Atragerea armoniei in casa dumneavoastra

Atragerea armoniei in casadumneavoastra, urmarind echilibrul celor cinci elemnte Feng Shui.

Atragerea armoniei in casadumneavoastra

    Aplicarea Feng Shui pentru realizarea unei stari de armonie in casa necesita cunostinte mai cuprinzatoare ale simbolurilor Feng Shui aducatoare de noroc. Este nevoie si de o intelegere mai profunda a celor cinci elemente si a efecte lor rezultate din interactiunea lor. Daca impartiti spatiul casei in opt parti laterale si un centra, veti putea folosi activatorii Feng Shui pentru casa. Fiecare dintre colturi corespunde unei directii principale sau unei directii secundare, si fiecare directie are un element al casei. Pentru a spori armonia si norocul fiecarui colt, activati-le elementele specifice si sporiti-le energiile.
    Lucrul acesta se poate realiza cel mai bine prin intermediul obiectelor care semnifica norocul.
    Practica Feng Shui cere ca aceste obiecte sa fie alese cu mare grija. Abordati sistematic realizarea armoniei din casa. Luati aminte ca, pentru inceput se recomand numai energizarea camerei de zi. Nu va complicati cu dormitoarele. Camera de dormit este locul de odihna, si trebuie abordata dintr-o alta perspectiva atunci cand se actioneaza asupra Feng Shui-ului din acest loc. Indicative prezentate trebuiesc respectate numai pentru zonele casei in care se desfasoara activitati: camera de zi, sufrageria si camera intregii familii.
    Cand aplicati sugestiile date pentru fiecare perete al camerei, puteti folosi culorile pentru energizarea unuia dintre ei, formele pentru un altul si obiectele decorative pentru un al treilea. Nu este necesar sa folositi tot ceea ce am indicat in tabel. Pe langa faptul ca nu este practic si este si costisitor, nici Feng Shui nu funcfioneaza pe baza principiului „ce e mult e si bun”.
    Un simbol al Apei este suficient pentru a activa norocul ei. Cand este prea multa apa, aceasta va simboliza inecul vostru. Daca generati prea multa energie Yang si aveti prea multe lumini, focul excesiv va va arde. Feng Shui lucreaza mai bine atunci cand faceti astfel incat echilibrul sa fie mentinut tot timpul.

In nord

    Puteti crea armonia cu perdele albastre la fereastra, covoare albastre pe podea, draperii albastre care sa ascunda eventualele privelisti neplacute din afara casei. Orice nuanta de albastru este buna, din moment ce aceasta culoare simbolizeaza Apa. In plus, puteti include motive ale Apei in decorarea partii nordice si a peretilor de aici. Tot ce este ondulat sau seamana cu valurile ce se sparg la tarm poate simboliza Apa.
    Nordul este si locul testoasei negre. Intotdeauna este recomandat sa tinem in nord o singura broasca testoasa. Numarul nordului este unu, astfel incat se spune ca numai o testoasa este favorabila. Nu va temeti ca ea se va simti singura. Un asemenea sentiment nici nu ii trece prin cap. Investiti intr-un recipient mare pentru apa, din ceramica, cu marginile rasfrante, pictat cu decoratiuni care sa reprezinte simbolurile favorabile norocului.
    Daca doriti, puteti expune o falsa broasca testoasa, dar puneti-o intr-un bol plin cu apa. In acest mod, creati armonia si norocul ambelor simboluri: apa si broasca testoasa. Deoarece testoasa este si un simbol al longevitatii si protectiei, plasarea in casa a unui singur exemplar este adesea suficienta pentru a va asigura un mare noroc in cariera.
    Un alt obiect foarte potrivit pentru nord este un mare acvariu decorativ, in care sa tineti un numar impar de pesti arrowana, carasi sau crapi. De preferat pentru acest acvariu pestii arrowana. Crapii japonezi sau koi e bine sa-i fineti intr-un iaz creat in gradina. Nu puneti aceste simboluri ale Apei chiar sub scari. Apa sub scara dauneaza generatiei a doua, copiilor familiei.

In sud

    Aici trebuie sa energizati Focul, deoarece el este simbolul din casa al acestui colt. Puneti in acest loc o piesa de mobilier de forma triunghiulara sau o pictura reprezentand un munte cu o forma conica. Daca aveti perdele, incercati ca ele sa fie intr-o nuanta de rosu. Daca folosifi tapet pe un perete sudic, un design a carui culoare este predominant rosie va atrage un imens noroc si armonie in familie. Numarul sudului este 9, asa incat plasarea a noua lumini in aceasta parte a casei este foarte potrivita. Un alt obiect foarte bun de plasat aici, pentru a realiza armonia in familie, este semineul.
    Este necesar sa mentineti aceasta parte a casei foarte bine luminata. Daca usa se afla aici, poate fi vopsita in rosu, pentru a atrage pretioasa energie Yang.
    Creatura celesta asociata sudului este pheonixul stacojiu. Aceasta este fiinta inaripata care aduce enorm de multe oportunitati pentru promovare. Puneti aici o pasare frumoasa – un cocor, un flamingo, un cocos sau un paun — pentru a simula vitalitatea celestului pheonix. Se recomanda amplasarea a trei asemenea pasari (facute din rasina si marmura) in partea de sud a gradinii. Puteti pune si in casa astfel de pasari decorative.

In est si sud-est

    Aceste directii sunt locurile elementului Lemn. Aici, orice obiect de culoare verde sau albastra creeaza instantaneu armonia elementelor. Puneti multe plante si flori in aceasta parte a casei, deoarece ele simbolizeaza dezvoltarea. Forma corespunzatoare acestui colt este cea dreptunghiulara, iar numerele sunt 3, respectiv 4. Astfel, trei ghivece cu plante in est si patru vaze cu flori in sud-est ar trebui sa aduca bunastarea materiala si multe oportunitati de dezvoltare pentru familie.
    Estul este locul dragonului verde. Daca gasiti un tablou frumos sau o sculptura din ceramica ce reprezinta dragonul, puneti-o in acest colt si va va aduce enorm de mult noroc.

In vest si nord-vest

    Aici predomina albul sau culorile metalizate. Perdelele, materialele textile, covoarele si tapetul — toate decoratiunile trebuie sa aiba putin auriu, pentru a trezi energia favorabila a acestui colt. Totusi, cel mai bun energizant il reprezinta monedele antice, din ultima dinastie chineza. Multi superstitiosi, magnati ai afacerilor din China, atarna cele zece monede imperiale, legate cu un snur rosu, pe peretele vestic al biroului lor.
    Puteti folosi monedele pentru peretele vestic al casei voastre. Ele pot fi prinse intr-o multime de moduri favorabile. Cel mai simplu este sa le asezati in forma de triunghi, cu fata Yang in sus. Fata Yang este aceea care are patru ideograme chinezesti. Fata Yin are numai doua ideograme. Legati monedele cu un snur rosu si puneti-le intr-un mic recipient de jad, asezat, la randul lui, intr-o vitrina.

In nord-est si sud-vest

    Culoarea dominanta favorabila in aceasta zona va fi galbenul, ocrul sau oricare alta care sugereaza Pamantul. Poate fi rosie, precum culoarea solului fertil de latent. Sau poate fi galbenul lutului, sau albul nisipului… sau transparentul cristalului. In acest colt al Pamantului, orice obiect ce ar putea simboliza Focul este favorabil, din moment ce Focul produce Pamant.
    Astfel, in aceasta parte a casei puteti crea o ambianta calda, care sa sugereze perioada stransului recoltei la sfarsitul verii. Daca ferestrele sunt localizate aici, folositi perdele care sa completeze impresia de toamna, culorile predominante fiind un portocaliu luminos si tonuri de ocru. Daca usa principala este localizata intr-unul dintre aceste doua colturi, o puteti vopsi, si de aceasta data, in rosu, pentru noroc si armonie. Daca o alta usa se afla in aceasta parte a casei, atunci culorile verii si ale toamnei vor atrage in casa energii minunate si favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *