Feng Shui – pana sa incepi

Feng Shui – pana sa incepi!

    Cel mai bun mod de a practica Feng Shui este sa incepi prin a avea o ,,privire de ansamblu”. Percepe impresia generala si analizeaza mediul exterior al casei tale, inainte sa intri in detalii.

Fa poze care sa iti prezinte casa din toate unghiurile.

    Vei fi uimit de lucrurile surprinse de aparatul de fotografiat si pe care tu nu le observasesi cu ochiul liber. De exemplu, daca stai in dreptul usii de la intrare si fotografiezi peisajul aflat direct in fata ta, vei puea indentifica imediat obstacolele si perturbarile fizice. Cel mai bun peisaj este un teren plat sau orice fel de camp deschis. Daca detectezi afara obicte daunatoare, ostile, apara-ti usa blocand peisajul sau respingandu-l prin reflective.
    Perceperea traiectorei si fluxului de chi din interiorul oricarui spatiu de locuit nu necesita altceva decat sa te concentrezi. Cum stai in dreptul usii de la intrare, cu fata spre exterior, incearca sa iti dezvolti perceptia asupra calitatii energetice ce vine spre tine. In terminologia Feng Shui, chi-ul binefacator se numeste in general “sheng chi” – suflul cosmic al dragonului. Chi-ul daunator sau ucigator este denumit “shar chi”. Chi-ul bun mai poate fi si ”wang chi” , care este chi-ul maturizarii, iar chi-ul prost poate fi si chi negativ sau stagnant. Dezvoltarea constientizarii te va ajuta sa concepi diverse tipuri de energie favorabila pentru interioarele casei tale.

Schiteaza un plan

    Consulta mereu un plan al etajului atunci cand concepi Feng Shui-ul oricarei case, pentru a putea vedea unde se afla fiecare camera in raport cu celalalte. Planul de etaj bine conceput iti este necesar si pentru a-ti releva calea de curgere a energiei prin casa. Cand analizezi interiorul locuintei, dezvolta-ti constientizarea formelor, a culorilor, a liniilor, dimensiunilor si plasarii mobile si obiectelor decorative. Remarca daca sunt primitoare caremele sau daca energia lor te respinge. Vei fi surpins cat de multe lucruri nu observai inainte.

Scapa de dezordine

    Aproape toti practicienii de Feng Shui sunt de acord ca dezordinea din casa nu atrage un bun Feng Shui – de fapt, aceasta face ca norocul sa se blocheze serios. De aceea, pana sa inveti despre diversele formule Feng Shui si aplicatiile lor, scapa de dezordinea din casa.
    Locuintele nu trebuie sa fie aseptizate ca un spital, dar, daca se permite ca in living si in dormitor sa se adune munti de ziare si reviste vechi, haine murdare si altele, fluxul energiei se blocheaza cu siguranta.
    Asa cum nici fluxul de chi din corpul uman nu trebui sa se blocheze, pentru ca aceasta ar provoca boli, asa si chi-ul din locuinta trebuie sa curga lin, neobsructionat. Daca se imbolnaveste energia din casa, aceasta afecteaza si norocul locatarilor. Faptul de a face ordin poate chiar sa fie o terapie extraordinara. Incearc-o intr-un moment cand te simti letargic. Fa ordine pe birou, indosariaza-ti toate scrisorile si notitele, arunca toate vechiturile acumulate de-a lungul vremii si, pe masura ce o faci, simte cum energia iti devine din ce in ce mai usoara si mai stralucitoare. In cazul dormitorului, unde hainele tind sa aglomereze spatial din dulap, iar lucurile strecurate sub pat pot provoca manifestarea multor tipuri de Feng Shui prost pentru cuplul ce doarme aici, acorda-ti un timp si scapa de dezordine. Arunca hainele vechi si demodate. Daca nu faci loc pentru hainele noi, energia ta va ramane statica.
    Maestrii de Feng Shui Taoist recomanda mereu sa faci loc pentru ca in viata ta sa-si fara aparitia lucruri noi. De aceea, lor nu le place niciodata ca bolurile de orez sa le fie pline-ochi – trebuie mereu sa ramana spatiu pentru ca in viata omului sa apara noi ocazii si lucruri bune. Ordonarea presupune sa faci loc pentru curgerea de energie noua.
    In bucatarie, spatiul chiar trebuie mentinut perfect curat si ordonat. Nu lasa niciodata mancare pe masa si tine cosurile de gunoi acoperite, pentru a evita mirosurile neplacute. Sa nu atragi gandacii, pentru ca acest lucru aduce energie negative in bucatarie. Nimic nu dauneaza mai mult Feng Shui-ului decat mancarea alterata si vasele murdare, nespalate. Bucataria prezentata in stanga nu este numai decongestionata, ci si curata si voioasa. Mancarea se gateste intr-un mediu curat si favorabil. Incearca sa obtii o atmosfera decongestionata si fericita in toate camerele din casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *