Afisarea simbolurilor Feng Shui ale longevitatii

Afisarea simbolurilor Feng Shui ale longevitatii.

Afisarea simbolurilor longevitatii

    Caracteristicile longevitatii sunt puternic reprezentate in lista aspiratiilor din viata chinezilor, astfel incat exista, probabil, mai multe simboluri ale acesteia decat ale oricarei alte aspiratii. Numai simbolurile prosperitatii si bunastarii se apropie intr-o oarecare masura, ca numar, de ele. Longevitatea este un foarte important tel de atins. In al doilea rand, pentru chinezi, fiecare aspiratie importanta pentru ei este reprezentata de o zeitate. Panteonul chinezesc este o lunga lista de zeitati care personifica aspiratiile colective. Astfel, avem zei ai bunastarii, ai sanatatii si ai prosperitatii.
    Poate cea mai populara dintre zeitati este zeul longevitatii, numit Sau. El este infatisat ca un om batran si prietenos, cu o frunte larga si senina. Merge sprijinit intr-un toiag incrustat cu simbolul dragonului. Toiagul il tine cu mana stanga, iar in mana dreapta are un alt simbol al longevitapi, piersica. Sau este adesea reprezentat in picturi sau pe obiecte ceramice, sau intruchipat in sculpturi cu scop decorativ. El este desenat, de obicei, cu o caprioara si un pin in fundal. Acestea sunt alte simboluri ale longevitatii. Toate aceste simboluri sunt extrem de populare printre chinezi, care cred ca afisarea lor in casa va crea energii vibrante ale bunei sanatati, determinand astfel ca cei ce locuiesc acolo sa fie feriti de boli fatale si afectiuni.
    Zeul longevitatii poate fi expus singur sau in grupul celor trei Zei Stelari, denumit Fuk Luk Sau. Acesti Zei Stelari nu sunt venerati de credinciosi. Sunt vazuti doar ca simboluri ale aspiratiilor, si nu ca zeitati reale. Pot fi plasati in sufragerie sau asezati pe o polita cu fata la usa principala. Ii puteti cumpara sub orice forma — ca obiecte din ceramica, fildes, statuete sau incrustatii din lemn sau turnate in metal.
    Probabil ca cel mai popular simbol al longevitatii si bunei sanatati este minunata planta de bambus. Daca aveti gradina, este o idee buna sa realizati un mic crang de bambus in partea estica. Daca locuiti intr-un apartament, cautati o pictura frumoasa cu un bambus si puneti-o in partea estica a camerei de zi.
    Deoarece bambusul este privit ca planta foarte favorabila, tulpina sa poate fi folosita si ca un foarte eficace instrument Feng Shui. Cand se leaga cu ata rosie si se atarna de grinzi sau colturi perechi de tulpini de bambus, ele apara de energia ucigatoare ce creeaza probleme rezidentilor. Exista multe varietati de bambus. Acelea care au tulpinile scobite sunt cele mai benefice.
    Un alt foarte popular simbol al longevitatii este piersica. Mancati multe piersici ca sa fiti sanatosi. Si mai bine, incercati sa aveti in living un piersic ornamental – unul facut din jad ar fi frumos. Il puteti cumpara de aici. Piersica apare frecvent in multe povesti chinezesti stravechi, iar legenda spune ca piersicul ce creste in gradina Reginei Vestului poarta fructele nemuririi. Intr-adevar, se spune ca cei Opt Nemuritori din folclorul taoist au intrat pe furis in aceasta gradina si au mancat piersicile, pentru a-si castiga viata vesnica.
    Orice simbolizeaza piersica este un dar deosebit pentru varstnicii casei. Cand cautati obiecte de arta care sa infatiseze piersica, uitati-va dupa acelea care au cinci sau noua fructe. Numarul cinci are puterea sa infrunte ghinioanele, in timp ce numarul noua semnifica plenitudinea cerului si pamantului.
    Un alt simbolul favorit al longevitatii este frumosul cocor. Cocorii longevitatii au fruntea rosie si sunt de obicei desenati in zbor sau stand in apa, intr-un singur picior. Ei sunt adesea desenati langa un pin, care este inca un simbol al longevitatii. Se recomanda un cocor in partea estica a gradinii, dar ei pot fi plasati oriunde, pentru a simboliza sanatatea si viata lunga.
    Inca un simbol favorit este broasca testoasa. Aceasta este o fiinta care aduce numai noroc oricarei familii ce o detine. Testoasa este un alt simbol al longevitatii, si detinerea ei, fie ca animal de casa, fie ca obiect decorativ sau pictura, face minuni pentru norocul casei. In plus, pe langa marele noroc pe care il aduce, ea este si un simbol al ajutorului si protectiei. Semnifica sprijinul celest dinspre nord.
    Din acest motiv, indicatia care se recomanda tuturor este sa aiba un mic helesteu cu broaste testoase in coltul nordic al casei, de preferat in gradina. Nu conteaza daca acest loc este in fata sau in spatele casei, in stanga sau in dreapta usii principale. Tineti broastele festoase intr-un vas de ceramica, umplut pe jumatate cu apa, hraniti-le cu peste proaspat si priviti-le cum cresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *