Indrumari pentru un bun dormitor Feng Shui

Aranjarea unui dormitor norocos. Indrumari pentru un bun dormitor Feng Shui.

Aranjarea unui dormitor norocos

Directiile pot fi folosite si pentru a va ajuta sa va determinati orientarea potrivita pentru dormit. Daca puteti sa dormiti cu capul orientat catre directia voastra sheng chi, veti beneficia de cele mai bune energii personale, care vor veni catre voi in fiecare noapte, in timpul somnului. Alegeti un dormitor care sa va permita sa va orientati capul inspre cea mai favorabila directie. Acest lucru s-ar putea sa nu fie posibil, caci mai aveti de respectat si alte principii Feng Shui. De exemplu, daca dormiti intr-un pat tulburat de prezenta altor piese de mobilier sau de colturi si grinzi existente in dormitor, nu mai conteaza daca directia de dormit este favorabila. Ea va fi grav afectata de imprejurarile necorespunzatoare. Prin urmare, este util sa respectati indrumarile generale referitoare la dormitorul Feng Shui, prezentate mai jos, si abia apoi sa luati in considerare respectarea celorlalte indrumari aducatoare de noroc.

Indrumari pentru un bun dormitor Feng Shui

1. Patul ideal si armonios este unul cu o singura saltea, dublu, orientat corect in directia favorabila. „Sagetile otravite” din interiorul camerei nu trebuie sa se indrepte spre el si trebuie sa fie luxos si confortabil. Tablia poate fi decorata cu incrustatii cu o semnificatie favorabila. La fel pot fi decorate si fetele de perna si asternuturile.
2. Camerele cu forme regulate sunt mai potrivite decat cele cu forme neregulate. Cele mai bune forme sunt cele dreptunghiulara si patrata. Camerele in forma de L trebuie corectate cu ajutorul unui paravan, care sa formeze doua spatii distincte.
3. Patul nu trebuie sa se afle intre doua usi sau indreptat catre usa de intrare. Cand patul se afla intre doua usi, energiile acestora se intersecteaza cu chi-ul patului, cu consecinte grave asupra sanatatii celui ce doarme acolo. Picioarele indreptate catre usa semnifica o scurtare a vietii, deoarece se spune ca aceasta este pozitia mortului.
4. Asigurati-va ca nu exista muchii taioase indreptate catre pozitia de dormit. Muchiile se pot forma la intersectia a doi pereti sau a marginilor dulapurilor, ale colturilor proeminente sau stalpilor de forma patrata. Aceste situatii conduc catre efecte negative asupra sanatatii celui ce foloseste patul, deoarece chi-ul ucigator este trimis exact catre locul de dormit. Impactul asupra sanatatii este negativ: chiar cand capul este indreptat catre directia favorabila, aceasta trasatura benefica este alterata de energia ucigatoare. Cei afectati in astfel de cazuri sunt, in special, copiii.
5. Patul nu trebuie amplasat cu capatalul sub o grinda, un ventilator de tavan sau chiar sub varful acoperisului. Daca dormiti sub ceva ostil, ascutit sau greu, se formeaza o presiune asupra sanatatii, ceea ce determina scaderea rezistentei la boli. In cel mai fericit caz, veti suferi doar de migrene si dureri de cap. Din nefericire, ghinionul poate aparea sub forma unor afectiuni mult mai grave. De asemenea, daca o grinda este pozitionata paralel cu mijlocul patului, poate determina destramarea cuplului ce doarme acolo. Este bine sa acoperiti aceste grinzi cu tavan fals si cornise elegante sau sa mutati patul de sub ele. Nici tavanele inclinate nu sunt potrivite, dar, daca nu aveti de ales, dormiti cu capul inspre partea inalta.
6. Trebuie ca din pat sa nu puteti vedea toaleta. Si patul sa nu fie plasat sub o toaleta de la etajul superior. Efectul acesteia asupra celui ce doarme va fi foarte daunator. Afectiunile suferite de el pot fi tuse permanenta, raceala, dureri de cap. Se spune ca toaletele provoaca si probleme gastrice sau alte afectiuni legate de sistemul digestiv.
7. Patul nu trebuie sa fie mobil si sa se afle in centrul camerei. Acest fapt sugereaza instabili-tatea si este total defavorabil. Din acest punct de vedere, patul trebuie sa fie bine fixat, si nu sa para ca se darama.
8. Patul nu trebuie amplasat direct sub fereastra, deoarece sugereaza o lipsa de stabilitate. Daca dormiti astfel, este posibil sa calatoriti mult si sa petreceti putin timp in patul vostru.
9. Patul nu trebuie plasat nici lipit de un perete cu fereastra. Acest fapt provoaca insomnii si afectiuni asociate cu febra si dureri. Totusi, daca nu aveti alternative, incercati sa dormiti cu perdelele bine trase. Ar fi bine ca acestea sa fie facute cel putin dintr-un creton gros.
10. Cel mai bun loc pentru pat este in diagonala cu usa de intrare si cu un perete solid Tn spate Aceasta dispunere confera stabilitate. Daca este posibil si ca patul sa fie indreptat catre cea ma buna directie sheng chi a ocupantului, situatia va fi si mai benefica.
11. Daca, din anumite motive, nu este posibil sa orientati patul astfel incat capul sa fie catre directia sheng chi, atunci este vital sa alegeti o alta directie din acelasi grup. Daca sunteti o persoana din grupa estica, directiile favorabile sunt estul, sud-estul, nordul si sudul. Daca face parte din grupa vestica, directiile bune sunt vest, sud-vestul, nord-estul si nord-vestul.

Oglinzile

Faceti tot ce se poate pentru a nu avea patul reflectat intr-o oglinda. Adesea, prezenta unei oglinzi in dormitor este cauza despartirii sotilor, deoarece semnifica intrarea unei a treia persoane in mariajul lor. Determina infidelitatea si, desi nu genereaza probleme pentru prosperitatea familiei, oglinzile aduc o mare nefericire. Doua oglinzi fata in fata sunt si mai rele, deoarece provoaca afectiuni psihice. Numarul infinit de reflectii dat de oglinzile asezate direct fata in fata reprezinta un aspect grav si total nefavorabil. Ori acoperiti aceste oglinzi cu draperii, ori eliminati-le din dormitor pe amandoua. Daca aveti nevoie de o masuta de toaleta, amplasati-o astfel incat oglinda sa nu reflecte patul. Ca alternativa, puteti folosi oglinda de la camera de baie sau un spatiu separat de dormitor.

Simbolurile Apei

De asemenea, ar trebui sa incercati sa nu aveti un simbol al Apei in dormitor, deoarece are acelasi efect negativ ca si oglinzile. Daca puneti un acvariu in camera de dormit, si chiar in spatele patului, pot sa va spun cu siguranta ca veti pierde bani sau veti fi jefuit. Incercati sa evitati chiar si motivele acvatice, desi ele nu sunt la fel de grave ca picturile reprezentand un lac, o cascada sau un rau. Unii maestri Feng Shui spun ca o asemenea pictura agatata deasupra patului este daunatoare deoarece pare a aduce o inundatie in dormitor. Asta nu inseamna ca nu puteti avea in dormitor un pahar cu apa, un mic frigider sau o cana. Pentru scopurile Feng Shui, acestea nu sunt considerate simboluri ale Apei.

Plantele vii

Alte obiecte care ar putea provoca probleme, daca se afla in dormitor, sunt plantele. Contrar asteptarilor, amplasarea plantelor si florilor in dormitor nu este o trasatura favorabila. Plantele reprezinta energia Yang a dezvoltarii si, in orice alta parte a casei, ele sunt utile. Cu toate acestea, in dormitor cauzeaza probleme ocupantilor, deoarece tind a le absorbi energia in timpul noptii. Plantele sunt daunatoare mai ales cand si lumina naturala lipseste. Asadar, in loc sa folositi plante pentru a contracara shar chi-ul provocat de coltuiri, este mai bine sa agatati o tulpina de bambus, legata cu ata rosie, chiar deasupra muchiilor respective, sau sa punep un paravan, care sa le separe de locul in care dormiti.
Alte obiecte a caror existenta trebuie evitata in dormitor sunt obiectele ascutite, armele si tablourile reprezentand animale. Aceste creaturi ostile vor provoca mai mult rau decat bine si vor deteriora Feng Shui-ul din dormitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *