Camere cu forme neregulate

Camere cu forme neregulate

Camerele patrate si de forme regulate sugereaza un Feng Shui echilibrat si sunt usor de imbunatatit. Incaperile neregulate, pe de alta parte, provoaca unele greutati. Aceste camere nu numai ca sunt neechilibrate si au colturi lipsa, ci sunt si dificil de evaluat si de imbunatatit. Este dificil sa suprapui grila Lo Shu peste camerele de forma neregulata, deci este greu sa faci evaluari asupra spatiului in Feng Shui-ul stelelor zburatoare. Si mai greu este sa folosesti cele opt directii Pa Kua pentru a identifica colturile faste si nefaste, conform diverselor scoli Feng Shui.

Camere in forma de L

Cel mai frecvent tip de camere neregulate sunt incaperile in forma de L – iar acestea sunt, de obicei, dormitoarele cu baie proprie. Camerele in forma de L sunt usor de corectat, nefiind nevoie decat sa folosesti un fel de bariera – paravan, panou sau perdea ca sa creezi o separare din punct de vedere vizual. Aceasta are efectul de a demarca spatiul de dormit, fiind apoi usor sa pozitionezi patul si celelalte obiecte de mobilier. Daca in coltul lipsa al incaperii se afla baia, atunci introducerea remediului corect pentru aceasta (vezi aici) reechilibreaza zona.

Camere triunghiulare

In ilustratie, pozitionarea patului pune probleme, din cauza celor doua usi care dau in dormitor. Lipirea patului de peretele cu chiuvete de partea cealalta ar crea un Feng Shui incredibil de prost pentru locatarii ce ar dormi acolo. in acest caz, cel mai bun lucru ar fi sa inchizi una dintre usi, poate pe cea care da spre terasa din gradina, pentru ca patul sa poata fi lipit de acest perete. Camerele triunghiulare sunt foarte nepotrivite ca birouri si dormitoare. Ar fi recomandabil sa cauti o alta camera in care sa lucrezi sau sa dormi. Daca nu ai de ales, solutia pentru aceste camere este sa folosesti mobilierul sau perdelele pentru a imprejmui un colt, pe care il poti folosi pentru a-ti depozita hainele, valizele etc. Acest lucru demarca zona din punct de vedere vizual si mental. Poti trata, apoi, ce ramane din spatiu ca pe o camera de forma regulata.

Camere Feng Shui neregulate

Dormitoarele triunghilare sunt problematice. Foloseste mobilierul pentru a imprejmui colturile, facand camera sa para mai simetrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *