Abundenta Sanatatii

Atrage abundenta sanatati cu ajtorul principiilor Feng Shui.

Abundenta Sanatatii

    Cei de nationalitate chineza, cred ca, atunci cand traim intr-o stare de Feng Shui armonios, ne bucuram de o sanatate puternica. Chiar si atunci cand ne imbolnavim, ne vindecam repede, deoarece „medicul din cer”, sau tien yi, va avea grija sa ne refacem. Sanatatea de fier, care duce la o viata lunga si stabila, este considerata a reprezenta un tip de noroc foarte important. Faptul de a avea prosperitate si bogatie, fara sanatate, este privit ca un esec. Inseamna, de fapt, a avea toate lucrurile materiale dorite, dar a nu te putea bucura de ele. Pentru chinezi, o astfel situatie este mai rea decat a nu avea bogatie materiala deloc. Reflecta o lipsa serioasa de chi. Intr-adevar, degradarea fizica este un simptom al dezintegrarii chi-ului, iar, in clipa in care chi-ul se dezintegreaza complet, apare moartea.
    Toate practicile traditionale chineze – de la acupunctura la exercipi fizice, remedii naturiste, masaj si, bineanteles, Feng Shui — se axeaza pe hranirea chi-ului, atat pe plan extern, in mediul inconjurator, cat si pe plan intern, prin meditaie si exercitii de respiratie. Acest concept al chi-ului este bazat pe credinta ca toate lucrurile din Univers, tangibile sau intangibile, pline de viata sau neansufletite, poseda constiinta magica a chi-ului. Astfel, fiecare camera a casei, precum si fiecare celula din corpul uman, are propria ei energie intrinseca, pe care chinezii o numesc chi.
    Astfel, chi kung, de exemplu, invata hranirea chi-ului interior prin exercitii interne, care completeaza eficient Feng Shui-ul exterior. Aceasta hranire a chi-ului este ceea ce duce la o sanatate puternica si la o viata lunga, doua dintre cele mai importante dorinte din lista Feng Shui a aspiratiilor umane.
    Abundenta sanatatii este la fel de importanta ca si abundenta bogatiei, iar chi-ul aducator de sanatate este la fel de usor de dobandit ca si cel purtator de bogatie.
    De exemplu, metoda „celor opt palate” din Feng Shui se refera atat la norocul de sanatate, cat si la cel de bogatie, si exista o directie speciala, favorabila, numita directia tien yi. Aceasta este directia care, atunci cand este dezvoltata corespunzator in orientarea paturilor, a usilor si a birourilor, va asigura, in mod special, o sanatate buna si o viata lunga. Aceasta este directia care se recomanda de obicei ca fiind excelenta pentru membrii varstnici ai unei familii.
    Ca si in cazul directiei sheng chi, directia tien yi este bazata pe numarul personal Kua. Tabelul mai jos ofera cele mai favorabile directii ale sanatatii, conform numerelor Kua. Verificati acest tabel, pentru a identifica directiile personale favorabile pentru fiecare membru al familiei, si apoi incercati sa le folositi in cel putin unul dintre urmatoarele trei moduri:

1. dormiti intr-o locatie tien yi
2. dormiti cu capul indreptat catre o direcpe tien yi sau
3. stati intr-un dormitor a carui usa da catre o directie tien yi.
 
    Nu este necesar sa indepliniti toate cele trei conditii. Una singura este, de obicei, suficienta. Pentru a dormi intr-o locate tien yi, trebuie ca directia corespunzatoare ei sa fie determinata cu ajutorul cadrului Lo Shu. O data ce apartamentul este divizat in noua patrate egale, si este stabilita directia fiecarui patrat, va va fi usor sa determinati cel mai favorabil loc din casa pentru o persoana mai in varsta sau mai bolnavicioasa. Pur si simplu determinati din tabel directia tien yi, si identificati locatia relevanta. Apoi incercati sa amplasafi acolo un dormitor care sa fie destinat persoanei bolnave. Acest lucru va facilita foarte mult recuperarea. Pe langa locatie, persoana bolnava trebuie sa incerce sa doarma cu capul indreptat catre directia tien yi. Energiile ceresti vindecatoare de boli vin din directia tien yi. Totusi, aveti grija ca, atunci cand faceti cele prezentate mai sus, sa nu uitati sa respectati principiile referitoare la un dormitor cu un bun Feng Shui.

directiile tien yi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *