Activarea sectoarelor

Activarea sectoarelor

feng shui activarea sectoarelorA extrage maximum de folos din principiile Feng Shui reprezinta, in esenta, o cercetare individuala. Pentru acest lucru, trebuie sa iti definesti clar obiectivele pe care le urmaresti, sa te hotarasti daca iti doresti bogatie, sanatate, faima sau statut social, de exemplu. Pentru a-ti imbunatati norocul, trebuie sa creezi un bun flux de Chi in sectorul pe care vrei sa-l activezi. Crearea unui bun Chi serveste la sporirea norocului din colturi si, prin extensie, privind aspiratia de viata pe care o reprezinta. Astfel, daca iti doresti sa aiba copiii tai rezultate mai bune la examene, sa fie mai ascultatori si toate celelalte, trebuie sa activezi partea dinspre vest a casei sau a camerei tale. Tot astfel, daca banii reprezinta obiectivul tau, fa ceva pentru coltul sud-estic. Daca vrei sa-l intalnesti pe omul visurilor tale, tot ce trebuie sa faci este sa activezi partea de sud-vest a casei.

Exista insa si niste neajunsuri. Daca vei constata ca acel colt care este important pentru tine e ocupat de toaleta, atunci chiar ca nu e bine. De pilda, daca toaleta este in coltul de sud-vest al casei, vei constata ca perspectiva de a te casatori (daca nu esti casatorit inca) fericirea in casnicie (daca esti casatorit) sunt luate de apa si duse in afara casei. Nu trebuie sa mai folosesti acea toaleta. Acelasi efect asupra norocului in privinta casniciei il are faptul ca acel colt este care corespunde obiectivului ales. Aceste metode sunt descrise pe parcursul posturilor noastre, si presupun folosirea oricarui activator Feng Shui, cum ar fi asezarea unei lampi cu lumina stralucitoare in coltul respectiv, atarnarea unor clopotei de vant sau instalarea unui acvariu. Un ajutor in plus ar veni din investigarea asociatiilor de culori si elemente ale simbolului Pa Kua.

Daca vrei sa stimulezi coltul casei care priveste bogatia, de exemplu, colt care, conform Aranjamentului Cerului Tarziu, este reprezentat de trigrama Sun, atunci trebuie sa activezi partea sud-estica a casei tale. Fa in asa fel incat in acea parte sa fie camera de lucru, dormitorul sau biroul la serviciu. Tot acolo poti pune un „energizator” Feng Shui. Poti folosi plante, cristale, fantani sau un acvariu, de exemplu, dar cel mai potrivit obiect ar fi o planta verde si sanatoasa. Asta pentru ca Lemnul este elementul care reprezinta sud-estul, iar plantele apartin acestui element. Nu trebuie incarcat acel colt. Este de ajuns un singur obiect. Tine minte ca echilibrul si armonia sunt vitale.

Colturi lipsa

Daca, atunci cand suprapui simbolul Pa Kua peste planul casei, vei constata ca lipseste un anumit colt, probabil datorita formei acesteia, norocul simbolizat de acel colt ii va lipsi. In asemenea cazuri, acel colt trebuie „cladit” in interior. Asta se poate face fie marindu-ti casa, fie folosind un perete din oglinda pentru a obtine acest efect. O alta solutie ar fi sa pui o lampa in coltul lipsa, in afara casei. Pentru a evita un asemenea neajuns, practicantii Feng Shui prefera ca o casa sa fie de forma patrata sau dreptunghiulara, insa nu conteaza forma, atata timp cat sectoarele sunt de marime egala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *