Modul propice de a lua masa

Modul propice de a lua masa

Formula Kua a directiilor favorabile se poate aplica si sufrageriei, pentru a face bine tuturor membrilor familiei. Foloseste o busola pentru a afla directia de orientare a fiecarui scaun, apoi aloca acel loc unui membru anume al familiei.
 
Directia Feng Shui favorabila la masa    Poti profita mai usor de directii daca folosesti o masa octogonala Pa Kua, iar despre mesele rotunde se spune ca sunt foarte favorabile. Mesele patrate si cele dreptunghiulare sunt si ele acceptabile din punct de vedere Feng Shui, desi, avand patru laturi, aceste mese se pot uneori dovedi nepotrivite pentru utilizarea directiilor favorabile. De asemenea, daca ai o masa de sufragerie rectangulara, ai grija sa nu stea nimeni pe colt. Nu manca niciodata cu acel colt indreptat direct catre stomacul tau, pentru ca acest lucru este foarte nefast. Directia care te intereseaza este cea spre care te uiti cand te asezi la masa.
    Astfel, daca iti este favorabil sudul, atunci sezi intr-un loc ce iti permite sa privesti spre sud. Directia pe care o alegi la masa nu trebuie mereu sa fie directia bogatiei. Cand mancati impreuna, cu fata la directiile voastre nien yen, apar mai putine certuri la masa. Cand toata lumea sta cu fata spre directiile de bogatie/succes, cantitatea de energie Yang agresiva generata poate uneori sa provoace aparitia unor dispute incinse. Se intelege de la sine ca nu trebuie cu niciun chip sa mananci cu fata la una dintre directiile tale nefaste, mai ales cea de pierdere totala (cheuh ming). Acest lucru aduce un ghinion cu adevarat enorm. Pe langa faptul de a-ti utiliza directia favorabila, urmeaza si niste reguli Feng Shui de baza pentru sufragerie. lata o lista rapida pe care trebuie sa o parcurgi:

– Incearca sa nu existe toalete cu usa spre sufragerie sau care sa aiba un perete comun cu aceasta din urma. Daca exista o astfel de toaleta, tine-i usa inchisa in permanenta. Energia viciata ce iese de acolo este daunatoare.

– Pune pe perete o oglinda, care sa reflecte mancarea de pe masa, pentru ca acest lucru iti dubleaza norocul.

– Nu manca direct dedesubtul unei toalete de la etajul superior, care sa se afle deasupra mesei tale. Aduce un ghinion enorm!

– Nu manca la subsol sau la nivelul inferior al casei.

– Asaza-ti sufrageria cat mai spre interiorul casei. Daca mananci prea aproape de usa principala, averea ta tinde sa se scurga in afara.

Feng Shui Sugragerie Living Room

In sufrageria ilustrata mai sus, se observa ca luminozitatea camerei este completata de o buna schema coloristica. In Feng Shui, se pot folosi aproape toate culorile (poate cu exceptia tonurilor mai inchise) in sufragerie, in functie de amplasarea acesteia. Excelenta oglinda din living imbunatateste si ea Feng Shui-ul zonei de luat masa. Aceasta deoarece nu exista pereti despartitori intre spatiul sufrageriei si al livingului. Acest lucru este acceptabil in Feng Shui. Tot astfel, candelabrul agatat in living este benefic si pentru zona sufrageriei. De remarcat stalpul solitar din dreapta camerei, intre zona sufrageriei si cea a livingului. Daca ai un astfel de stalp in interiorul casei, acesta nu dauneaza decat daca pare amenintator. Daca ai stalpi mai grosi in casa, un remediu ar fi sa-i acoperi cu oglinzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *