Echilibrarea energiilor Yin si Yang

Echilibrarea energiilor Yin Yang cu ajutorul principiilor Feng Shui.

Echilibrarea energiilor Yin si Yang

    Pe langa pozitionarea patului pentru a capta directia favorabila, bazata pe teoria „celor opt palate”, dormitorului ii poate fi aplicata si terapia Yin si Yang, pentru a-l face sa capete energiile necesare unei bune sanatati.
    Pentru inceput, dormitorul este un loc al odihnei, unde culorile calmante si linistitoare, specifice Yin, trebuie sa se reflecte in perdele, draperii si covoare. Trebuie sa predomine ambianta Yin, dar, daca este in exces, se amplifica mult sensibilitatea la boli. Dormitoarele sanatoase trebuie sa aiba o prezenta vizibila, clara, a caracteristicilor Yang. Acest lucru se realizeaza cel mai bine printr-o buna si puternica luminare a incaperii. Luminile sunt foarte Yang, deci este necesar sa ne ferim de excesul de stralucire. Luminile stridente fac mai mult rau decat bine. Ar fi mai indicat sa cautati lumini mici, dar intense, de culoare rosie, pe care sa le folositi intr-un numar redus. Culoarea rosie aduce un plus de vibratie si are un efect Yang foarte puternic, dar nu atat de mare incat sa cauzeze probleme.
    Energia Yang poate fi introdusa si sub forma de muzica, in special muzica baroca, calmanta, sau prin muzica de la radio. Acest gen de energie Yang nu este dura, si nici prea puternica, dar este, totusi, inaltatoare si foarte buna pentru hranirea chi-ului. Ascultati muzica New Age – sunetele balenelor si delfinilor, sunetele facute de creaturile junglei la rasaritul soarelui, cantecul flautului si clinchetul clopoteilor. Toate acestea provoaca un delicat influx de energie Yang, ce creeaza vibratii minunate si sanatoase. Acestea sunt benefice in special pentru invalizi si convalescent, deoarece determina o energie Yang subtila, folositoare sanatatii si nu atat de puternica incat sa genereze probleme de odihna. Acest gen de energie Yang suplimenteaza si sprijina energia Yin a dormitoarelor.
    Energia Yang nu trebuie sa fie prezenta sub forma plantelor si florilor. In acelasi timp, energia Yin nu trebuie activata prin prezenta fizica a simbolurilor Apei. Asadar, daca dormitorul este in nord, este bine sa nu aveti un simbol al Apei, chiar daca se recomanda amplasarea lui in acel punct! In schimb, apa face bine daca ati energiza acest element in camera de zi, in camera utilizata de intreaga familie sau in gradina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *