Un dormitor sanatos

Un dormitor sanatos. Suprimarea energiei Yin din toalete.

Un dormitor sanatos

    Adesea se pun intrebari despre tabliile paturilor si baldachine. Exista oare o semnificatie Feng Shui a acestor accesorii? Raspunsul este, desigur, da. In vremurile trecute, familiile instarite aveau paturi minutios decorate, construite astfel incat sa ofere sentimentul de siguranta. Paturile de nunta din China antica, de exemplu, prezinta o structura similara cu a unei cutii cu o singura deschidere, dar si aceasta, de cele mai multe ori, acoperita cu o perdea de dantela sau brocart.
    Astfel, locul de dormit este asemuit cu un loc de refugiu, un fel de sanctuar. Unele paturi aveau chiar ferestre laterale, astfel incat cei ce se aflau inauntru sa se poata uita in afara! Perdelele ce acopereau patul erau adesea decorate cu broderii elaborate, ce infatisau toate simbolurile norocului.
    Cuplurile tinere proaspat casatoriti aveau sute de copii brodati pe pat, acestia simbolizand o uniune fertila, in urma careia s-ar naste multi fii. Membrii mai varstnici ai familiei, in special patriarhul (lo yeh), dormeau intr-un pat inconjurat de simboluri ale sanatatii si longevitati.
    Din acest motiv, in dormitoarele moderne, baldachinele, care dau un sentiment de siguranta si refugiu, sunt binevenite. Se recomanda un baldachin complet in locul unuia dispus pe jumatate de pat, deoarece aceste ultime modele sugereaza mai degraba o amenintare decat un refugiu. Un pat cu patru stalpi este excelent, dar un pat asemanator cu al unei printese din povesti este nefavorabil.
    Tabliile trebuie sa fie rotunjite si proeminente, asemenea unei broaste jestoase. Acesta este cel mai sigur si mai favorabil tip de tablie, deoarece ofera protectie impotriva bolilor si vibratiilor daunatoare in timp ce dormiti. Formele de evitat sunt cele triunghiulare, dreptunghiulare si ondulate, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru dormitor. Tabliile cu forma triunghiulara corespund elementului Foc, care determina patul sa aiba un excesiv caracter Yang. Cele ondulate sugereaza Apa si sunt, de asemenea, nepotrivite pentru dormitor. Cele dreptunghiulare semnifica elementul Lemn. Acesta sugereaza cresterea si este o alegere potrivita, desi noi recomandam lipsa prezentei fizice a plantelor.
    Realizarea unui dormitor sanatos implica eliminarea sau neutralizarea oricarui factor ce ar putea genera energie Yin in exces sau chi ucigator. In acest sens, probabil ca cea mai grava influenta asupra Feng Shui-ului, care trebuie sa fie corectata, apare cand o toaleta este plasata intr-o pozitie daunatoare fata de pat sau fata de intrarea in camera. Toaletele ce se afla la etajele superioare, chiar deasupra patului, precum si cele ce se afla dincolo de peretele langa care este pus patul, sunt extrem de daunatoare.

Suprimarea energiei Yin din toalete

    Toaletele si camerele de baie anexate dormitoarelor trebuie tinute intotdeauna cu usile inchise. Oricum, doar atat este insuficient ca antidot pentru emisia de energie Yin. Cel mai sigur mod de a alunga ghinionul este atarnarea unor clopotei de vant cu cinci brate in interiorul toaletei. Si, daca si acest lucru este insuficient, vopsiti-i usa in rosu. Daca va deranjeaza culoarea rosu-aprins, o varianta corespunzatoare este si culoarea alba. Aceasta genereaza suficienta energie Yang pentru a contracara chi-ul daunator. Toate nuantele de albastru sunt considerate nepotrivite pentru toalete. Covoarele si perdelele rosii in toaleta creeaza si ele energii Yang corective. Nu este o situatie ideala, dar va ajuta la dispersarea energiei negative a toaletei si va preintampina acumularea sau stagnarea ei.
    Un alt mod de aducere a energiei Yang in toaleta este plasarea aici a unei lumini stralucitoare. O singura lumina rosie va fi foarte eficienta, deoarece determina prezenta elementului Foc, care arde elementul Metal devenit negativ din cauza prezentei toaletei. Nu puneti plante si flori in toaleta. Ele provoaca mai mult rau decat bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *