Feng Shui-ul Livingului

Feng Shui-ul Livingului

Livingul tau este „fata” pe care o arati lumii. Aceasta este partea din locuinta cel mai frecvent vizitata de straini, deci zona publica din casa ta. Livingurile trebuie sa fie spatioase, si este o idee buna sa le mentii bine luminate, pentru a indemna chi-ul sa fie mereu in miscare.
Feng Shui Living
    Mobila trebuie sa fie confortabila si neamenintatoare – canapelele comode din piele, cu brate rezistente si sprijin solid la spate, aduc un Feng Shui excelent, ca si canapelele din material textil.
    Livingui este, probabil, camera cea mai buna pentru decoratiuni cu obiecte favorabile si simboluri norocoase, aceasta fiind camera care se vede cum intri in casa. Un tablou cu Cei Opt Nemuritori, venerati ca intelepti taoisti, este de foarte bun augur daca il expui in living. Chinezii cred ca imaginile Nemuritorilor aduc cele opt tipuri de noroc in orice casa. Majoritatea tablourilor contin si simbolurile norocului adus de fiecare Nemuritor, de exemplu cocorul, liliecii rosii, pinul, piersica, evantaiul, wu lou (simbolul sanatatii) si pamatuful impotriva mustelor.
    Alte idei bune sunt sa asezi un Pi Yao, creatura celesta ce se spune ca are puterea de a-l domoli pe Marele Duce Jupiter, in mijlocul masutei de cafea si sa pui un cal de parada, tras de zeul bogatiei, pe o mica masuta laterala. Pe podea, este o idee buna sa asezi o corabie cu panze plina cu lingouri de aur, ce pluteste dinspre directia ta cea mai favorabila, sheng chi. Un mic vas cu un lujer de bambus, asezat pe o masuta de sticla in coltul bogatiei din aceasta camera, este un bun activator.
    Nu este nevoie sa folosesti vreun lucru vechi, antic sau chinezesc daca nu iti place stilul acesta in casa. Sunt unele case remarcabil de frumoase, cu un design modern, care incorporau in mod ingenios principiile Feng Shui, in cele mai subtile moduri. Poti fi cat de modern doresti.

Mobilier pentru living

Mobilier Feng Shui pentru living    Este foarte benefic sa iti concepi aranjarea mobilierului in living astfel incat sa iti creezi cel mai bun Feng Shui conform directiilor tale Kua. Poti face acest lucru utilizand culori, tablouri, perdele si fotolii ce se armonizeaza cu elementul indicat de numarul tau Kua. Te poti concentra si asupra aranjarii canapelelor si scaunelor, astfel incat acestea sa fie cu fata catre directiile tale faste.
    Aranjamentul si amplasarea canapelei trebuie sa iti permita sa sezi cu fata catre directia ta cea mai favorabila in timp ce te ocupi de oaspeti. Astfel, daca directia ta pentru bogatie este estul, atunci trebuie sa aranjezi locurile de sezut in asa fel incat sa poti sta cu fata spre est, sau, cel putin, spre una dintre cele patru directii ce te avantajeaza. Este si mai bine daca poti sa sezi intr-un colt norocos si sa privesti totodata spre una dintre directiile tale norocoase. Acest lucru aduce un dublu avantaj.
    Cu toate acestea, este important si sa aranjezi locurile de sezut in asa fel incat nimeni sa nu stea direct in raza de actiune a shar chi-ului sau energiei ucigatoare venite dinspre colturile ascutite ori stalpii de rezistenta. Iar pe acestia ii poti oricand camufla cu plante luxuriante. Stalpii mai pot fi acoperiti cu oglinzi – aceasta face stalpul sa dispara efectiv din campul vizual, nemaiprovocand astfel probleme Feng Shui. In plus, dulapioarele incastrate cu rafturi expuse arata ca niste sabii care emana chi ucigator – nu sunt recomandabile, fiind mai bine ca dulapurile sa fie inchise ori inlaturate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *