Definirea parametrilor spatiului personal

Definirea parametrilor spatiului personal Feng Shui.Utilizarea busolei in Feng Shui. Utilizarea patratului Lo Shu in Feng Shui

Definirea parametrilor spatiului personal Feng Shui

    Inainte de aplicarea oricarei metode de obtinere a abundentei, va trebui sa definiti parametrii spatiului vostru. Aceasta este partea pregatitoare a practicarii Feng Shui, si este important sa fie aplicata corect, deoarece intreaga voastra analiza se va baza pe directiile pe care le urmati si pe modul in care v-ati demarcat teritoriul. Aceasta reprezinta latura tehnica a intregului exercitiu si, pentru aplicare, aveti nevoie de doua instrumente: o busola occidentala si un patrat Lo Shu.

 

Busole Feng Shui

Busola

    Investiti intr-o busola occidentala buna, de preferinta una cu directiile marcate in grade. Veti descoperi ca, pentru a pune in aplicare recomandarile Feng Shui, este necesar sa aveti o mare acuratete in citirea directiilor busolei. Desi foarte multi maestri Feng Shui inca folosesc Luo Pan-ul chinezesc pentru a-si face citirile, acest lucru nu este obligatoriu pentru practicantul amator. Eu imi fac toate calculele Feng Shui cu ajutorul unei busole occidentale, pentru simplul fapt ca le consider mai usor de citit si mult mai bine concepute. Ele sunt si mult mai exacte. Daca traiti intr-o zona cu o interna activitate seismica, s-ar putea sa aveti nevoie de o busola mult mai puternica.     Citirea busolei poate pune probleme. Pentru demarcatiile Feng Shui, va recomand sa factip trei citiri si sa folostji media lor. Daca citirile variaza cu mai mult de cincisprezece grade, aceasta poate insemna ca energiile din camera sunt putin dezechilibrate. De obicei, acest lucru poate fi corectat verificand locul unde v-ati plasat tot echipamentul electronic, de genul televizoarelor sau cele Hi-Fi.
    Inregistrarea, chiar si dupa rearanjarea echipamentului, a unor variatii care depasesc 15 grade sugereaza ca puteti fi influentati de cabluri subterane. Deplasati-va un metru la dreapta sau la stanga si apoi mai incercati o data. Aceste trei citiri trebuie efectuate astfel:
– exact in cadrul usii de la intrare
– la un metru catre interiorul casei, masurat de la uaa principala
– la 4,5 metri catre interiorul casei, masurati tot de la usa principala.

    Faceti mereu aceste citiri din cadrul usii, privind catre exterior. Toate referintele la directii se presupun a fi masurate in acelasi fel. O data ce aflati cu exactitate directia spre care este orientata usa, veti fi capabili sa aplicati toate formulele Feng Shui legate de busola. De asemenea, o data ce stiti in ce directie este orientata usa voastra, veti putea sa marcati in casa toate cele opt directii ale busolei.
    La modul general, directia in care este asezata usa de intrare reprezinta si fata casei si, in mod ideal, ar trebui ca aceasta sa priveasca spre cea mai apropiata artera principala. De obicei, atunci cand casele (sau constructiie destinate afacerilor) sunt orientate exact catre drumul principal, se spune ca beneficiaza de un Feng Shui pozitiv, datorita cantitatilor mari de energie Yang generata de traficul intens de pe marile artere de circulatie.
    Aspectul negativ al locuintelor prea apropiate de magistralele rutiere este zgomotul foarte mare.

Suprapunerea patratului Lo Shu

    Dupa determinarea directiei usii, urmatorul pas este stabilirea locatiei acesteia. Acest lucru necesita divizarea planului casei intr-o grila cu noua patrate (sau dreptunghiuri) egale, prin suprapunerea unui patrat Lo Shu deasupra lui.
    Suprapunerea patratului Lo Shu ar fi un lucru extrem de simplu daca toate casele ar avea o forma patrata. Din pacate, acest lucru se intampla foarte rar. Cele mai multe case au forme neregulate sau le lipsesc anumite colturi. Foarte rar se intampla sa fie patrate sau dreptunghiuri perfecte.
    De asemenea, este dificil sa decideti daca trebuie sa includeti in planul casei garajul, chioscul sau alte structuri din gradina. Regula spune ca, daca acele camere nu sunt lipite de casa, atunci nu sunt considerate o parte a ei. Daca intre structuri exista un coridor de legatura cu acoperis, atunci trebuie utilizat un cadru mai mare, care sa cuprinda atat anexa, cat si coridorul.
    Atunci cand suprapuneti patratul Lo Shu peste un plan, imaginati-va ca priviti casa din elicopter. Orice are un acoperis, trebuie privit ca parte a casei, si deci trebuie luat in calcul. De obicei, exista colturi lipsa, create de formele neregulate ale casei. Analiza acestor colturi inexistente ajuta la determinarea calitatii Feng Shui-ului casei.
    Cand faceti aceasta parte pregatitoare, este bine sa va uitati la forma casei voastre. Verificati daca aveti multe colturi si daca unele dintre ele sunt protuberante. Examinati care parte a casei sau a apartamentului este cea mai locuita, adica locul unde membrii familiei isi petrec cel mai mult timp. Acest loc este, de obicei, bucataria sau sufrageria, camera cu televizor. Aceste zone trebuie sa fie cele mai favorabile colturi din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *