Realizarea unei usi principale reusite

Realizarea unei usi principale reusite. Determinarea direciei voastre Sheng Chi.

Realizarea unei usi principale reusite

    Probabil ca partea cea mai importanta a casei, asupra careia trebuie actionat in termeni Feng Shui, este usa principala. Aceasta este kou, sau gura resedintei voastre Yang. Este locul prin care intra si se acumuleaza tot chi-ul norocos pentru voi.     Usa principala este aceea pe  care o folositi in mod frecvent, pentru a intra sau iesi din locuinta. Nu este o poarta din exterior si nici una dintre usile laterale.  Daca exista o poarta care conduce catre casa, ea este, de asemenea, importanta, si trebuie protejata, dar usa principala necesita cea mai mare parte a atentiei voastre. Daca locuiti intr-un apartament, nu este usa de la intrare a cladirii in care se afla acesta. Si aceasta intrare generala este importanta, in sensul ca, daca este cumva afectata, atunci toti cei ce locuiesc in cladire vor resimti rezultatele negative ale acestui fapt.
    Incercati sa respectati cat mai multe dintre principiile enumerate in continuare. Cand sunteti siguri ca usa voastra principala nu este afectata in nici un fel, puteti trece la diverse actiuni de energizare, pentru a o face sa va aduca abundenta succesului. Dar, aveti grija, usa nu trebuie sa fie afectata.  Orice veti face pentru a o energiza, nu va functiona daca ea este atinsa de energii rele. Abordarea directiei succesului este, probabil, cea mai buna cale de a face usa principala
sa lucreze pentru voi. Aceasta metoda se bazeaza pe formula „celor opt palate”, care, la randul ei, este determinata de numarul vostru Kua , si apoi caseta de mai jos, pentru a afla directia cea mai favorabila voua in ceea ce priveste succesul si bunastarea. Aceasta se numeste directia voastra sheng chi, iar plasarea usii direct in fafa ei va va aduce sansa unei abundente a succesului. Ea se poate materializa ori prin sporirea veniturilor, ori printr-o forma de promovare in cariera.

 

directiile sheng chi

    Din tabelul de mai sus, puteti folosi ultimele doua coloane pentru a va face o idee despre cum ati mai putea energiza usa, astfel incat sa fie mai norocoasa pentru voi. Sugestiile referitoare la designul ornamental si la culori se bazeaza pe directia usii. Ele folosesc  teoria celor  cinci elemente pentru a oferi imbunatatiri suplimentare usii voastre. Puteti folosi aceste sugestii daca usa voastra se afla in fata directiei indicate.

Indrumari de baza referitoare la usa principala

1. Usa principala trebuie sa fie facuta dintr-un material solid, si nu din sticla sau plastic transparent.
2. Usile duble sunt de preferat celor simple. Este bine ca cele doua parti care alcatuiesc usa sa nu fie de dimensiuni egale, atata timp cat este deschisa cel mai adesea cea cu dimensiune mai mare.
3. „Sagetile otravite” din mediul exterior nu trebuie sa fie niciodata indreptate catre usa principala. Astfel, trebuie sa fiti foarte siguri ca ea nu este asezata in fata unui drum drept. Daca drumul este sub  nivelul usii, nu este atat de grav. In  caz contrar, Tnsa, este vitala  utilizarea unei  Pa Kua Yin. La fel, formele triunghiulare, ascutite, ale caselor vecine  nu trebuie sa fie  indreptate catre  usa principala. Acordati atentie drumurilor si marginilor acoperisurilor vecine, deoarece ele cauzeaza, adesea, cel mai mare rau usii principale.
4. Usa principala trebuie sa aiba in  fata ei spatii deschise. Aceasta situatie este cunoscuta  sub numele de „efectul coridorului luminos” si este foarte favorabila. De obicei,  casele a caror usa principala se deschide catre un loc de joaca sau un spatiu viran beneficiaza enorm de pe urma acestei trasaturi.
5. Usile principale  nu trebuie amplasate cu fata  la terenuri inalte. Daca denivelarile terenului sunt de asa natura incat, in spatele casei, nivelul este mai coborat decat in fata, situatia este extrem de nefavorabila. In acest caz, trebuie ori sa schimbati directia usii, ori, daca acest lucru nu este posibil, sa atarnati o oglinda suficient de mare, care sa reflecte inaltimea din fata ei. Oricum, aceasta situatie nu este buna si trebuie corectata cat mai grabnic.
6. Piesele de mobilier plasate in exterior nu trebuie sa blocheze usa principala. Trebuie intotdeauna sa va asigurati ca drumul catre casa este liber, deoarece piedicile fizice se transforma cu usurinta in blocaje ale vietii, ce va vor impiedica sa va bucurati de atingerea oricaruia dintre scopurile voastre.
7. Orice alee sau carare ce duce catre usa principal trebuie  sa fie cotita  si,  de preferat, serpuita. 0 carare dreapta trimite inspre casa fascicule de energie ucigatoare. 0 astfel de carare nu trebui nici sa se ingusteze sau sa se lateasca. Cel mai bine este cand are latime constanta. Este bine sa amplasati lumini de-a lungul aleii.
8. Usa principala ar fi bine sa nu se deschida intr-o toaleta, in casa scarilor, in fata altei usi sau intr-un spatiu stramt. De asemenea, nu trebuie sa fie in fata unui perete cu oglinda. Aceasta reflecta in exterior tot norocul ce ar putea sa intre in casa.
9. Pentru ca usa principala sa fie favorabila, ea trebui sa fie bine luminata, atat din exterior, cat si din interior. Cand zona holului din vecinatatea usii este bine luminata, chi-ul este atras inauntru, iar, daca usa este amplasata in coltul sudic sau  cu fata catre el, lumina devine de doua ori mai benefica.
10. Usa principala nu trebuie niciodata amplasata sub o toaleta de la etajul superior. Este o situati extrem de nefavorabila, iar cei ce locuiesc intr-astfel de casa vor avea o sanatate precara. Succesul va fi greu de obtinut si nu va exista belsug pentru ei. 0 astfel de problema  se poate rezolva cu ajutorul unei lumini puternice indreptate in sus: Aceasta ar trebui sa fie, insa, doar o solutie temporara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *