Definirea Feng Shui-ului

Definirea Feng Shui-ului

    Ori de cate ori “Feng Shui” este mentionat, exista de obicei 3 tipuri distincte de raspunsuri de la 3 grupe distincte de oameni: cei care cred si stiu, sceptici si in faza intermediara. In faza intermediara, desigur, sunt cei care nu sunt nici cei care cred si nici cei care sunt sceptici atunci cand vine vorba despre Feng Shui.
    Dar de ce, intr-adevar, este Feng Shui – la fel ca multe alte stiinte metafizice – adesea perceputa sceptic, uneori chiar cinic, ca catre publicul larg?
    Pentru inceput, problema consta in faptul ca nu este atat de mult hocus-pocus despre acest domeniu (mai ales in ziua de azi, mod ironic!), ca nu ne poate ajuta, avand o conceptie gresita a acestei practici. Intr-adevar, arta, stiinta, studiul si practica calsicului Feng Shui este un subiect de pricipiu, care practic nu se deosebeste de alte studii traditionale. Doar pentru ca nu putem concret gusta, vedea, auzi sau simti ceva, nu inseamna ca nu exista.

Ce este Feng Shui?

   Chinezi au cinci categorii de studii care formeaza punctul crucial al metafizicii chineze (cunoscut sub numele de Wu Shu):

1. Muntele
2. Medical
3. Divinitate
4. Destin
5. Fizionomie

Ce anume au in comun aceste cinci categorii?

    Acestea sunt metode de a studia energii naturale care patrund in imprejurimi, dau viata si obliga toate lucrurile vii  (inclusiv fiintele umane) la mediul lor natural. Aceste energii naturale sunt numite “Qi” (chi) si constituie insasi baza existentei noastre in acest univers.
    Chi nu pot fi generate sau produse de obicei provocate de om. Numai formele naturale si caracterisiticile lor, cum ar fi muntii si apele ( lacuri si rauri) sunt capabile sa genereze, realizarea si emiterea enegriilor Chi in cadrul mediului.
    Prin urmare, Feng Shui este clasificat ca un studiu de forme de relief (de exemplu, un studiu al fizionomiei pamantului), deoarece acestea sunt naturale, generatoare, inevitabil si conducatoare de Chi. A sti formele de relife este a cunoaste predominta Chi-ului. Si odata ce cunoastem predominata Chi-ului intr-un spatiu, suntem de fapt imputerniciti sa folosim la maxim proprietatile utile ale Chi-ului pozitiv.
   

De ce Feng Shui?

    Contrar gresitei cunoasteri, din zilele noastre, Feng Shui nu este numai folosit la obtinerea averilor. Feng Shui are ca scop obtinerea conditiilor de viata de a trai in armonie cu natura si mediul nostru inconjurator.
    Departe de a fi obscur, clasicul Feng Shui este o veche, stiinta respectabila, datorita studiilorsi modul in care putem folosi Chi-ul pentru a reusi in viata. Invariabil, Feng Shui este un studiu al modului in care ne putem imbunatati conditiile noastre de viata .
    Feng Shui este totul despre auto-imputernicire. Aceasta presupune sa sti despre ce este mai bine pentru tine si cum poti realiza sau atinge potentialul maxim in viata.
    Cu ajutorul cunostintelor feng Shui putem fi in masura sa ghidam energiile pozitive care se infiltreaza in casele noastre si pentru a evita efectele dezastruoase ale energiilor negative.
   
    Alegegerea este a noastra. Feng Shui este totul despre cum reusim sa ne facem viata cat mai buna pe acest pamant.

Cine foloseste Feng Shui astazi – si in ce scop?

Oricine – si toata lumea!
   
Cine crezi ca aplica principiile Feng Shui in resedinta sau locul de munca?

    Raspunsul cel mai thenic ar fi: magnati, antreprenori, oameni de afaceri, studenti, avocati, medici, politicieni, artisti, parinti. Si din nou raspunsul direct si simplu este: orcine – si toata lumea!

Si in ce scopuri – sau de ce – ar dori cineva sa utilizeze principiile Feng Shui?

    Pentru inceput, Feng Shui ne permite sa cunoastem puterile naturale, care sunt inerte in mediul nostru inconjurator. Iar atunci cand stim ce sunt aceste energii, suntem mai bine pregatiti obtinem cu ajutorul lor eficienta in eforturile specifice in viata. Vreti sa stiti cum puteti avea o afacere noua prospera? Sau poate sunteti deja dezvoltator al unui busines de succes si ati dori sa dublati chiar, veniturile pentru anul ce va urma.

    Apoi, din nou, de ce sa va limitati la o singura afacere sau sa va multumti cu un simplu loc de munca? Daca sunteti singur si in cautarea sufletului pereche, nu ati vrea sa sti cum puteti folosi Feng Shui pentru atragerea partenrului de viata? Daca este vorba de un cuplu casatorit, sau o familie cu copii, cum ai face tu sa te bucuri de de bucuriile vietii alaturi de cei dragi.

    Deci ar trebui sa fie destul de evident de acum, cine poate folosi Feng Shui, in avantajul lui sau ei, pentru a obtine reusita in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *