor, tobele, gongurile si alte instrumente erau folosite adesea si pentru binecuvantarea spatiului si alte ritualuri.

In ritualul Feng Shui, purificarea cu ajutorul bolurilor cantatoare are mai multe rezultate benefice:
 – intensificarea energiilor din spatiul de viata
 – transformarea energiilor nefavorabile in unele favorabile
 – activarea energiilor elementelor anumitor colturi

    In plus, multi oameni se simt innobilati sufleteste dupa ce un spatiu a fost scaldat de armoniile unui bol cantator. Sunetul murmurat al bolului induce sentimentul unei paci profunde, explicatia fiind aceea ca, pe plan intern, undele ultrasonice actioneaza asupra psihicului uman, imprimandu-i o senzatie de bine si liniste. Pe plan extern, ele domolesc vibratiile si lungimile de unda ale spatiului de viata, realizand armonia ce atrage norocul.

Bol Vas Cantator Auriu Feng ShuiBol Vas Cantator Auriu Feng ShuiBol Vas Cantator Auriu Feng Shui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *