Suprapunerea Pa Kua pentru analiza Feng Shui

Suprapunerea Pa Kua pentru analiza Feng Shui. Pa Kua Yin. Pa Kua Yang

Suprapunerea Pa Kua pentru analiza Feng Shui

    Acum aveti un punct de plecare pentru atragerea abundentei prin Feng Shui. Faceti mai multe copii ale planului, cu toate directiile marcate si cu grila desenata. Pe parcursul citirii acestui articol, pastrati acest plan la indemana. Astfel, veti putea face notatii referitoare la recomandarile care se potrivesc casei voasrre sau zonelor pe care doriti sa le revitalizati.
    O metoda simpla de identificare a colturilor care pot activa norocul este suprapunerea Pa Kua peste planul vostru. Pa Kua este o reprezentare cu opt laturi, specifica Feng Shui si care contine, pe fiecare latura, una dintre cele opt trigrame. Modul de amplasare al acestor trigrame in jurul Pa Kua determina tipul acesteia. Exista doua aranjamente si, prin urmare, doua tipuri de Pa Kua – Pa Kua Yin si Pa Kua Yang.

Pa Kua Yin

    In acest caz, trigramele sunt aranjate in ceea ce chinezii numesc un model ciclic. In acest aranjament, trigramele sunt amplasate in perechi opuse, denumite generic “Aranjamentul Ceresc Timpuriu”. Cea mai importanta trigrama – chien, care reprezinta cerul si patriarhul – este asezata in sud, in pozitie opusa trigramei din nord, care reprezinta matriarhul – kun. Acestea doua sunt trigramele esentiale Yang si Yin. Astfel, nu exista ceva mai Yang decat chien si ceva mai Yin decat kun.

 

pa kua - suprapunere pa kua

Pa Kua
Simbolurile si numerele din jurul acestei Pa Kua sunt bazate pe Aranjamentul Ceresc Tarziu. Acest aranjament este fundamental in practica Feng Shui pentru case si birouri. Puteti folosi aceste reprezentari pentru a analiza ceea ce trebuie facut pentru a  imbogati energia corespunzatoare fiecarei directii.

Suprapunerea Pa Kua
Suprapuneti Pa Kua peste unul dintre planurile casei. Puteti face acest lucru pentru intreaga casa sau pentru fiecare camera in parte. Apoi, puteti energiza camerele, folosind casa drept intreg sau fiecare colt in parte. Semnificatia numerelor trebuie, de asemenea, incorporata in practica voastra Feng Shui. De exemplu: o testoasa in nord si noua lampi in sud!

pa kua yin

Aceasta forma de Pa Kua este, de obicei, atarnata deasupra usii de la intrare, pentru a indeparta energiile ucigatoare, care ar putea-o rani. Aceste Pa Kua sunt desenate in general pe un fundal rosu, pentru a crea puternice energii Yang, si au o oglinda in centru. Atunci cand aceasta oglinda este concava, ea reflecta „sagetile otrdvite” si, astfel, este un element mult mai ostil decat atunci cand este convexa. In acest al doilea caz, oglinda absoarbe energiile ucigatoare si, astfel, isi pierde ostilitatea. Daca oglinda este plata, nu este nici ostila, nici prietenoasa.

Se spune ca aranjamentul trigramelor din Pa Kua Yin define puteri divine launtrice, care pot risipi si inlatura Shar Chi-ul sau suflul ucigator. Acest aranjament de trigrame este cel care, amplasat in jurul Pa Kua, inlatura „sagetile otravite” trimise de drumurile drepte, de intersectiile in forma de T sau de alte structuri vatamatoare.
    Pa Kua Yin nu trebuie niciodata amplasata sau atarnata in casa. Nu trebuie folosita pentru a contracara „sagetile otravite” ce pot fi prezente in casa. Atunci cand distruge Shar Chi-ul „sagetilor otravite”, va rani pe cei din casa care, din intamplare, sunt atinsi de Pa Kua. Subliniez cu tarie acest lucru, deoarece stiu ca exista oameni ce se dau drept maestri Feng Shui si care recomanda amplasarea in casa a oglinzilor Pa Kua. Va rog sa nu o faceti, deoarece este extrem de periculos.

Pa Kua Yang

    Aceasta este Pa Kua folosita in analiza Feng Shui. Bazandu-se pe amplasarea trigramelor in jurul lui Pa Kua Yang, practicantii Feng Shui pot utiliza simboluri, elemente si alte reprezentari legate de respectivele trigrame si pot atribui intelesurile acestora fiecareia dintre cele opt directii. Aceste reprezentari si intelesuri sunt plasate in jurul unei busole de geomantie sau Luo Pan.
    Pe Pa Kua Yang, aranjamentul trigramelor este descris ca fiind “Aranjamentul Ceresc Tarziu”. Aceste trigrame reflecta ideea ca relatiile dintre elementele opuse ale “Aranjamentului Ceresc Timpuriu” au fost supuse schimbarii. In acest caz, trigrama asezata in sud nu mai este chien, ci li, iar cea din nord nu mai este kun, ci kan. Trigramele esentiale, Yin si Yang, acum sunt asezate in nord-vest si respectiv sud-vest.

 

pa kua yang

Aceasta forma de Pa Kua este folosita in analiza cerintelor Feng Shui pentru locuintele. Aranjamentul trigramelor este diferit: trigrama sudica este li, care simbolizeaza Focul, iar cea nordica este kan, care simbolizeazd Apa.

    Ilustrarea elementelor opuse aratate de Pa Kua Yang ofera mai multe niveluri de reprezentare, care il ajuta pe practicantul amator. De exemplu, daca va uitati la punctul sudic, veti descoperi ca trigrama corespunzatoare acestuia este li. Elementul acestei trigrame este Focul. Astfel, elementul asociat cu sudul va fi Focul, iar, daca doriti sa faceti coltul sudic mai favorabil, una dintre cai este amplasarea in acel loc a unei lampi cu o puternica lumina rosie. Acest lucru sporeste si intareste elementul Foc din acel colt. In paranteza fie spus, aceia dintre voi care locuiesc in emisfera sudica vor vedea ca motivul asocierii dintre sud si Foc nu are nimic de-a face cu vantul sau cu prezenta ecuatorului, dupa cum a fost vehiculat de catre unii scriitori Feng Shui. Amplasarea trigramei li in sud este ceea ce creeaza legatura dintre elementul Foc si sud.
    Tot astfel, nordul este asociat cu frigul si cu elementul Apa, deoarece trigrama plasata in nord este kan, al carei element este Apa. Prin urmare, pentru a imbogati coltul nordic al oricarei case puteti folosi Apa. Amplasarea unui simbol al acestui element poate realiza acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *