Abundenta norocului in viata de familie

bundenta norocului in viata de familie. Activarea norocului pentru capul familiei.

Abundenta norocului in viata de familie

    Conform principiilor de viata si convietuire ale chinezilor, viata unui om nu are sens atunci cand acesta nu este membru al unei familii. Aceasta este unitatea fundamentala in jurul careia se dezvolta societatea si natiunile. Familia reprezenta, si in multe privinte continua sa reprezinte, punctul central al succesului si aspiratiilor. Onoarea numelui familiei este cea in jurul careia sunt definite abundenta si belsugul.
    Prin urmare, multe dintre definitiile Feng Shui ale prosperitatii scot in evidenta, ca atribute principale, bunastarea familiei, numele acesteia si descendentii ei. Se spune ca destinul nu poate fi favorabil atunci cand cineva nu are familie, cand numele familiei este patat sau cand nu exista urmasi care sa ii duca mai departe numele. Intr-adevar, nu poate fi nenoroc mai mare ca atunci cand numele familiei se stinge o data cu ultimul descendent pe linie barbateasca. Acesta este motivul pentru care, atunci cand in familie nu exista succesor de sex barbatesc, aproape intotdeauna, mama adopta unul.
    Feng Shui se adreseaza familiei ca intreg. Astfel, cele opt laturi ale Pa Kua sunt destinate unei familii cu sase copii: trei fii si trei fiice. Locul tatalui este nord-vestul, in timp ce locul mamei este intotdeauna in sud-vest, coilt care beneficiaza mereu de pe urma eforturilor facute de stapana casei.
    Fiul cel mare al familiei este identificat cu estul, coltul ce simbolizeaza cresterea si dezvoltarea. In Orasul Interzis din Beijing, puteti vedea ca tinerii printi ai familiei imperiale isi aveau apartamentele in aripa de est a palatului. Aici este locul elementului Lemn, si coltul beneficiaza intotdeauna de prezenta unor plante verzi, sanatoase.
    Locul fiicei mai mari este tot un colt al Lemnului, dar, de data aceasta, cel al Lemnului mic. Acesta este sud-estul, care simbolizeaza, de asemenea, cresterea si dezvoltarea. Trigrama acestui colt este sun, care reprezinta vantul. Cele doua colturi, est si sud-est, sunt cel mai intens asociate copiilor familiei cand sunt mici. Pana cand devin adolescenti, acestia vor inflori in aceasta parte a casei.

Activarea norocului pentru capul familiei

    Locul tatalui sau capului familiei este asociat cu nord-vestul. Pentru acesta, trigrama-simbol este chien, reprezentata prin trei linii continue, si semnifica coltul casei cu cel mai puternic caracter Yang. Aceasta parte a casei este cea mai importanta pentru familie, deoarece norocul tatalui, din multe puncte de vedere, influenteaza norocul tuturor membrilor ei. Tatal este sustinatorul material, si norocul lui determina norocul familiei.
    Cand coltul nord-vestic al casei lipseste, norocul patriarhului (si, prin extensie, al intregii familii) este serios diminuat. Sansele asociate cu promovarea in cariera si cu sporirea veniturilor nu vor exista, iar lipsa lor va duce la o lipsa acuta a oportunitafilor.
Uneori, cand coltul nord-vestic lipseste, familia va fi lipsita de prezenta tatalui. Aceasta poate sa insemne fie ca el este plecat mult timp in calatorii de afaceri, fie ca si-a format in alta parte o alta „familie”. Din acest motiv, lipsa coltului nord-vestic reprezinta o foarte grava situate Feng Shui. Trebuie sa se acorde prioritate corectarii ei. In continuare, sunt prezentate cateva metode pentru a face acest lucru.

Utilizarea oglinzilor

    Folositi o oglinda de perete pentru a „extinde” vizual coltul nord-vestic lipsa. Acest lucru se poate realiza numai daca peretele respectiv se afla in camera de zi sau in sufragerie. Va fi de doua ori mai bine daca oglinda poate reflecta activitate, acel element ce dirijeaza energie Yang catre ceea ce eu numesc „coltul nord-vestic simulat”. Daca folositi o oglinda in acest fel, luati masuri ca ea sa acopere intregul perete. Faceti in asa fel incat picioarele sau capetele locuitorilor casei sa nu para „taiate” in oglinda, din cauza faptului ca aceasta este prea joasa sau prea scurta. De asemenea, nu folositi oglinzi din mai multe bucati, deoarece fragmenteaza imaginea reflectata. De fapt, aceste oglinzi sunt aducatoare de ghinion, oriunde ar fi ele plasate in casa (chiar si in baie), si este mai bine sa nu le folosifi.
    Este, de asemenea, necesar sa va asigurati ca oglinda fixata in perete nu reflecta usa principala, deoarece poate determina iesirea norocului care incearca sa intre in casa. Ea nu trebuie sa reflecte nici scarile. Daca reflecta o scara care urca, norocul este dispersat catre „nicaieri”; iar daca reflecta o scara care coboara, norocul scade si dispare. De asemenea, luati masuri ca oglinda sa nu reflecte o toaleta. Se produce impresia ca exista o toaleta in coltul nord-vestic, situatie care genereaza ghinion pentru capul familiei.
    Utilizarea unei oglinzi de perete pentru a corecta coltul lipsa nu este intotdeauna posibila. Daca acesta se afla in vecinatatea dormitorului, nu veti putea instala aici o oglinda, deoarece aceasta ar putea reflecta patul vostru. Daca va aflati intr-una dintre situatiile descrise mai sus, concluzia este ca nu veti putea recurge la folosirea unei oglinzi de perete pentru a va corecta coltul lipsa.

Instalarea luminilor stralucitoare

    O a doua solutie pentru corectarea lipsei coltului nord-vestic este instalarea unor lumini foarte stralucitoare in acest loc. Acest lucru va fi foarte usor de realizat daca aveti gradina. Incercati sa faceti regulata forma casei, instaland o lumina stralucitoare si inalta in coltul respectiv. Lumina trebuie asezata suficient de sus, chiar la inaltimea casei. Aceasta are si un alt efect favorabil, deoarece lumina amplasata la inaltime produce o buna energie Yang pentru acel colt.
    Daca nu aveti gradina sau nu este posibila instalarea aici a unei lumini, puteti folosi un tapet care sa creeze o extensie vizuala a peretelui coltului lipsa. Este un mod foarte bun de a „extinde” peretele. Am vazut cateva realizari foarte inventive si eficiente facute in acest fel. Daca nu gasiti un tapet potrivit, puteti folosi un tablou mare, care sa reprezinte o gradina sau o curte. Un tapet cu desenul de perspectiva potrivit, astfel incat sa creeze efectul unei imagini tridimensionale, asemanatoare cu un tablou foarte mare, va adauga profunzime si va da impresia de extindere a peretelui. Acest gen de efect este foarte utilizat de designerii de interioare, si are rolul de a spori Feng Shui-ul unei case. Totusi, un astfel de tapet poate fi costisitor, deoarece trebuie realizat de un mestesugar sau artist foarte priceput.

Atarnarea unor clopotei de vant

    Pentru a intari partea nord-vestica, atarnati niste clopotei metalici de vant cu sase brate in coltul corespunzator acestui punct. Pentru imbunatatirea norocului, puteti activa coltul nord-vestic al intregii casei sau pe cel al living-ului. Clopoteii de vant sunt unul dintre simbolurile cele mai indicate pentru acest colt al casei, deoarece sunt in perfecta armonie cu elementul specific al acestuia.
    Plasarea unui clopot metalic in nord-vest ofera, de asemenea, o buna energizare. Clopotele sunt simboluri ale bunei reputatii, si prezenta unuia in casa aduce un noroc prielnic pentru intreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *