Cum sa alegi sediul

Cum sa alegi sediul

Banca din Hong KongAtunci cand cauti un loc pentru afaceri, verifica mai intai Feng Shui-ul general al cladirii. Cauta „sageti otravitoare”, obstacole si pozitii nefavorabile. Verifica intotdeauna trasaturile strazilor din apropiere, directiile traficului si cladirile invecinate si cauta trasaturi de bun augur precum cursuri de apa si dealuri.

Cladirile care par imbratisate cu blandete de strazi cu un trafic calm se bucura de un bun Feng Shui, ca si cladirile care dau spre un parc sau o gradina. Prezenta unui spatiu liber in fata intrarii principale confera un mare noroc in afaceri, deoarece Chi-ul favorabil are prilejul sa se stabileasca si sa capete putere inainte de a intra in cladire.

Acest principiu anume a fost considerat de directorii Bancii Hong Kong ca fiind atat de important, incat nu au precupetit nici un efort ca biroul principal din orasul cu acelasi nume sa aiba un spatiu deschis in fata, bucurandu-se astfel de o vedere neingradita asupra portului. Ei au realizat acest lucru cumparand terenul din fata cladirii si donandu-l apoi guvernului, cu conditia sa nu se construiasca nimic pe el si sa fie folosit doar ca spatiu public.

Copacii si terenul mai inalt, ca si cladirile mai inalte din spatele unui sediu confera protectie, in timp ce cladirile din stanga ar trebui sa fie putin mai inalte decat cele din dreapta, semanand astfel cu configuratia clasica dragon verde/tigru alb din Scoala Formelor. Este intotdeauna de folos sa investighezi cum sunt asezate strazile din jurul cladirii respective cum se desfasoara circulatia; acestea ofera indicatii privitoare la prezenta curentilor Chi din apropierea biroului. Este bine sa examinezi formele si dimensiunile cladiriior invecinate, precum inaltimea lor. Daca esti „coplesit” de cladiri mai mari si mai inalte decat a ta, acest lucru este extrem de nefavorabil. Daca terenul pe care se afla cladirea are o forma neregulata, este bine sa pui felinare in colturile deficitare, pentru a simula echilibrul.

Atunci cand cladirile sufera din cauza ca se afla in pozitii nefavorabile, sau atunci cand se afla in bataia unei „sageti otravitoare”, sunt afectate negativ birourile din intregul edificiu, desi nu toate in aceeasi masura. In general, cu cat birourile se afla mai sus in cladire, cu atat scade mai mult efectul vatamator.

In aceeasi ordine de idei, este posibil ca efectele unui Feng Shui nefavorabil sa se amplifice la etajele inferioare. De exemplu, este foarte rau ca la etajele inferioare din cladirile foarte inalte sa fie asezate birouri direct sub grinzile de rezistenta, deoarece toate grinzile de acest fel aflate la etajele superioare vor apasa peste nefericita persoana care sta la baza. Din acest motiv, factorii de decizie ai unei companii trebuie sa aiba grija ca birourile sa nu se afle direct sub o grinda de rezistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *