Feng Shui in fucntie de tipul afacerii

Feng Shui in fucntie de tipul afacerii

Una dintre metodele prin care poti face sa creasca prosperitatea afacerii tale este sa activezi elementul cu care este asociata.

Decorarea cu rosu a restaurantelor

Decorarea cu rosu a resturantelorDaca esti angrenat in conducerea unui restaurant, incearca sa te concentrezi mai ales asupra stabilirii unui Feng Shui benefic pentru bucataria acestuia. In restaurantele decorate cu rosu, afacerile tind sa fie prospere, pentru ca aceasta culoare face parte din natura elementului Foc – care guverneaza afacerea. Si restaurantele bine luminate au puterea sa atraga clientii — poate pentru ca luminile tin tot de elementul Foc.

Restaurantele slab luminate rareori se bucura de o asemenea prosperitate; insa trebuie facuta diferenta intre un restaurant si un bar – care tine de elementul Apa. In cazul barurilor nu s-ar mai potrivi culoarea rosie si luminile puternice. Culorile care se potrivesc acestora sunt negru si albastru-inchis. La fel, este de preferat ca asemenea localuri sa fie slab luminate.

Restaurantele cu oglinzi pe pereti,simbolizand dublarea imaginii clientilor, se bucura si ele de afaceri prospere, ca restaurantele in care se afla un bazin transparent cu pesti vii — destinati consumului desi pestii trebuie pusi fie in sectorul nordic (Apa), fie estic sau sud-estic (Lemn) al zonei unde se serveste masa.

In fine, este benefic ca in restaurant sa fie expuse figurine mari care sa emane fericire si sa aiba un pantec indestulat. Acesta este motivul pentru care in restaurantele chinezesti se gasesc statui ale lui Buddha cel vesel si cu un pantec rotunjor.

Buddha cel vesel, a carui statueta este adesea intalnita in restaurante, este imaginea fericirii, iar pantecul lui plin simbolizeeaza bogatia.

Buddha cel veselPamantul si afacerile imobiliare

Daca te ocupi cu vanzari cumparari de case si apartamente, sau esti implicat in construirea de locuinte, sau daca esti arhitect ori furnizor de materiale pentru constructii, atunci elementul care iti reprezinta afacerea este Pamantul. In consecinta, trebuie sa incerci sa-ti activezi acele sectoare de la serviciu care reprezinta elementul Pamant. Acestea se afla fie in centrul biroului, fie in colturile sud-vestic sau nord-estic. Asaza oamenii-cheie pentru afacerea ta in aceste colturi si activeaza elementul Pamant in aceste sectoare cu ajutorul unor cristale naturale de cuart sau al uno statuete din marmura ori alte tipuri de roci.

Apa si tranzactiile financiare

Apa este elementul corespunzator celor care deruleaza afaceri in domeniul bancar, al asigurarilor ori caselor de schimb – legate, asadar, de circulatia banilor. Culori care simbolizeaza Apa sunt negru si albastru. Asemenea companii sunt prospere daca includ in decorul sau sigla lor aceste culori. Localurile care adapostesc aceste companii trebuie sa aiba o iluminatie blanda, iar din decor trebuie sa faca parte tablouri care au ca tema apa si care sunt asezate in coltul nordic. Tot astfel, pentru ca Metalul genereaza Apa, se pot folosi cu succes clopotei de vant pentru a stimula norocul. Alte tipuri de afaceri reprezentate Apa sunt comertul, transportul marfuri, precum si cel de calatori.

Obiecte artizanale din metal

Daca afacerea ta tine de domeniul confectionarii de bijuterii, atunci elementul tau este Metalul; prezenta clopoteilor de vant ajuta la prosperitatea acestei afaceri. Activeaza coltul vestic si cel nord-vestic din biroul tau. Nu folosi rosul in decorarea interiorului, pentru ca Focul distruge Metalul; foloseste insa metoda celor trei monede pentru a-ti stimula afacerea. Alte domenii de afaceri; guvernate de elementul Metal sunt mineritul, ingineria, asamblarile de masini si productia de masini si utilaje.

Bijuterii

Bijutierii prospera daca isi activeaza colturile vestice cu obiecte artizanale din metal.

Prelucrarea lemnului

Afacerile ale caror element dominant este Lemnul sunt in domeniul forestier, agricultura, producerea hartiei, horticultura, gradinarit, comertul cu cherestea, productia de mobila si de cherestea. Directiile guvernate de Lemn sunt estul si sud-estul. In aceste sectoare trebuie sa pui plante – naturale sau artificiale. Si Apa ajuta in aceste afaceri, pentru ca ea produce Lemn, fiind asadar elementul complementar.

Sigle si insemne

Aceleasi principii trebuie luate in calcul si pentru sigle si insemne care sunt considerate elemente vitale pentru Feng Shui-ul general al unei afaceri. Dimensiunile insemnelor trebuie sa se supuna preceptelor Feng Shui generale privind armonia si echilibrul. Prosperitatea va creste proportional cu atentia pe care o vei acorda dimensiunilor benefice.

In selectarea culorilor pentru sigle si insemne, expertii Feng Shui recomanda o analiza a elementului care guverneaza anul nasterii proprietarului si folosirea unei culori compatibile cu acest element. Astfel, daca proprietarul este nascut intr-un an al carui element este Lemnul, atunci rosu – culoarea Focului – ar fi potrivit, deoarece Lemnul creeaza Focul.

Atunci cand alegi forma unei sigle, nu trebuie sa te supui unor legi drastice, insa anumite forme sunt mai favorabile decat altele. Trebuie evitat orice pare lipsit de echilibru sau incomplet, ori reprezentand un simbol nefavorabil. Crucile si triunghiurile nu sunt, asadar, recomandabile; nici sagetile cu varful in jos. De bun augur sunt considerate cercurile si patratele.

Favorabila mai poate fi si o simbolistica legata de unele animale. Chinezii folosesc de multe ori imaginea dragonului in alcatuirea siglelor, caci acesta simbolizeaza putere, autoritate, vitalitate si curaj. Pheonixul, testoasa, leul, liliacul si cerbul sunt de asemenea considerate aducatoare de noroc, pentru ca reprezinta continuitatea taria, hotararea si bogatia materiala.

Elementul Feng Shui Lemn

Daca afacerea pe care o desfasori este in domeniul agricol, tine cont ca este bine sa activezi elementul lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *