Semnificatia copacilor in Feng Shui

Semnificatia copacilor in Feng Shui

Taoistii considera copacii sanatosi, bine ingrijiti o sursa majora de chi al cresterii si cred ca oamenilor ce traiesc in case fara copaci le lipseste imboldul de a se dezvolta.
Copaci Copacei Curte Feng Shui
    In Feng Shui-ul taoist, prezenta copacilor in jurul casei este considerata o componenta esentiala a Feng Shui-ului favorabil, si exista niste indrumari simplu de urmat:

– Copacii cu frunze late sunt de preferat celor cu frunze subtiri sau tepoase. Bambusul si pinul constituie exceptii, fiind considerate puternice simboluri ale longevitatii; bambusul trebuie insa plantat intotdeauna in fata casei, daca este sa aduca noroc.

– Un copac singur intr-o curte centrala descoperita semnifica greutati, si este de evitat.

–  Cinci copaci in spatele casei simuleaza sprijinul din partea muntelui. Copacii trebuie sa aiba un aspect sanatos si puternic.

– Un copac mort in spatele casei aduce ghinion, iar in fata, este si mai rau, deci scapa de el. Batranii, in mod special, sunt sensibili fata de energia copacilor morti.

– Copacii si plantele de pe partea stanga a casei controleaza furia sotului si ii aduc beneficii lui, iar plantele de pe partea dreapta controleaza furia sotieii si o favorizeaza pe ea, deci este o idee buna sa fie plantate pe ambele parti

Copaci benefici

– Despre curmalii rosii si arborii de rodie se spune ca aduc fertilitate si noroc de insanatosire.
– Lamaii-verzi alunga energia nefasta, care face rau gospodariei.
– Merii aduc pace si armonie in casa.
– Portocalii aduc bogatie si prosperitate.
– Salciile aduc lacrimi si munca trudnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *