Deatalii de rezistenta ce trebuiesc evitate

Detalii de rezistenta ce trebuie evitate

    Exista patru tipuri majore de detalii de rezistenta dupa care trebuie sa va uitati in interiorul oricarei case sau oricarui apartament. Pentru ca sunt de rezistenta, fiecare locuinta are aceste detalii. Dar modul in care sunt amplasate fata de usa principala si locul unde se afla in raport cu zonele de lucru, de stat si de dormit ale locuitorilor au semnificatie Feng Shui. Deci, cautati aceste detalii, evaluati impactul lor asupra sanatatii si norocului dumneavoastra, si, daca este necesar, introduceti cateva remedii inovatoare care pot camufla cu succes prezenta lor.

Grinzi de rezistenta fixate pe plafon

    Acestea provoaca foarte multe probleme, deoarece grinzile expuse si grele trimit shar chi de deasupra. In majoritatea cazurilor, grinzile sunt ascutite si masive si au muchii taioase care provoaca ghinion, apasand neclintit pe oricine este suficient de ghinionist pentru a lucra, a sta sau a dormi sub ele. Ghinionul creat poate fi la fel de inofensiv ca durerile de cap si migrenele, sau la fel de serios ca o boala grava sau o pierdere financiara. Fie mascati aceste grinzi, fie va mutati de sub ele, sau, si mai bine, faceti ambele lucruri. Daca locuiti intr-un apartament la parterul unui bloc cu mai multe niveluri, inchipuiti-va doar, sa zicem, douazeci de etaje din aceeasi grinda de rezistenta lovindu-va in timp ce dormiti sau lucrati.
    Solutia pentru devierea si dizolvarea energiilor negative create de astfel de grinzi este sa instalati un tavan fals. Aceasta este cea mai eficienta solutie, deoarece grinda, de fapt, nu se mai vede. Dar daca puteti sau nu sa folositi aceasta metoda depinde de bugetul dumneavoastra si de inaltimea tavanului. O alta solute, mai simpla, este sa amplasati obiecte, ca plante agatatoare si zorzoane ornamentale, pe marginile grinzilor. Oricare dintre acestea atenueaza muchiile, chiar daca greutatea unei poveri deasupra dumnea-voastra va ramane.
    O alta metoda este sa atarnati de grinda niste clopotei de vant mari sau un cutit curbat. Aceasta functioneaza pentru grinzile aflate in sectoarele estice si sud-estice. In colturile sud-vestice si nord-estice, atarnarea unei perechi de tulpini goale de bambus legate cu ata rosie respinge, de asemenea, shar chi-ul grinzilor.
    In timp ce grinzile de rezistenta grele provoaca probleme de Feng Shui grave, alte detalii expuse, ornamentale sau care nu sunt de rezistenta, ce apar ca facand parte din tavane, pot provoca, de asemenea, probleme. Decorul rustic, de exemplu, poate avea barne si capriori fixati pe plafon, iar tavanele ornamentale din ghips, care prezinta desene ascutite, pot fi, de asemenea, o problema. Cele mai bune tavane sunt acelea plate, cu nimic proeminent in afara si in jos.

Inchipuiti-va ca stati asezat sub o grinda grea, fixata pe plafon, ca aceasta. Este ca si cum o povara grea ar atarna deasupra dumneavoastra. Atenuarea muchiilor cu ajutorul plantelor agatatoare poate fi de ajutor, dar nu foarte mult. Ar fi mai bine sa atarnati tulpini de bambus legate cu ata rosie, pentru a infrange shar chi-ul unor asemenea grinzi.

Feng Shui-ul tavanelor are legatura cu faptul de a fi defensiv

Tavanele nu sunt pentru activarea Feng Shui-ului bun, dar au capacitatea de a crea dezordine in Feng Shui-ul oricarei locuinte sau cladiri. Deci, fiti atent la ce se afla deasupra dumneavoastra, pentru ca energia daunatoare creata sus poate produce, uneori, pagube destul de serioase. Am vorbit deja despre pericolul grav al grinzilor expuse fixate pe plafon si al desenelor nepotrivite de pe tavan, care creeaza „sageti cu venin” de deasupra. De asemenea, tavanele cu oglinda sunt cu ghinion, deoarece tind sa creeze dezacord si dezordine in casa. Corpurile de iluminat complicate sunt, de obicei, favorabile, mai ales candelabrele de cristal, dar trebuie sa fim atenti in privinta altor detalii care ies din tavan. Acestea includ ventilatoare de tavan, xilografii bogat ornamentate si alte cornise decorative. Prea multe astfel de lucruri determina energia nesanatoasa sa apese de deasupra si, deci, nu sunt indicate. De asemenea, tavanele de sticla trebuie privite cu oarecare rezerva. Deschiderile pentru a lasa sa intre lumina sunt bune doar atunci cand nu sunt amplasatet in centrul casei. Inima locuintei trebuie sa fie ferita de elemente.

Colturi iesite in afara

    Colturile sunt la fel de problematice ca si grinzile fixate pe plafon, si la fel de obisnuite. Aproape toate locuintele au aceste necesitati tehnice prost proiectate; desi pot fi atat de usor mascate in faza de design, de obicei, nu sunt. Mi s-a spus ca grinzile fixate pe plafon si colturile iesite in afara sunt un rezultat al constrangerilor bugetare. Asemenea case sunt pur si simplu mai ieftine si mai usor de construit. Dar aceste detalii produc Feng Shui prost, si, daca locuinta dumneavoastra are asemenea colturi iesite in afara, sa incercati sa le mascati.
    Daca marginile taioase ale colturilor nu sunt indreptate direct spre usa principala, ori spre locurile dumneavoastra de dormit sau de lucru, scapati de shar chi-ul ucigator emis de muchii. Insa, daca sunteti destul de ghinionist pentru a va afla in calea acestor energii negative, norocul dumneavoastra va avea de suferit, producandu-va stres in munca si viata dumneavoastra amoroasa. De asemenea, sanatatea dumneavoastra va avea de suferit.

Exista trei metode excelente pentru rezolvarea colturilor iesite in afara, iar acestea sunt:
– Atarnati niste clopotei de vant mari chiar in fata muchiei coltului.
– Atarnati tulpini goale de bambus legate cu ata rosie.
– Puneti o planta de apartament care are frunzis bogat, pentru a masca muchia taioasa.

    Folositi o combinatie de metode prin toata casa, daca doriti. Solutiile Feng Shui nu trebuie sa para urate, daca sunteti creativ. Totusi, daca utilizati terapia plantelor, sa tineti minte sa aruncati planta de indata ce da semne de ofilire. Chiar si cele mai sanatoase plante nu pot trai mult timp cand sunt lovite zilnic de shar chi-ul unui colt taios. Deci, schimbati planta frecvent sau folositi o planta de apartament artificiala. Acestea sunt remedii Feng Shui eficiente. Nu folositi niciodata plante uscate sau moarte, deoarece emit energie Yin, si doar veti schimba o problema cu o alta.
    Nu utilizati niciodata plante in dormitorul dumneavoastra, deoarece plantele in dormitor nu aduc noroc. In schimb, tind sa va slabeasca energia. Cea mai buna metoda de aplicat aici este metoda tulpinii de bambus.

Stalpi si coloane independente

    Stalpii si coloanele independente sunt, de asemenea, o aparitie obisnuita in locuinte, deoarece reprezinta o economie in costurile de constructie. Din pacate, au acelasi efect ca si colturile iesite in afara, doar ca sansele de a fi ranit de acesti stalpi sunt marite considerabil, caci, din cauza ca sunt independent, exista patru colturi taioase care emit shar chi — suflul ucigator. De asemenea, aceste coloane tind sa fie de rezistenta si, deci, poarta greutatea cladirii.
    Stalpii rotunzi nu sunt asa de daunatori ca cei patrati, dar reprezinta tot obstacole, deci recomand cu tarie sa incercati sa nu aveti stalpi in locuinta dumneavoastra, doar daca nu sunteti atat de avut si de bogat incat sa aveti mijloacele pentru a investi in remedii Feng Shui scumpe.
    In cladirile publice, cum ar fi hoteluri si pasaje cu magazine, stalpii patrati masivi au un impact negativ asupra afacerii, daca acesti stalpi nu sunt mascati corespunzator si frumos. Cea mai buna modalitate de rezolvare a problemei stalpilor independenti este sa acoperiti intregul stalp cu oglinda, facandu-l sa dispara in mod simbolic. O alta metoda este sa folositi terapia plantelor, inconjurand stalpii cu plante de apartament, pentru a atenua muchiile.

Scari

    Acestea sunt furnizori de chi de la un nivel al casei la altul, iar felul construirii lor are consecinte Feng Shui serioase. Tipurile de scari care aduc ghinion sunt:
1) Scarile in spirala, despre care se spune ca seamana cu un tirbuson. Daca sunt amplasate in mijlocul casei, sunt descrise ca un tirbuson ce gaureste inima locuintei; iar daca sunt acoperite cu un covor rosu, sunt prezentate ca rezultatul unei inimi sangerande. Aceste descrieri pitoresti isi spun propria poveste. Despre scarile in spirala au provocat suparare personala grava mai multor familii.
2) Scarile cu contrafise, care au spatii mai degraba deschise decat compacte intre ele, sunt nefavorabile, deoarece norocul se scurge chiar in timp ce urca la nivelurile superioare. Alegeti intotdeauna scari compacte si nu le acoperiti niciodata cu un covor rosu. Nu este o culoare buna pentru atragerea chi-ului sus pe scari.

    Amplasati scarile in treimea centrala a casei, dar mai degraba intr-o parte decat exact in mijloc. Scarile in centrul unei locuinte aduc a gospodarie ranita, si, prin urmare, unitatea si norocul familiei sunt afectate nefavorabil. Uneori, ghinionul unui astfel de detaliu poate fi letal. Daca aveti in casa acest detaliu, scarile trebuie sa fie compacte in intregime, iar in acest caz nu vor face nici un rau; dar, daca sunt cu contrafise, efectul este extrem de grav. Puneti o lumina interna care sa straluceasca din tavan asupra scarilor, pentru a respinge efectul negativ, si tineti lumina aprinsa cat mai mult posibil.
    Nu lasati niciodata scarile sa fie indreptate catre usa principala sau din spate fara a le corecta. De asemenea, nu ar trebui sa dea nici inspre usa dormitorului principal sau sa conduca in sus direct spre usa toaletei. Acestea sunt aranjamente extrem de nefavorabile si trebuie indreptate folosind un fel de bariera, pentru a risipi energia negativa creata de intalnirea nearmonioasa a acestor structuri. Daca nu exista spatiu suficient pentru a pune o bariera, atunci orientarea primelor trei trepte ale scarii trebuie modificata in asa fel incat sa para ca scarile in intregime si-au schimbat directia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *