Faceti cunostinta cu luo pan sau busola chinezeasca

Faceti cunostinta cu luo pan sau busola chinezeasca

Busola este esentiala pentru practicarea corecta a Feng Shui-ului, deoarece orientarea este baza tuturor analizelor recomandarilor Feng Shui – fundamentul acestei stiinte chinezesti.

Alte tehnici ce trateaza imbunatatirea mediului ambiant este posibil sa nu utilizeze busola, dar aceasta este folosita de toti maestrii chinezi de Feng Shui din Hong Kong, Taiwan, China, Singapore si Malaiezia, precum si de catre cei care au emigrat in Occident si continua sa practice Feng Shui-ul chinezesc autentic. Sfaturile lor se bazeaza pe modul in care interactioneaza structurile, usile, amplasamentul caselor, contururile s.a.m.d., in raport cu orientarea lor dupa busola.

Punctele cardinale indicate de o busola de calitate arata fluxul chi-ului in orice spatiu ambiental. Fiecare directie de pe busola detine o suma de atribute ce pot fi asociate structurilor fizice asezate in respectivele puncte cardinale. Acestea ne releva calitatea energiei din zonele studiate, din perspectiva spatiului si timpului.

De aceea, daca doriti sa practicati un Feng Shui veritabil, trebuie sa cunoasteti si sa intelegeti busola. Putem incepe cu Luo Pan, busola Feng Shui traditionala.

Busola Feng Shui Luo Pan

Luo Pan-ul este similar cu orice busola de tip occidental, prin faptul ca imparte directiile in 360 de grade, pe cadranul unui cerc. Acestea sunt impartite apoi in 8 diviziuni principale si 24 secundare. Subdiviziunile se numesc „cei 24 de munti”, fiecare munte masurand 15 grade (360 : 24 = 15). Cadranul ce indica acesti 24 de munti este foarte important, pur si simplu deoarece multe formule Feng Shui utilizeaza cele 24 de subdiviziuni pentru a indica orientarile faste si pe cele nefaste.

Cele trei Luo Pan

Luo Pan-ul traditional este un obiect foarte respectat si mestesugit cu mare arta. Este intotdeauna realizat manual, iar numeroasele sale inele concentrice cuprind secretele si formulele maestrului care l-a conceput. Exista mai multe tipuri diferite de Luo Pan, dar cele trei mai populare si mai frecvent utilizate astazi sunt:

1. Luo Pan-ul Sam Harp, care se bazeaza pe Scoala celor Trei Cicluri. Se mai numeste si Luo Pan-ul celor Trei Perioade ale Stelelor Zburatoare.

2. Luo Pan-ul Sarn Harp, deseori numit busola Armoniei celor Trei. Denumirea se refera la armonia dintre cer, pamant si om, reflectata in placa omului, placa pamantului si placa cerului, ce apar pe acest Luo Pan. Se considera ca aceste placi distincte exprima cele trei niveluri paralele ale fluxului energetic prin mediu, fiecare considerand nordul la o diferenta de 7,5 grade fata de cealalta. Astfel, placa pamantului arata nordul magnetic, dar cea a omului si a cerului se afla la 7,5 grade spre stanga, respectiv dreapta placii pamantului. Ca atare, nordul indicat de celelalte nu este cel magnetic.

3. Luo Pan-ul Sarn He’, numit dupa Scoala celor Trei Evenimente Fericite. Acesta analizeaza relieful: muntii, structurile si apele ce inconjoara orice cladire, analizandu-le influentele faste si nefaste in functie de numerele, elementele si trigramele periodice.

Din scurta descriere de alaturi se obsera ca Luo Pan-ul contine o mare cantitate de informatii. Luo Pan-ul nu este necesar celor ce doresc sa practice Feng Shui ca amatori. Totusi, este o idee buna sa stiti ce reprezinta acest instrument, sa utilizad o busola obisnuita in determinarea directiilor, iar apoi sa consultati informatii bune, pentru a decodifica formulele si metodele ascunse in Luo Pan.

Tineti cont ca Luo Pan-ul este, mai presus de orice, o busola pentru masurarea punctelor cardinale, deci partea sa cea mai importanta este acul magnetic, marcajul directional din centru. Cei care aspirati sa folositi un Luo Pan veritabil nu trebuie niciodata sa faceti compromisuri in ceea ce priveste calitatea acestui indicator central. Multe dintre fluctuatiile norocului si nenorocului depind de precizia evaluarilor cu busola. Cumparati intotdeauna Luo Pan de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *