Simboluri ale elementelor de baza in Feng Shui

Simboluri ale elementelor de baza in Feng Shui

    Fiecare dintre cele cinci elemente poate fi reprezentat de simboluri si decoratiuni ce aduc un plus de frumusete si o senzatie de armonie in casa, imbunatatind si energizand totodata sectoarele norocoase.

Detalii de Apa pentru energia Apei

    Cel mai bun energizator pentru nord si pentru atragerea norocului prosperitatii, prin activarea estului si sud-estului, este un detaliu de Apa. Acesta nu trebuie sa fie mare sau sofisticat, si nici sa fie plin de pesti scumpi. In Feng Shui se face distinctie intre apa Yin, care este linistita si nemiscata, fara pesti si plante in ea, si apa Yang, care este in miscare si plina de chi vital. Astfel, apa Yang este deobicei oxigenata, si in ea traiesc pesti sau plante.
    Pentru activarea norocului prosperitatii, este important sa folosesti ca energizator numai apa Yang. In ultimiii ani, au devenit disponibile decoratiuni acvatice de toate felurile, deoarece din ce in ce mai multa lume afla despre minunatele avantaje ale Feng Shui-ului.

Cristale pentu energia Pamantului

    Cel mai bun mod de a intensifica energia Pamantului este utilizarea cristalelor, care tin cu adevarat de Pamant, fiind cea mai puternica manifestare a energiei acestuia. Ele se potrivesc in special in sud-vest, care este sectorul dragostei. Doua bucati mari si dragalase de cuart roz – sau doua inimi de cuart roz – sunt perfecte aici, mai ales ca acesta este cristalul asociat cu dragostea neconditionata si cu chakra inimii. Nord-estul este si el un sector al elementului Pamant; aici un glob de cristal de cuart transparent atrage norocul educational si imbunatateste cu mult rezultatele de la scoala ale copiilor tai.

Plante pentru energia Lemnului

    Un mod excelent de a reprezenta elementul Lemn in est si sud-est si de a activa elemntul Foc in sud este utilizarea plantelor. Plantele vii tinere simbolizeaza crestrea ascendenta si expansiva. Este foarte important ca plantele sa arate luxuriante si sanatoase, deci trebuie sa ai grija sa le uzi si sa le hranesti bine – plantele moarte sau in curs de uscare nu creeza un chi favorabil. Plantele tinere, cu frunze late, sunt ideale, iar cele cu flori reprezinta inmugurirea proiectelor tale.

Lumini pentu energia focului

    Iluminatul este unul dintre cele mai puternice instrumente Feng Shui – putine dintre celelalt ii pot egala puterea. In colturile care beneficiaza de pe urma energiei Focului (sud, nord-vest si sud-vest), este o idee buna sa tii luminile aprinse pe tot parcursul zilei si al noptii.

– luminile puternice in sud aduc celebritatea si recunoasterea.
– luminile puternice in sud-vest aduc iubire, povesti de dragoste si ocazii fericite in familie.
– luminile puternice in nord-est atrag norocul pe plan scolar.
– lumanarile sunt si ele excelente ca reprezentare a elemntului Foc.

Clopoti de vant pentru energia Metalului

    Monedele sunt mijlocul excelent pentru a reprezenta energia Metalului in vest si nord-vest pentru a energiza elementul Apa in nord. Trei monede chinezesti aurii, legate laolalta cu ata sau panglica rosie, sunt perfecte ca simbol pentru activarea energiei Metalului. Mai poti sa folosesti clopotei de vant facuti exclusiv din metal, vase sau noluri metalice sau chiar sa iti pui combina stereo (care e metalica) in aceste sectoare, pnetru a activa energia Metalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *