Atragerea abundentei

Atragerea abundentei prin Feng Shui. Formule Feng Shui. Fortele vantului si ale apei.

Succesul prin Feng Shui necesita o abordare multidimensionala. Existand multe aspecte, de la amplasarea terenului la orientarea raurilor, muntilor si vailor. Fiti in armonie cu mediul inconjurator si lasati vantul si apele sa va indrume.

    Pentru a reusi in aplicarea Feng Shui, nu trebuie sa va limitati la o abordare unidimensionala. Feng Shui este o colectie de tehnici profunde si cuprinzatoare, care ofera o larga varietate de optiuni pentru practicant. Aceasta este o stiinta care a evoluat de-a lungul a peste trei mii de ani. Pe parcursul calatoriei ei de-a lungul secolelor, de la dinastiile imperiale ale Chinei si pana in perioada metropolelor moderne de astazi, maestrii practicieni au rafinat, extins si adaptat ideile fundamentale ale Feng Shui, pentru a se potrivi cu situatiile specifice ale vremurilor.
    In acest ultim secol, o mare parte dintre formulele secrete Feng Shui au calatorit cu imigranti chinezi in locuri precum Hong Kong si Taiwan. In aceste tinuturi straine, maestrii Feng Shui au dezvoltat noi principii calauzitoare, care sa faca fafa mediului urban, si au experimentat diverse interpretari ale formulelor antice. Ei au descoperit moduri diferite de a ajunge la acelasi rezultat, dar, uneori, din cauza infinitelor varietati de configuratii ale mediului, ceea ce se putea aplica intr-un teritoriu se potrivea mai mult sau, dimpotriva, mai putin altuia.
    Feng Shui practicat de chinezii din Taiwan, de pilda, difera pana la un punct de cel practicat de chinezii din Hong Kong. Aceste diferente provin din variatile dialectale de interpretare a textelor antice, dar pot fi generate si de diferitele specializari ale maestrilor care au poposit in aceste doua locuri si care au adus cu ei propriile formule.
    Exista, totodata, un mare numar de deosebiri in forma, amplasarea si orientarea locuintelor de pretutindeni. O persoana obisnuita poate considera imposibil de aplicat toate recomandarile Feng Shui oferite de o singura carte sau de o singura metoda. De asemenea, din cauza modului in care sunt construite casele, nu este intotdeauna posibil sa se rezolve corect problemele Feng Shui. Locuintele specifice orasului modern nu au nici o asemanare cu casele vremurilor stravechi, pentru care au fost formulate prima oara principiile Feng Shui.
    Maestrii practicieni din China care au emigrat in Taiwan si Hong Kong au conceput interpretari moderne ale vechilor formule si, in functie de persoana de la care invatati Feng Shui, veti constata ca folosifi o anumita formula mai mult decat alta. Exista, prin urmare, mai multe posibilitati de a rezolva problemele Feng Shui, si trebuie sa incercati sa va insusiti cunostintele aplicabile acestor metode alternative. La fel, exista diferite metode de revigorare a spatiului, pentru a atrage sanatatea si abundenta.
    Trebuie sa decideti cu intelepciune asupra persoanei pe care o alegeti pentru a va invata Feng Shui. O cale potrivita de a va forma decizia este aceea de a analiza situatia celui sau celei care va ofera varianta sa de Feng Shui. E bine sa nu credeti niciodata in invataturile Feng Shui venite de la maestrii care traiesc in saracie materiala si spirituala. Cum te pot ajuta acestia, cand nu se pot ajuta nici pe ei insasi?
    De asemenea, este bine sa fi foarte minutios in a afla motivele din spatele recomandarilor oferite, deoarece principiul ce sta la baza modificarilor facute spatiului tau trebuie sa corespunda si cu bunul tau simt. Nu puteti accepta schimbarile Feng Shui cu convingere si nu puteti avea o anticipare pozitiva a rezultatelor decat daca sunteti pe deplin lamurit.
    Practica Feng Shui necesita creativitate si ingeniozitate. Intelegand ratiunea din spatele recomandarilor Feng Shui, veti fi capabili sa generati diverse solutii alternative, care sa se potriveasca cel mai bine circumstantelor voastre specifice. Aceasta este ceea ce m-a determinat, mai mult decat orice altceva, sa ma angajez in a-mi crea propriul Feng Shui. Stiam ca viata si succesul meu inseamna mai mult pentru mine decat pentru orice maestru Feng Shui. Am fost mai atent si mai circumspect cu privire la aceasta practica. Trebuie sa fiti si voi la fel.
    Am descoperit ca, avand acces la folosirea formulelor Feng Shui, mi-am largit considerabil orizontul. Cunoasterea diferitelor formule si tehnici permite o abordare mai minutioasa si mai cuprinzatoare. Abia dupa aceea pot fi combinate formulele cu practica peisagistica sau de relief a scolii Feng Shui.

Formulele Feng Shui

    Formulele Feng Shui confera o dimensiune vitala conceptului de suflu benefic. De exemplu, „Scoala celor opt palate” (formula Pa Kua Lo Shu, care este bazata pe datele de nastere individuale) ofera o metoda aditionala pentru cei care, o data ce descopera un loc cu Feng Shui prielnic, pot apoi sa isi armonizeze locuinjele si imprejurimile. Formulele busolei sunt considerate extrem de utile, si aplicarea lor permite aranjarea chi-ului propriu prezenjei voastre, pentru a completa chi-ul benefic al mediului. Acest lucru necesita un studiu aprofundat al practicilor Feng Shui si al alinierii suflului cosmic, pentru sincronizarea energiilor personale cu cele ale mediului.
    „Scoala celor opt palate” este o formula foarte puternica, deoarece ofera cai precise de introducere a orientarilor specifice Feng Shui si, prin eliminarea subiectivitatii din proces, face usoara practicarea.
    Metoda „celor opt palate” descrie, pentru fiecare individ in parte, cea mai buna cale de orientare a usii principale. De asemenea, ofera indicatii detaliate referitoare la pozitia potrivita a capului in timpul somnului si directia in care trebuie sa va aflati atunci cand stati jos. Rezultatul este acela ca suflul cosmic este utilizat intr-o forma benefica pentru fiecare in parte.
    O a doua formula, care poate fi aplicata in practica Feng Shui, este cea a “stelelor zburatoare”. Aceasta este un excelent instrument de evidentiere a semnificatiilor dimensiunii temporale a suflului cosmic al oricarui spatiu. Formula “stelelor zburatoare” il ajuta pe practicant sa calculeze graficul natal al casei, pe baza datei cand aceasta a fost construita sau a suferit renovari importante. Aceste grafice natale permit incadrarea factorului „timp” in analiza spatiului Feng Shui al oricarei case. Astfel, se realizeaza o aplicare mai minutioasa a instrumentelor Feng Shui.
    Totusi, neutilizarea acestor recomandari nu neaga indicatiile bazate pe alte metode si formule Feng Shui. Efectul factorului „timp” trebuie mereu luat in considerare, din moment ce ofera explicati referitoare la ghinionul care se poate abate asupra unei case cu Feng Shui pozitiv. Acest lucru se poate intampla in anumite perioade: o saptamana, o luna sau un an, in functie de stelele nefavorabile.
    In pofida acestor remarci introductive referitoare la formulele Feng Shui, tineti minte ca acele case care sunt proiectate si construite conform principiilor spatiale Feng Shui se vor bucura mereu de un suflu cosmic benefic. Orice ghinion sau necaz provocat de stelele zburatoare este, de obicei, un fenomen temporar. De aceea, este suficient sa cunoasteti ce locatie indicata de busola semnifica ghinionul puternic al fiecarui an si sa tineti cont de precautiile recomandate pentru perioada respectiva.
    De exemplu, in timpul anului lunar 1998, o stea zburatoare negativa a tulburat suflul cosmic al coltului nord-estic din fiecare casa. Pentru a contracara acest fapt, am recomandat ca, pe perioada intregului an, in colful nord-estic sa fie amplasati clopotei de vant cu cinci brate. Colturile afectate se modifica de la an la an, in functie de felul in care zboara stelele in jurul cadranului Lo Shu. In 1999, coltul afectat a fost cel sudic, asa incat a fost o idee buna amplasarea unui vas cu apa in acel loc. Apa trebuia schimbata regulat.
   
Fortele vantului si ale apei
 
Existenta mai multor scoli Feng Shui poate sa provoace confuzie, mai ales cand acestea sunt formate pe baza diverselor interpretari ale aplicatiilor practice promovate de cei care nu au o experienta suficienta in acest domeniu. Recomandarile par, deseori, a se contrazice, mai ales atunci cand abordarile sunt prea simpliste. Totusi, am descoperit ca, atunci cand nu pierzi din vedere trasaturile fundamentale nu este dificil sa inglobezi toate tipurile diferite de scoli autentice intr-una singura, pe care sa o utilizezi in aranjarea spatiului propriu. Amintiti-va ca Feng Shui este practicat pe baza exercitarii puterii vanturilor si apelor asupra mediului. Calitatea si caracteristicile acestor doua forte sunt afectate de felul in care interactioneaza cele cinci elemente, de directiile lor de curgere, indicate de busola, dar mai ales de energiile intrinseci ce se regasesc in vant si in apa. Fortele vantului si ale apei au atat un aspect Yin, cat si unul Yang si, prin urmare, tot ceea ce este provocat de ele are atat o caracteristica Yin, cat si una Yang. Modul in care interactioneaza Yin si Yang isi lasa, asadar, amprenta asupra calitatii benefice a energiilor ce domina un spatiu.
Astfel, atunci cand utilizati principiile si formulele Feng Shui, aplicati intotdeauna testul celor cinci elemente si al cosmologiei Yin si Yang. Analiza celor cinci elemente va garanteaza armonia din mediul vostru, in timp ce examinarea caracteristicilor Yin si Yang reflecta existenta unui echilibru de forte ce exprima calea Universului. Impreuna, ele se adreseaza dublei cerinte, de armonie si echilibru, a spatiului de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *