Intrebari despre arta Feng Shui – partea a doua

I: Pot sa practic scoala formelor si sa ignor total scoala busolei?
R: Da, intr-adevar, puteti. Veti fi capabil, de asemenea, sa evitati sa fiti lovit de un Feng Shui prost. Dar Feng Shui-ul scolii busolei va poarta mai in profunzime si va permite sa descoperiti metode putenice de sporire serioasa a norocului dumneavoastra. Sfatuim intotdeauna sa se ia lucrurile unul cate unul. Nu va grabiti, pentru ca este mai bine sa stiti bazele corect mai intai, inainte sa incercati sa aplicati totul deodata. De altfel, nu este niciodata posibil sa stiti Feng Shui suta la suta bine.

I: Cum stiu ce sfat Feng Shui sa urmez?
R: Sunt multe scoli diferite de Feng Shui. Dar orice Feng Shui autentic se bazeaza pe aceleasi concepte. Exista cateva carti excelente care sunt bazate pe principii de Feng Shui autentice, dar sunt si unele care pur si simplu nu ai ce invata corect din ele. Poate ca ar trebui spus aici ca asa-zisa limpezire a energiilor dand din palme si sunand din clopotei NU este Feng Shui. Pericolul in a incerca sa simplifici sau sa occidentalizezi o practica straveche chineza este acela ca poate sa conduca uneori la niste versiuni ilare de Feng Shui. De asemenea, fiti precaut in privinta celor care pretind ca au petrecut cateva luni cu un maestru Feng Shui si au inceput imediat activitatea de consultant.
Recomandam insistent exercitiul judecatii sanatoase, pur si simplu pentru ca nu multi maestri Feng Shui ar impartasi de bunavoie secretele meseriei lor, si cu siguranta nu cuiva care petrece doar cativa ani (ca sa nu mai zicem cateva luni) cu ei. Oricine este familiarizat cu relatia elev-maestru din traditia chineza va sti ca e nevoie de multi, multi ani pana cand un maestru va dezvalui adevaratele secrete ale artei sale sau ale kung fu. Suntem, astfel, foarte sceptici in privinfa celor care pretind ca sunt experti dupa ce au stat doar cateva sezoane cu un maestru Feng Shui.

I: De ce a devenit Feng Shui atat de popular in Occident?
R: Popularitatea actuala a Feng Shui-ului in Occident reflecta o constientizare crescanda fata de abordarea culturala si filosofica a Universului, pe care stiintele traditionale chineze o conceptualizeaza. Feng Shui este doar una dintre cele cateva stiinte minunate ale corpului/mintii si mediului care castiga popularitate in Occident. Oamenii incep sa isi dea seama ca exista cai si metode alternative de a privi Universul, de a intelege modul in care energia se misca si actioneaza si cum ne afecteaza aceste energii bunastarea noastra. Dintr-o astfel de perspectiva Feng Shui poate fi vazut si ca un adaos, care poate fi studiat pentru a intelege spiritualitatea sufletului uman si a mediului. Astfel, de exemplu, Feng Shui utilizeaza limbajul simbolurilor pentru a interpreta si crea energiile mediului imediat. Aceasta deschide noi cai inspre intelegerea spiritualitatii spatiului.

I: Pot sa practic Feng Shui fara teorie?
R: Feng Shui-ul simplu se poate aplica usor, indiferent daca intelegi sau nu teoria din spatele Feng Shui-ului. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa intelegi toate semnificatiile regulilor fundamentale la o prima lectura. Nu este necesar sa intelegeti imediat totul, dar incercati, totusi, sa examinati lucrurile in intregime atunci cand deveniti confuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *