Feng Shui – Intelegerea simbolurilor Pa Kua

Intelegerea simbolurilor Pa Kua. Cele opt trigrame.

Feng Shui – Intelegerea simbolurilor Pa Kua

    Pa Kua are o mare varietate de intelesuri simbolice, asociate fiecareia dintre cele opt directii. Analiza atenta a acestor intelesuri reprezinta primul pas in imbunatatirea spatiului vital, pentru a genera sentimente pozitive. Chiar daca nu faceti nimic altceva in afara de utilizarea simbolurilor Pa Kua, tot veti reusi sa creati o atmosfera perfect armonioasa, care genereaza o stare relaxata de bine. Vor aparea multe oportunitati de a va imbunatati viata, de a va bucura de o sanatate de fier si de a avea parte de relatii fericite. De asemenea, va veti bucura de bunastare materiala si veti avea parte de venituri mai mari.
    Pa Kua reprezinta ea insasi un simbol foarte puternic, dar, in jurul celor opt laturi, care semnifica cele patru directii primare si cele patru directii secundare, exista si simboluri suplimentare, care pot fi incorporate in planificarea Feng Shui a oricarei case. Ideea este sa va ocupati, pe rand, de fiecare camera a casei. De asemenea, folositi aceste simboluri pentru a spori energiile si suflul cosmic al fiecarui colt. 

cele opt tigrame

Sudul (trigrama li)
    Elementul caracteristic sudului este Focul, iar acest loc este unul al caldurii. Sudul devine norocos in timpul verii. Aceasta este o directie cu un puternic caracter Yang, iar culoarea asociata sudului este, de obicei, rosul sau galbenul foarte stralucitor. Tot ceea ce are legatura cu focul este asociat acestei directii, inclusiv fulgerele ceresti. Aceasta este directia fiicei mijlocii si, daca dormitorul sau este amplasat aici, acest loc ii va aduce norocul. Sudul este directia care aduce beneficii mai mult femeilor decat barbatilor, fiind mai potrivita pentru fiice decat pentru fii. Animalul celest al sudului este pheonixul stacojiu, care ofera minunate oportunitati de promovare si ascensiune pe scara sociala. Simpla expunere a pheonixului in partea sudica determina foarte multa prosperitate.

Nordul (trigrama kan)
    Elementul nordului este Apa si, de aceea, acest loc este rece si linistit. Anotimpul lui este iarna. Culoarea dominanta a nordului este negrul, care are un caracter puternic Yin. Culorile albastru si mov-inchis sunt foarte favorabile pentru nord. Tot ce are legatura cu senzatia de rece si de apa, inclusiv lacurile, raurile, canalele navigabile, este asociat cu aceasta directie, care este locul fiului mijlociu. Nordul casei este mai potrivit pentru fii decat pentru fiice. Simbolul animalului celest este broasca testoasa, si simpla plasare a acesteia in partea nordica aduce o mare bunastare intregii familii.

Estul (trigrama chen)
    Elementul estului este Lemnul. Este cel mai bun loc al casei pentru fiul cel mare. De fapt, toti fiii unei familii se simt bine atunci cand sunt asezati in est. Daca aveti un singur copil, o fiica, ea va inflori, de asemenea, in aceasta camera estica. Acest lucru se datoreaza faptului ca elementul prezent aici este Lemnul, iar estul semnifica dezvoltarea. De asemenea, estul este locul binefacatorului dragon verde. Pentru a imbogati aceste colturi ale casei, folosifi multe plante luxuriante.

Vestul (trigrama tui)
    Acesta este locul bucuriei. Aici se gaseste aurul, iar elementul vestului este Metalul. Culoarea dominanta este albul. Acest lucru se potriveste cel mai bine femeilor tinere din familie. Daca cea mai mica fiica este asezata in acest loc, ea se va bucura de energii benefice. In invatatura Feng Shui, vestul este locul tigrului alb.
    Nu se recomanda insa asezarea aici a unui tigru, deoarece nu vrem sa energizam acest animal. Simbolul tigrului in casa nu este mereu favorabil: numai cei nascuti in anul tigrului sau al dragonului pot suporta energiile puternice ale acestei creaturi de temut.

Sud-estul (trigrama sun)
    Elementul acestui coilt este Lemnul mic. Este un loc ce simbolizeaza vantul Feng Shui. Este coltul bunastarii, si se considera ca vantul aduce prosperitatea din directia sud-est. Pentru a energiza acest loc al casei, se recomanda utilizarea plantelor si florilor. Luminile sunt, de asemenea, excelente, deoarece simbolizeaza o recolta bogata. Sud-estul este locul fiicei celei mari.

Sud-vestul (trigrama kun)
    Acesta este locul stapanei casei, iar elementul este Pamantul mare. Sud-vestul este, astfel, locul mamei marelui Pamant. Acesta este un loc foarte important in casa, deoarece apartine matriarhului, iar, in Feng Shui, acesta focalizeaza toate relatiile interumane si fericirea. Daca sud-vestul casei este afectat, lipseste sau este ocupat de o camara sau o toaleta, toti locatarii casei vor avea de suferit. Mariajele se vor dovedi a fi nefericite. Rudele nu se vor intelege intre ele si toate relatiile de iubire vor fi serios afectate. Toate acestea, din cauza faptului ca mama este vazuta ca nucleul familiei. Intotdeauna trebuie sa aveti grija de sud-vestul casei, daca doriti sa pastrati relatii fericite in cadrul familiei sau cu partenerii de cuplu.

Nord-estul (trigrama ken)
    Acesta este locul nemiscarii, al muntelui. Elementul corespunzator este Pamantul. Acest loc se potriveste cel mai bine fiului cel mic al familiei. Nord-estul este cea mai buna locatie pentru amplasarea unui vas al belsugului, deoarece acesta sugereaza aurul din munte. Asezarea acestui simbol intr-un dulap din acest colt garanteaza amplificarea norocului o data cu trecerea timpului. Garanteaza, de asemenea, ca acea casa va ramane mereu a familiei si nu se va pierde.

Nord-vestul (trigrama chien)
    Acesta este locul tatalui, al patriarhului, al capului familiei. Ca si sud-vestul, nord-vestul este un colt vital, extrem de important. Daca acest loc este afectat de amplasarea unei toalete, averea familiei se va diminua din cauza pierderilor pe care le va suferi patriarhul. Trebuie sa aveti mereu grija de aceasta parte a casei. Nu este nevoie sa fie foarte bine luminata, deoarece nord-vestul este reprezentat de elementul Metal mare, iar focul distruge metalul. Cele mai potrivite culori sunt cele metalice si albul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *