Mobilier pentru dormitor

Mobilier pentru dormitor

Paturi baldachin - dormitor feng shuiPaturile cu baldachin sunt excelente, deoarece sugereaza un scut protector si un adapost pentru orele tale de somn. Baldachinul complet este mai bun decat cel pe jumatate. Paturile trebuie sa aiba si tablie si, indiferent de design, trebuie sa fie destul de solide pentru a oferi o sustinere adecvata pe timpul somnului. Se considera ca gravarea pe pat a minunatului simbol al longevity este excelenta pentru sanatate. Nu dispune niciodata patul astfel incat sa „pluteasca” in mijlocul camerei. S-a descoperit ca acest lucru este daunator, provocand dezechilibru si nesiguranta. Sfatul unor maestri Feng Shui este sa utilizam cu orice pret directia personala sheng chi, si vom descoperi ca, chiar daca dormim cu capul inspre aceasta directie, daca patul nu are la spate un perete solid sau macar o fereastra (ce trebuie sa stea inchisa si cu perdelele trase noaptea), efectul nu este deloc favorabil. Asadar, este mai bine sa dormim cu patul orientat spre o directie mai putin fasta, dar sa ai sustinere la spatele capului. Paturile favorabile au mereu un suport solid la spate si nu trebuie sa fie afectate de biblioteci cu rafturi expuse, aflate in apropiere.

Compatibilitatea cu zodia ta

Foloseste ciclul productiv (vezi aici) pentru a afla cel mai favorabil tip de pat in functie de elementul tau personal.

Sarpele si Calul apartin elementului Foc. Paturile de lemn sunt excelente pentru nativii de Foc. Chi-ul lor se consuma daca dorm pe un pat scund sau pe o podea de ciment, pentru ca cimentul reprezinta energia Pamantului. In plus, ei nu trebuie niciodata sa doarma pe saltele cu apa.

Cainele, Dragonul, Bivolul si Oaia tin de elementul Pamant. Tot ce este rosu este bun pentru nativii de Pamant. Chi-ul li se consuma daca dorm pe podele de lemn si trebuie, in plus, sa evite paturile de alama.

Porcul si Sobolanul tin de elementul Apa. Nativilor de Apa li se potrivesc paturile de alama, dar trebuie sa evite prea mult mobilier din lemn.

Tigrul si lepurele apartin elementului Lemn. Saltelele cu apa sunt destabilizatoare, deci nativii de Lemn pot simboliza apa prin lenjerie de pat si plapumi albastre. Trebuie sa evite energia Focului – de exemplu, asternuturile rosii ii seaca de energie.

Maimuta si Cocosul apartin elementului Metal. Nativii de Metal trebuie sa aiba mereu asternuturi albe. Saltelele cu apa le-ar fi foarte daunatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *