Indrumari pentru un bun birou Feng Shui

Proiectarea unui birou favorabil. Indrumari pentru un bun birou Feng Shui.

Proiectarea unui birou favorabil

    De directia sheng chi trebuie sa se tina cont si la proiectarea biroului. Pentru a atrage abundenta sanselor de succes, stati intotdeauna cu fata catre direcpa dumneavoastra sheng chi. Simpla urmarire a acestei directii la serviciu va rodi o abundenta de mari beneficii. Totusi, daca faceti astfel, este important sa urmariti si respectarea altor principii ce se aplica unui loc de munca Feng Shui. La proiectarea biroului, incercati sa includeti principiile prezentate in condnuare.

Indrumari pentru un bun birou Feng Shui

1. Incaperea trebuie sa aiba mai degraba o forma regulata. Daca forma este totusi neregulata, folositi flori si oglinzi pentru a masca zonele necorespunzatoare.
2. Nu va amplasati camera de lucru in capatul unui coridor lung. Aceasta provoaca un Feng Shui rau si va   impiedica sa aveti succes.
3. Nu este bine sa amplasati biroul chiar langa toaleta si, mai ales, sa nu aveti un perete comun cu aceasta. La fel, nu stati sub toaleta de la etajul superior.
4. Asigurati-va ca holul de la intrarea in birou nu este prea aglomerat, deoarece micsoreaza fluxul de chi norocos care intra in birou.
5. Nu stati niciodata cu spatele la usa. Veti fi atacat pe la spate. De fapt, ar trebui sa nu va puneti niciodata scaunul sau masa de lucru intr-o pozitie din care sa nu vedeti oamenii intrand. In Feng Shui, aceasta asezare este descrisa ca o potentiala situatie periculoasa. Totusi, nu stati chiar in fata usii.
6. Nu stati niciodata cu spatele la o fereastra. Trebuie sa aveti mereu ceva solid in spate, iar daca puteti avea un perete pe care sa puneti un tablou reprezentand un munte, vi se va oferi sprijinul de care aveti nevoie. Amintiti-va ca, in munca sau in afaceri, sprijinul este un ingredient esential al succesului, indiferent daca vine de la superiori, clienti sau bancheri. De fapt, cat de plini de succes sunteti depinde de cat de mult sprijin puteti sa adunati.
7. Nu stati niciodata sub o grinda vizibila. Va va afecta serios judecata si deciziile pe care le luati. La fel, nu stati direct in tinta energiilor ucigatoare trimise de muchiile ascutite ale colturilor proeminente. Puneti o planta care sa imprastie astfel de energii negative.

    Daca, dupa ce respectati aceste indrumari generale, puteti sa si stati cu fata catre directia dumneavoastra sheng chi, atunci veti reusi sa atingeti cea mai favorabila pozitie pentru locul de munca. Acesta este cel mai bun energizant pentru succesul in cariera, si nu uitati sa folositi o busola si sa marcati cu o sageata, pe masa de lucru, sensul exact al directiei dumneavoastra sheng chi.
    Folositi dimensiunile Feng Shui pentru a realiza o masa de lucru norocoasa. Dimensiunile potrivite sunt 152 x 89 cm. Inaltimea trebuie sa fie de 84 cm. Daca doriti, puteti activa si tablia cu un Feng Shui bun. Este deosebit de eficient daca aplicati teoria celor cinci elemente, astfel incat sa aveti simboluri favorabile, dragoni si broaste testoase, ca incrustatii decorative pe laturile si sertarele mesei dumneavoastra.
    Scaunul pe care stati trebuie sa aiba un spatar inalt, care sa simbolizeze sprijinul. Scaunele care nu va sustin complet spatele reprezinta un Feng Shui slab. Scaunele trebuie sa aiba si brate. Daca ele nu exista, inseamna ca animalele celeste — dragonul si tigrul — lipsesc, iar voi veti fi lipsiti de protectie in activitate. Folositi un scaun cu un spatar de 109 cm. Acesta aduce sansa prosperitatii.
    Aveti grija ca biroul vostru sa fie intotdeauna bine luminat. Cand nu este lumina suficienta, Feng Shui sufera, deoarece energia Yang se diminueaza. De asemenea, luati masuri ca, atunci cand soarele dupa-amiezii patrunde in incapere, sa nu se faca prea cald. In acest caz, se genereaza o energie Yang excesiva, care este, si ea, nefavorabila. Feng Shui se bazeaza foarte mult pe echilibrul dintre energiile Yin si Yang.
    Un alt element important Feng Shui, care trebuie sa-si aiba locul in birou, sunt plantele vii, sanatoase si luxuriante. Prezenta lor reprezinta dezvoltarea, deoarece orientarea energiei elementului Lemn este ascendenta. Ele au o semnificafie deosebita pentru birou, si trebuie plasate in coltul estic sau in cel sud-estic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *