Sugestii pentru scari

Sugestii pentru scari

feng shui scariScarile din casa ori apartamentul tau sunt, practic, un canal de energie. Pe ele, chi-ul trece de la un nivel al locuintei la altul. Daca au un Feng Shui bun, scarile tale distribuie norocul in restul casei. Daca sunt inadecvate din perspectiva Feng Shui, ele imprastie energie daunatoare, aducand boli, furturi si pierderi. Scarile ce transporta chi perturbator nu sunt deloc de dorit.

Exista diverse modalitaji de evaluare a scarilor. Incearca sa aplici indrumarile generale care asigura un bun Feng Shui al scarilor. Acest lucru necesita un bun design si o buna pozitionare a acestora. Designul trebuie sa se bazeze pe scoala formelor, iar locatia scarilor se poate hotari cel mai bine tinand cont de grila stelelor zburatoare a casei sau de cele opt directii Pa Kua. Iata regulile generale de baza pentru scari:

  • Scarile nu trebuie sa fie niciodata cu fata la o usa. Daca dau direct spre usa din fata a casei, pune un paravan sau un perete despartitor intre ele si usa. Daca nu poti sa faci lucrul acesta, incearca sa redirectionezi ultimele trei trepte ale scarilor, iar daca si acest lucru este imposibil, instaleaza o sursa de lumina foarte puternica si elaborata in spatiul dintre scari si usa. Aceasta va determina chi-ul care intra in casa sa incetineasca inainte de a-si croi drumul in sus, pe scari. Un candelabru de cristal este cel mai potrivit in acest scop. La etaj, se aplica aceeasi regula. Straduieste-te ca treptele superioare ale scarilor sa nu dea direct catre usa dormitorului. Daca totusi asta se intampla, o sursa puternica de lumina va remedia situatia si aici.
  • Scarile nu trebuie sa aiba „gauri” in trepte. Acestea sugereaza ca averea ti se va „scurge” pe acolo. Chiar daca ai inchiriat apartamentul cu aceasta problema, merita osteneala sa umpli golurile cu un covor sau placaj. Daca scarile arata rezistente, fluxul de chi dintre etajele casei este si el ferm si puternic. De retinut ca scarile de lemn simbolizeaza cresterea, fiind de aceea preferabile.
  • Cele mai bune sunt scarile curbate. Scarile cu o curba larga sunt cele mai
    benefice pentru fluxul favorabil de chi. Spiralele nu sunt acelasi lucru cu scarile curbate, nefiind recomandate pentru interior, dar, daca iti plac la nebunie scarile in spirala spre mezanin, fa-le din lemn, si nu din metal. Scarile drepte si abrupte fac chi-ul sa se miste prea repede. Daca ai o astfel de scara, ea este mai putin daunatoare cand este amplasata pe o latura a casei. Daca se afla in centrul locuintei, poate provoca perturbari severe, ce au ca rezultat pierderi si boli.

Protejarea scarilor

Scarile excesiv de inguste este mai bine sa fie luminate pe tot timpul zilei. Ca si holurile, scarile sunt canale energetice, deci este mereu o idee buna sa le faci luminoase atragatoare. In plus, este o idee excelenta sa creezi o protectie pentru scari, astfel incat energia nefasta sa nu urce pe ele in camerele de dormit din casa.

  • Cel mai bun mod de a garanta acest lucru este sa agati o poza cu imaginea unui protector. Chinezii folosesc imagini de protectori precum Chung Kwei si Kuan Kung. Tablourile cu aceste zeitati pot fi etalate la baza scarilor, pentru a crea un chi protector aici.
  • O alta metoda este sa asezi doua imagini mici cu Chi Lin sau Caini Fu de o parte si de alta a scarilor. A treia metoda este sa tii la baza scarilor o lampa foarte intensa, pentru ca chi-ul norocos sa fie incurajat si stimulat sa se deplaseze ascendent.
  • Incearca sa nu lasi spatiile de sub scara goale. Foloseste spatiul respectiv, transformandu-l intr-o zona de depozitare, dar nu depozita niciodata aici lucruri ce reprezinta averea familiei. Nu trebuie sa tii aici nici lucruri de genul manualelor scolare, pentru ca nu este de dorit sa calci pe ceva ce iti simbolizeaza aspiratiile.
  • Apa sub scari dauneaza noii generatii, deci nu pune un detaliu de Apa sau un iaz decorativ sub scari, pentru ca acest lucru va afecta potentialul de succes al copiilor tai.
  • Scarile pot fi facute din lemn, metal sau beton, pentru a simula aceste trei elemente rezistente. Foloseste ciclul productiv din teoria celor cinci elemente atunci cand iti alegi scarile. Scarile din lemn sunt ideale in sud, cele din metal sunt ideale in nord, in vreme ce scarile din beton se potrivesc cel mai bine in vest si nord-vest.
  • Incearca sa nu ai scarile in centrul casei, si nici prea aproape de sau cu fata direct la usa casei.

feng shui caini fu pentru scarifeng shui chi linfeng shui kuan kung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *