Usa principala in Feng Shui

Usa principala in Feng Shui

    Usa principala este unul dintre cele mai importante detalii ale practicii Feng Shui, iar Feng Shui-ul sau trebuie protejat cu orice pret. Orientarile usii trebuie sa fie favorabile. De asemenea, nu trebuie sa permiteti sa fie afectata in nici un fel usa principala. Feng Shui este clar in privinta asta: corectati usa principala, faceti-o favorabila, si 80% din Feng Shui-ul dumneavoastra este asigurat. Pe de alta parte, daca Feng Shui-ul usii principale nu este perfect, efectul este marit, iar ghinionul produs este serios. lata principalele reguli de baza care trebuie respectate in legatura cu Feng Shui-ul usii dumneavoastra.

Amplasarea usii principale si a toaletelor in Feng Shui

    Usa principala nu trebuie sa aiba o toaleta amplasata direct deasupra ei, la nivelul superior. Acest lucru provoaca ghinion grav. Deci, asigurati-va neaparat ca baile si toaletele de la nivelul primului etaj nu sunt direct deasupra foaierului si nu va ranesc, astfel, usa principala. Daca se intampla asa, schimbati locul usii sau folositi o alta usa drept usa principala. Daca acest lucru nu este posibil, incercad sa nu folositi toaleta de la etaj, si puneti o lumina cu voltaj ridicat pe tavanul foaierului. Aceasta risipeste energia negativa intr-o anumita masura.
    De asemenea, usa principala nu trebuie sa se deschida si sa fie indreptata direct spre o toaleta. Daca se intampla asa, atunci orice noroc va intra in casa se va duce pe apa sambetei. Acesta este un aranjament deosebit de daunator, iar cel mai bun mod de a rezolva problema este sa tineti toaleta mereu inchisa. Daca usa toaletei nu este fata in fata cu usa principala, poate vreti sa puneti o oglinda pe usa toaletei. Aceasta face ca, simbolic, toaleta sa dispara.

Usa principala si scarile in Feng Shui

    Usa principala nu trebuie sa dea niciodata direct inspre scari. Indiferent daca scarile merg in sus sau in jos, nu este un aranjament favorabil, si, cu cat scarile sunt mai lungi, cu atat mai mult rau provoaca locuintei.
    Aranjamentele in care scarile sunt indreptate direct spre usa principala sunt foarte des intalnite in Occident, si mai ales in Marea Britanie, unde multe locuinte urbane din Londra au aceasta trasatura nefericita. Cu toate acestea, pentru multi, scarile sunt indreptate doar pe jumatate spre usa din fata. In unele cazuri am observat ca ultimele trei trepte sunt intoarse in mod inspirat dinspre usa din fata. Acesta este un remediu Feng Shui excelent. Restaurantele chinezesti din Londra care au aceasta trasatura o indreapta construind o bariera foarte frumoasa intre usa principala si scari, asigurandu-se astfel ca afacerea lor nu sufera de acest Feng Shui prost. Cand orice altceva da gres, atarnarea unor clopotei de vant in centrul zidului, chiar deasupra usii pe exterior, si instalarea unei lumini puternice ajuta la dispersarea a o parte din chi-ul negativ care a fost creat de scari. Totusi, cea mai buna solutie dintre toate este crearea unei bariere care sa blocheze in intregime vederea scarilor.

Usa principala si oglinzile in Feng Shui

    Aproape fiecare expert Feng Shui este de acord in privinta faptului de a avea o oglinda indreptata direct inspre si reflectand usa principala. Se crede ca, atunci cand usa principala este reflectata intr-o oglinda mare de perete, nu numai ca norocul gospodariei incepe sa se diminueze, ci si sanatatea capului familiei are de suferit. In general, oglinzile trebuie sa fie utilizate cu foarte mare grija. Sfatul nostru este sa examinati ce este reflectat in oglinda.
    Acolo unde oglinda reflecta usa principala, orice sansa care intra prin gura casei iese direct afara din nou, aproape imediat. In cazul in care cititorii incep sa devina paranoici in legatura cu oglinzile ornamentale amplasate langa usa principala, va rugam sa notati ca, daca oglinda nu reflecta direct usa, nu face nici un rau.

Colturi si usi principale

    Pare greu de crezut ca exista case si apartamente construite cu stalpi, coltari si muchii taioase indreptate direct spre usa principala. Aceste structuri reprezinta „sageti cu venin” care lovesc usa din interiorul casei. Nu fac nici un bine locuitorilor casei si reprezinta, in mod semnificativ, ghinion mortal. Trebuie facut orice efort pentru a contracara acest efect, amplasand plante agatatoare sau cu frunzis des pentru a atenua muchiile coltului ascutit dinspre usa. In ilustratia alaturata, peretele creeaza coltul, iar acest lucru a fost rezolvat prin amplasarea strategica a unei plante. Aceeasi solutie poate fi aplicata unui stalp sau unui colt iesit in afara.

Usa principala si alte usi

    Cand trei sau mai multe usi sunt amplasate direct in linie dreapta, Feng Shui-ul creat este considerat letal. Singura situatie si mai defavorabila e atunci cand una dintre usi este usa principala, iar cealalta este usa din spate. Acesta este un tabu Feng Shui cunoscut aproape fiecarui amator care practica Feng Shui. Daca sunteti destul de ghinionist pentru a avea aceasta trasatura in locuinta dumneavoastra, va sfatuim cu tarie sa puneti un fel de bariera in fata usii din mijloc, pentru a forta shar chi-ul care circula repede sa incetineasca, sa coteasca pe langa bariera si, in acest timp, sa se transforme in ceva mai putin daunator. Aceasta bariera poate fi orice tip de paravan despartitor sau ornamental.
    Atarnarea unor clopotei de vant sau unei perechi de fluiere este, de asemenea, o solutie, dar nu la fel de eficienta ca amplasarea unui paravan. Orice masura ati alege, trebuie sa o realizafi repede, intrucat acesta este unui dintre tabuurile Feng Shui cele mai periculoase. Pentru a va asigura ca macar usa din mijloc ramane inchisa, astfel incat cele trei usi sa nu fie deschise niciodata toate in acelasi timp, este, de asemenea, o idee buna sa montati o yala de usa automata.
    Daca cele trei usi se termina cu o usa ce duce la o baie, rezultatul este ca energia negativa intra in baie, afectand nefavorabil locatarii. Este intotdeauna o idee buna sa tineti baia departe de usa principala. O solutie este sa puneti un paravan despartitor intre baie si usa principala, insa, daca nu este suficient spatiu, atarnati o draperie, jaluzele din plastic sau obloane din lemn — orice poate crea in mod eficient o bariera.
    Cand doua usi sunt fata in fata, se spune ca se infrunta una pe cealalta. E posibil ca locatarii sa fie nervosi unii cu altii.
    Cand trei usi laolalta formeaza un triunghi, se pare ca certurile si neintelegerile vor fi o trasatura obisnuita a scenei casnice. Modul de contracarare a energiei negative aici este sa atarnafi clopotei de vant in centrul triunghiului, dizolvand cu succes vartejul energiilor cumplite si reducand conflictele din familie. Amplasarea unei lumini puternice in raza vizuala a celor trei usi este un alt mod eficient de infrangere a energiei negative.

Incetinirea chi-ului in Feng Shui

    Coridoarele sunt o pacoste, si, cu cat sunt mai lungi, cu atat mai grave vor fi efectele lor negative. In cazul in care camera dumneavoastra se afla la capatul unui coridor lung, efectul este ca si cum ati fi la capatul unei intersectii de drumuri in forma de T, unde suflul ucigator se napusteste repede asupra dumneavoastra. Cel mai bun mod de rezolvare a problemei coridoarelor este sa puneti obiecte de-a lungul coridorului, ce incetinesc chi-ul care circula de la un capat la celalalt. Plantele, de exemplu, vor incetini chi-ul, la fel si clopoteii de vant sau tulpinile goale de bambus legate cu ata rosie.

Usi principale si ferestre

    Usilor principale care dau direct inspre ferestrele de pe peretele opus le este greu sa retina orice sheng chi care intra in locuinta. O astfel de fereastra face ca norocul sa iasa direct afara din nou. Din acest motiv, expertii Feng Shui recomanda de obicei sa nu aveti deschideri pe peretii opusi. Ferestrele trebuie intotdeauna sa fie pe peretii care sunt de o parte sau de alta a usii, pastrandu-se peretele opus compact. Acest lucru garanteaza ca chi-ul care intra in locuinta are sansa sa se aseze si sa se acumuleze, aducand prin aceasta beneficii locuitorilor casei.
    Aceasta indrumare este importanta mai ales cand ferestrele din locuinta dumneavoastra sunt pana la podea, deoarece acest lucru, de fapt, le transforma in usi. Tineti minte ca ideea Feng Shui-ului este sa capteze sheng chi-ul vital, sau suflul bun, iar usile fata in fata nu pot face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *